Πέντε ταινίες που θα πρέπει να δούμε άμεσα στα θερινά σινεμά

12:02 25/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Δεν υπάρχει κάτι που να φωνάζει περισσότερο καλοκαίρι στην Ελλάδα από τα θερινά σινεμά. Οι μυρωδιές από γιασεμάκια ή αναρριχητικά φυτά, ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα ή λευκό κρασί στο χέρι, ένα καλαμάκι ή ένα φαλάφελ, το θερινό σινεμά είναι ίσως η ομορφότερη κινηματογραφική εμπειρία στην Ελλάδα.

Για τις επιλογές μας προτιμήσαμε μια ταινία που θα αγαπήσει το γυναικείο κοινό,

αλλά θα μπορέσει να δει και το αντρικό, μια κωμωδία που θα γελάσετε πραγματικά, ένα αριστούργημα, μια ταινία για ζευγάρια και μια παιδική που θα μπορέσει να δει όλη η οικογένεια με χαμόγελο. Οι ταινίες δεν υπάρχουν όλες στα θερινά αυτή την στιγμή και δεν είναι το ζητούμενο. Όμως είναι πραγματικά αυτό που πρέπει για το κόνσεπτ των θερινών.

Blue Jasmine

Μια ταινία που έχει γραφτεί και σκηνοθετηθεί από τον Woody Alen με πρωταγωνίστρια την Cate Blanchett η οποία υποδύεται μια κοσμική Νεοϋορκέζα της οποίας ο κόσμος καταρρέει σε μια στιγμή και καταλήγει από τα ψηλά στα χαμηλά. Rich Lives Matter; Όχι ακριβώς. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να πει ένα παραμύθι για την Νέα Υόρκη και το lifestyle αυτός είναι ο Woody Alen. Όπως πάντα περιγράφει τις νευρώσεις, τις κρίσεις πανικού ή τις ψυχικές αδυναμίες ενός ανθρώπου υπό κατάρρευση. Κάνει βουτιά στην ρηχότητα αλλά ταυτόχρονα και το βάθος ενός ανθρώπου και η Cate Blanchett κέρδισε ένα Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου Π Ε Ρ Π Α Τ Ω Ν Τ Α Σ. Συμπρωταγωνιστούν οι Alec Baldwin και Sally Hawkins σε ρόλους κάτι παραπάνω από υποστηρικτικούς.

Toc Toc

Χωρίς υπερβολή μια από τις καλύτερες σύγχρονες κωμωδίες όλων των εποχών για την Ευρώπη, που βρήκε τον δρόμο της και στα θέατρα όλου του κόσμου και πολύ δίκαια καθώς μπορεί να υποστηριχθεί από τις λίγες αλλαγές σκηνικών. Πρόκειται για μια ομάδα ψυχαναγκαστικών ανθρώπων που κάνει group therapy και για κακή τους τύχη τους έχει στήσει ο ψυχολόγος της ομάδας. Οπότε παραμένουν εντός του γραφείου και παίρνουν οδηγίες από την νοσοκόμα να ξεκινήσουν. Οι Oscar Martinez, Paco Leon, Rossy de Palma και Alejandra Jimenez δίνουν τις κορυφαίες ερμηνείες τους χωρίς όμως να υπολείπεται έστω ένα μέλος του εμπνευσμένου καστ. Αν είστε από εκείνους τους περίεργους που περιμένουν να γελάσουν με τις κωμωδίες και όχι τίποτα «φυσιολογικοί» που γελάνε με κάποιον που πατάει ένα σαπούνι και γλιστρά, αυτή η κωμωδία είναι για εσάς.

Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων

Και ο Χίτσκοκ πέντε. Από τις περιπτώσεις που παίζονται ήδη στα θερινά σινεμά, η ταινία αυτή είναι για όσους θέλουν να δουν ένα αριστούργημα. Τεχνικά, σκηνοθετικά, σεναριακά, ερμηνευτικά. Ο Cary Grant παρεξηγείται ως κυβερνητικός πράκτορας από κατασκόπους, οι οποίοι του φορτώνουν έναν φόνο. Στην πορεία γνωρίζει μια μυστηριώδη γυναίκα που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Ουσιαστικά ο Χίτσκοκ καταφέρνει τον κόσμο να ταυτιστεί με έναν ήρωα, με τον οποίο δύσκολα θα μπορέσεις να ταυτιστείς, αλλά το καταφέρνει με κλειστά μάτια. Γιατί υπάρχει το αφήγημα του Δαυίδ ενάντια στον Γολιάθ και ο ανταγωνισμός κρατών και συμφερόντων που μπορεί με χαρακτηριστική ευκολία να δημιουργήσει σε παράπλευρες απώλειες. Ο σχολιασμός του Ψυχρού Πολέμου είναι κάτι περισσότερο από εμφανής και καταλήγει σε ένα πολιτικό θρίλερ από τον μετρ του είδους.
Πρόκειται για μια ταινία του 1959, η οποία παραμένει διαχρονικά επίκαιρη.

Το Τραγούδι της Θάλασσας

Ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για μια ταινία για τους μικρούς μας φίλους, αλλά πριν πάμε στις λεπτομέρειες πρέπει να δώσουμε το πλαίσιο. Ο Tomm Moore είναι ένας καλλιτέχνης. Ένας καλλιτέχνης ο οποίος δημιούργησε την πιο εκπληκτική τριλογία: Τα Secret of Kells, Song of the Sea και Wolfwalkers. Είναι όλα στην λογική του παραμυθιού με γραφικά που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής. Όμως πέρα από τα πιο παραμυθένια γραφικά, ζωγραφισμένα στο χέρι, όπως κάνει η Saloon, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με σύγχρονα computer animation, η υπόθεση είναι βασισμένη σε κέλτικους, ιρλανδικούς μύθους και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα μαγευτικό. Σε σημείο να μπορεί να τα παρακολουθήσει όλη η οικογένεια με ευχαρίστηση. Κρατήστε ακόμα και το κομμάτι των soundtracks τα οποία είναι επίσης εκπληκτικά.

Casablanca

Ένα αριστούργημα της 7ης τέχνης, μια ιδανική ταινία για ζευγάρια που θέλουν να δουν μια ταινία σε πλαίσιο. Ρομαντικό δράμα με τους Humphrey Bogart, Ingrid Bergman και Paul Henreid. Η ταινία διαδραματίζεται στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα στην Καζαμπλάνκα που ελέγχεται από την Κυβέρνηση του Βισύ. Η ταινία είναι πραγματικά ιστορική και υπήρξε βιασύνη, ώστε να βγει την περίοδο που άρχιζε η αντεπίθεση των συμμάχων απέναντι στην Αλεπού της Ερήμου, τον στρατηγό Ρόμελ στην Βόρεια Αφρική. Οι πρωταγωνιστές έχουν μείνει στην ιστορία (και) για τους ρόλους τους σε αυτή την ταινία, ενώ ατάκες από αυτήν ανήκουν πλέον στο πάνθεον και έχουν μείνει στον προφορικό και γραπτό λόγο ως αναφορές. We will always have Paris λοιπόν και Here’s looking at you!

Keywords
Αναζητήσεις
pente-tainies-pou-tha-prepei-na-doume-amesa-sta-therina-sinema.htm
Τυχαία Θέματα