Παίρνει μπροστά το νέο Ταμείο της Κομισιόν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

17:02 22/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Κομισιόν συνεχίζει να δείχνει έμπρακτα τη στήριξη της στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς σήμερα «εγκαινίασε» το καινούριο Ταμείο, που έχει ως σκοπό τη στήριξη τους. 

Ενδεικτικό των προσπαθειών της Κομισιόν είναι ότι το 2023, ελήφθησαν 34.801 αιτήσεις, ενώ 22.899 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, (55% περισσότερες σε σύγκριση με το 2022), έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη για να αναπτυχθούν και να καταστούν ελκυστικότερες για επενδύσεις.

Το Ταμείο θα βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προστατεύσουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας

τους, συμπεριλαμβανομένων των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, των εμπορικών σημάτων, των βιομηχανικών σχεδίων και των νέων φυτικών ποικιλιών, μέσω της παροχής χρηματοδοτικής στήριξης.

Το Ταμείο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορεί να χρηματοδοτήσει την αξιολόγηση των αναγκών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσον αφορά την ιδιοκτησία, λαμβάνοντας υπόψη το δυναμικό καινοτομίας των άυλων στοιχείων του ενεργητικού τους (IP Scan).

Θα καλύψει και μέρος των εξόδων εκπροσώπησης που χρεώνουν οι επαγγελματίες του νομικού κλάδου σε σχέση με την προετοιμασία και την κατάθεση αιτήσεων για ευρωπαϊκά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, συμπεριλαμβανομένων των ενιαίων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, καθώς και τα έξοδα καταχώρισης φυτικών ποικιλιών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επικείμενης εργαλειοθήκης της ΕΕ για την καταπολέμηση της παραποίησης/απομίμησης, το Ταμείο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα χρηματοδοτήσει την παροχή νομικών συμβουλών σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι προ εβδομάδων η Κομισιόν ενέκρινε σχέδιο ύψους 150 εκατ. ευρώ για τη στήριξη εταιρειών έντασης ενέργειας, με την ενίσχυση να αναμένεται να δοθεί πριν τις 30 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Αναζητήσεις
pairnei-brosta-to-neo-tameio-tis-komision-gia-tis-mikromesaies-epicheiriseis.htm
Τυχαία Θέματα