Ομαδική αγωγή κατά της Tesla για φυλετικές διακρίσεις

18:04 29/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Δικαστής της Καλιφόρνιας αποφάνθηκε πως σχεδόν 6.000 μαύροι εργάτες του εργοστασίου της Tesla μπορούν να κάνουν ομαδική μήνυση στην εταιρεία, διότι έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει τις ανεξέλεγκτες φυλετικές διακρίσεις και παρενοχλήσεις στο εργοστάσιό της στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια.

Ο επώνυμος ενάγων, ο πρώην εργαζόμενος στη γραμμή συναρμολόγησης Marcus Vaughn, υπέβαλε για πρώτη φορά μήνυση το 2017, υποστηρίζοντας ότι οι μαύροι

εργαζόμενοι του εργοστασίου υπέστησαν μια σειρά ρατσιστικών συμπεριφορών, συμπεριλαμβανομένων ύβρεων, γκράφιτι και θηλιών που είχαν κρεμαστεί στους σταθμούς εργασίας τους.

Η Tesla έχει υποστηρίξει ότι δεν ανέχεται την παρενόχληση στον χώρο εργασίας και ότι έχει απολύσει εργαζόμενους που βρέθηκαν να έχουν εμπλακεί σε ρατσιστική παρενόχληση.

Η απόφαση αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την Tesla, καθώς ανοίγει την εταιρεία σε μια πιθανή απόφαση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. 

Η Wise δήλωσε ότι σχεδίαζε να διεξάγει δίκη στην υπόθεση από τον Οκτώβριο, όταν θα προεδρεύσει επίσης σε δίκη σε υπόθεση που αφορά παρόμοιους ισχυρισμούς κατά της Tesla από υπηρεσία πολιτικών δικαιωμάτων της πολιτείας της Καλιφόρνια.

Η Tesla αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες φυλετικής προκατάληψης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας από την Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ, η οποία εφαρμόζει τους ομοσπονδιακούς νόμους κατά των διακρίσεων. Η Tesla έχει ζητήσει την απόρριψη αυτής της υπόθεσης ή εναλλακτικά την αναστολή της, υποστηρίζοντας ότι πρέπει πρώτα να επιλυθούν οι άλλες αγωγές.

Η εταιρεία, εν τω μεταξύ, ασκεί έφεση κατά της απόφασης των ενόρκων ύψους 3,2 εκατ. δολαρίων που επιδικάστηκε σε έναν μαύρο πρώην χειριστή ανελκυστήρα στο εργοστάσιο του Φρίμοντ, σε μια ξεχωριστή αγωγή φυλετικής παρενόχλησης. Ο εργαζόμενος, Owen Diaz, είχε κερδίσει μια ετυμηγορία 137 εκατ. δολαρίων από τους ενόρκους μετά από μια αρχική δίκη 2021, αλλά ένας δικαστής διέταξε μια δεύτερη δίκη, αφού έκρινε ότι η καταδίκη ήταν υπερβολική.

Keywords
Αναζητήσεις
omadiki-agogi-kata-tis-tesla-gia-fyletikes-diakriseis.htm
Τυχαία Θέματα