Ο Βούτσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι «άτακτοι» συνταξιούχοι και οι παροχές που ενόχλησαν

06:45 15/2/2023 - Πηγή: Emea.gr

Λίγο οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η ΝΔ ανοίγει την «ψαλίδα» από τον ΣΥΡΙΖΑ, λίγο η γκρίνια για την πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος Αλέξης, λίγο η ενόχληση για τις κινήσεις της Πόπης Τσαπανίδου, η ένταση στην Κουμουνδούρου έχει πιάσει «ταβάνι».

Αυτό αποτυπώνεται και στις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που φημίζονται

για τον ήπιο λόγο τους και για τον ήρεμο χαρακτήρα τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος προέβη σε αυστηρή παρατήρηση κατά των συνταξιούχων που ψηφίζουν την κυβερνώσα παράταξη.

Ο πάντα ήρεμος Νίκος Βούτσης, απαντώντας στην κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα που έλαβε κατά των συνταξιούχων όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση, ανέβασε τους τόνους και απάντησε με αγανάκτηση: «Για να συνεννοούμαστε, όταν δεκαπέντε φορές μειώθηκαν οι συντάξεις και τα ασφαλιστικά και τα πάντα προ ΣΥΡΙΖΑ, το να λέμε πως είναι φυσιολογικό μέσα στον χώρο των συνταξιούχων η ΝΔ να έχει 60%, δεν είναι και πολύ φυσιολογικό. Για σιγά. Εμείς λοιπόν να αυτοενοχοποιηθούμε, να αυτομαστιγωνόμαστε, να λέμε τι λάθη κάναμε, γιατί μαζεύτηκε το μαξιλάρι των 37 δισ. και πώς μαζεύτηκε, τι καταναγκασμούς είχαμε, και να μη βλέπουμε πως αυτός ο κόσμος ξαναψηφίζει τους θύτες της χώρας και του λαού».

Συνομιλώντας με έναν παλαιό συνάδελφο θυμηθήκαν έναν πρώην αρχηγό κόμματος, στην αρχή των μνημονιακών χρόνων, που δεν μπήκε για λίγο στη Βουλή και βγήκε σε ένα κανάλι και άρχισε να τα «χώνει» στους ψηφοφόρους που δεν τον ψήφισαν.

Όπως μαθαίνει η στήλη μας, στην Κουμουνδούρου όσο περνά ο χρόνος το κλίμα γίνεται ολοένα και χειρότερο, καθώς οι πάντες βλέπουν ότι το κόμμα δεν «τραβάει» όσο θα ήθελαν, την ώρα που στην αντίπερα όχθη η ΝΔ πλησιάζει στην αυτοδυναμία.

Να σημειωθεί, ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ασκούν κριτική και στην διαχείριση της επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν φαίνεται στον ορίζοντα «συμπόρευση».

«Η έκρηξη θα σημειωθεί μετά τις εκλογές», λένε οι γνωρίζοντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα