Πρόστιμα έως και 300.000 ευρώ σε παρόχους ταμειακών και POS για μη αναβάθμιση λογισμικών

10:41 12/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το πρόστιμο για τους παρόχους ταμειακών μηχανών και POS που δεν έχουν αναβαθμίσει τα λογισμικά τους έως τις 29 Φεβρουαρίου θα φτάσει έως και 300.000 ευρώ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην υλοποίηση «της εμβληματικής αυτής μεταρρύθμισης καθώς πέραν του ότι συμβάλει στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αποτελεί και έργο ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και η μη υλοποίηση του θα οδηγήσει σε απώλεια κοινοτικών πόρων».

Συγκεκριμένα, το πρόστιμο θα

ξεκινά από 200.000 ευρώ και θα αγγίζει ακόμα και τα 300.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής, ενώ ρητά θα προβλέπεται η υποχρέωση απόσυρσης ταμειακών μηχανών και POS, τα οποία δεν πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, από την αγορά.

Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι πάροχοι POS έχουν προχωρήσει ήδη στο έργο της αναβάθμισης, ωστόσο αρκετοί παραμένουν αυτοί που που έχουν καθυστερήσει, κινδυνεύοντας έτσι να χάσουν τη προθεσμία της 29ης Φεβρουαρίου.

Η συγκεκριμένη τροπολογία προβλέπεται να κατατεθεί εντός των ημερών στη Βουλή, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στους παρόχους που καθυστερούν.

Επιπλέον, η ρύθμιση αφορά και σε όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες δεν διασυνδέσουν ταμειακές μηχανές και POS εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Οι 35 νέοι κλάδοι έχουν περιθώριο έως τις 29 Φεβρουαρίου να προμηθευτούν τα POS και, με βάση την τελευταία παράταση, δεν θα έχουν πρόστιμο 1.500 ευρώ και τον Μάρτιο.

Όσον αφορά τους κλάδους στους οποίους υπάρχει ήδη υποχρέωση χρήσης POS, αυτοί έχουν περιθώριο να τα διασυνδέσουν με βάση τις τρέχουσες προθεσμίες, δηλαδή έως τις 29 Φεβρουαρίου, αλλιώς από την 1η Μαρτίου θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν οριστεί στις 10.000 ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
prostima-eos-kai-300000-evro-se-parochous-tameiakon-kai-pos-gia-mi-anavathmisi-logismikon.htm
Τυχαία Θέματα