Πρόστιμο ύψους 2,25 δισ. δολάρια στη Bayer για το Roundup

17:20 29/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Δικαστήριο στη Φιλαδέλφεια επέβαλε πρόστιμο ύψους 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην φαρμακοβιομηχανία Bayer, μετά την προσφυγή άνδρα από την Πενσυλβάνια, ο οποίος δήλωσε ότι εμφάνισε καρκίνο από την έκθεση στο ζιζανιοκτόνο Roundup, που βασίζεται στη χημική ουσία γλυφοσάτη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που εκδικάζεται σε βάρος της εταιρίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, που έχουν ξεκινήσει οι δικαστικές διαμάχες για το Roundup.

Πέρα από το πρόστιμο,

η μετοχή της Bayer υποχώρησε σχεδόν 6% στις συναλλαγές της Φρανκφούρτης, ενώ έχει υποχωρήσει σχεδόν 70% από τότε που η Bayer εξαγόρασε τον κατασκευαστή του Roundup, Monsanto, το 2018.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της Wall Street Journal, εκπρόσωπος της Bayer τόνισε πως θα προχωρήσουν σε έφεση, στηριζόμενοι από ισχυρά επιστημονικά στοιχεία.

«Διαφωνούμε με την ετυμηγορία των ενόρκων, καθώς έρχεται σε σύγκρουση με το συντριπτικό βάρος των επιστημονικών αποδεικτικών στοιχείων και των παγκόσμιων κανονιστικών και επιστημονικών αξιολογήσεων. Πιστεύουμε ότι έχουμε ισχυρά επιχειρήματα και θα ασκήσουμε έφεση για την ανατροπή αυτής της ετυμηγορίας».

Η εταιρεία έχει επανειλημμένα αποτύχει να καλύψει τα προβλήματα που αφορούν τα ζιζανιοκτόνα, ακόμη και αφότου δεσμεύτηκε να δαπανήσει έως και 16 δισεκατομμύρια δολάρια – ποσό ίσο με το 31,5% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών του ομίλου (2019), για την κάλυψη των δαπανών που σχετίζονται με πιθανές καταδίκες και περισσότερες από 10 χιλιάδες αγωγές που εκκρεμούν.

Keywords
Αναζητήσεις
prostimo-ypsous-225-dis-dolaria-sti-bayer-gia-to-roundup.htm
Τυχαία Θέματα