«Παρακολουθούμε τα πάντα»: Το μήνυμα Πιτσιλή για social media και φοροδιαφυγή

21:07 25/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, υπογράμμισε ότι η Αρχή έχει τα μάτια της παντού για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής.

«Φωτογραφίζοντας» τον φανταχτερό γάμο της influencer Κιάρα Φεράνι, όπου έγινε επίδειξη πλουτισμού και η Φεράνι απέκρυψε τζίρο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ πουλώντας ρούχα και αξεσουάρ μέσω των social media, ο Γ. Πιτσιλής υπογράμμισε ότι έχει στηθεί ειδική ομάδα που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα social media, λέγοντας χαρακτηριστικά

ότι έχουν ειδικά εργαλεία παρακολούθησης.

«Παρακολουθούμε τα πάντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουμε ειδικά ψηφιακά εργαλεία. Το γενικό μου σχόλιο είναι πως υπάρχει μια αναντιστοιχία εικόνων στα social media με εικόνες πολυτελείας και τη φορολογική εικόνα με πολύ χαμηλά δηλούμενα εισοδήματα ή μεγάλες ζημιές».

Οι ελεγκτές της ειδικής μονάδας που ασχολείται με τη φοροδιαφυγή στα social media καταγράφουν αναρτήσεις σε Instagram, Facebook και TikTok. Με τη βοήθεια ενός ειδικού λογισμικού «τρέχει» ελέγχους και διασταυρώσεις σε φορολογικές δηλώσεις, τζίρους, τιμολόγια, myDATA.

Στην περίπτωση του γάμου με έναν αλγόριθμο, οι ελεγκτές άρχισαν να εντοπίζουν έναν έναν τους συντελεστές του γάμου και της δεξίωσης, που ακολούθησε. Ο έλεγχος και οι διασταυρώσεις διενεργήθηκαν ταυτόχρονα σε όλους τους επαγγελματίες από τον τραγουδιστή και το DJ μέχρι την μακιγιέζ και το κτήμα που έγινε το γαμήλιο πάρτι.

Keywords
Αναζητήσεις
parakolouthoume-ta-panta-to-minyma-pitsili-gia-social-media-kai-forodiafygi.htm
Τυχαία Θέματα