Σπρωξίματα για να πάνε πρώτοι στο γκισέ, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΓΕΚ

08:24 28/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Έκλεισε ένα ασήμαντο χασματάκι με την πλάγια κίνησή του ο Γενικός Δείκτης, σιγά το πρόβλημα που ήταν. Μεταξύ 1419 και 1421 μονάδων. Όλα αυτά όταν ουσιαστικά από του Αγίου Βαλεντίνου στο ίδιο εύρος κινούμαστε με βήμα σημειωτόν. Ότι μπορούμε τουλάχιστον να πάμε στο επάνω μέρος της μπάντας, ας μην το λησμονούμε. Πάμε να κάνουμε τουλάχιστον ένα αξιοπρεπές κλείσιμο τριμήνου, είναι η σωστή μέρα της εβδομάδας σήμερα, η Πέμπτη. Η μέρα του Δία (Jeudi). Άλλωστε και το προηγούμενο ανοδικό

χασματάκι την περασμένη Πέμπτη άνοιξε.

Μπορεί ο ΟΠΑΠ χθες να έκλεισε ανοδικά, αλλά στο τέλος της συνεδρίασης, είχε φάει σχεδόν όλα τα κέρδη της ημέρας. Δεν είναι ότι πουλάνε τράπεζες απλώς. Κάποια χαρτοφυλάκια κλείνουν θέσεις και παίρνουν κέρδη, με τρόπο αχαρακτήριστο, σπρώχνοντας για να βρεθούν γρήγορα στο γκισέ. Είναι σαν τους τύπους που δεν αντέχεις και θέλεις να τους πεις καμιά κουβεντούλα, γιατί δεν τους έμαθαν τα βασικά: Αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας. Είναι …ενεργή διαχείριση ή όχι θα σας γελάσω.

Την καλύτερη εικόνα από τους τίτλους που υφίστανται το τελευταίο διάστημα τους κακούς τρόπους των πωλητών, έχει μακράν η Εθνική Τράπεζα. Πιέστηκε πριν 14 συνεδριάσεις, την πήγαν ακόμα και κάτω από τα 7 ευρώ για δύο τρεις μέρες, αλλά επανήλθε με άνεση για να κάνει και νέο υψηλό, πάνω από το στενό εύρος που της χάλασαν. Είχαν πάει κι είχαν σπάσει τη συσσώρευση προς τα κάτω, ενώ πήγαινε για άλλη κίνηση. Βαρβαρότητα. Λίγο ψηλότερα τώρα η Εθνική αναζητά ισορροπία.

Στο ντούκου πέρασε από την αγορά του παλαιού ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας. Έγινε στο 101,4% της τιμής του. Πάνω από το 100. Η Εθνική πλήρωσε την τιμή και δεδουλευμένους τόκους. Πρώτα έβγαλε το νέο ομόλογο και μετά ανέκτησε το παλαιό κι από ότι φαίνεται κάτοχοι ομολόγων 79,925 εκατ. ευρώ θέλουν να πάρουν όλους τους τόκους.

Στα υψηλά 24 ετών βρίσκεται πλέον η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η μετοχή έχτισε πλατύσκαλο στη ζώνη των 14,5 ευρώ και αφού πήρε φόρα έκανε γρήγορα το άλμα μέχρι πάνω από τα 16 ευρώ. Εδώ δίνει την εντύπωση ότι θα επαναλάβει και θα χτίσει βάση για ένα διάστημα πριν αποπειραθεί σε νέα ύψη. Πολύ καλή εικόνα.

Το πρώτο βήμα για το τρίπτυχο τριών πολύ μεγάλων παραχωρήσεων αναμένεται σήμερα με υπογραφές για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Υπάρχει διαδικασία που θα διαρκέσει, αλλά ουσιαστικά η υπόθεση ξεκίνησε και θα δημιουργήσει μία εταιρία με πολύ μεγάλες ελεύθερες ροές, μία μηχανή παραγωγής ρευστότητας.

Ήθελε δεν ήθελε ο πικραμένος διαχειριστής, τελικά ευεργέτησε άλλους. Ούτε παραγγελιά να είχαν την EpsilonNet, πίσω μέχρι τη βάση στα 9 ευρώ. Οι αγοραστές μάζεψαν το rebound κι ευχαρίστησαν. Κατευθείαν αντέδρασε από εκεί η μετοχή, είχαν κι άλλοι βλέπετε την ίδια σκέψη με μας.

Ναι έπεσε και κάτω από τα 9,60 ευρώ το ΔΑΑ, αλλά από ότι βλέπουμε ο όγκος συναλλαγών, μειώθηκε σε πενταψήφιο. Για δεύτερη συνεδρίαση. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Υπομονή.

Διαψεύσεις σεναρίων στην πληροφορική και είδαμε και λίγο κόκκινο και στην πιο δραστήρια ΙΛΥΔΑ και στη CPI.

Δεν υπάρχει τίποτα μεταξύ τους, λένε και οι δύο εταιρίες Real και CPI. Σχετικά εξέδωσαν ανακοινώσεις που δημοσιεύτηκαν από νωρίς. Αλλά η CPI συνέχισε να εκδίδει ανακοινώσεις μέχρι τελικής πτώσης και μας μπέρδεψε.

Πρώτη ανακοίνωση με την έναρξη της συνεδρίασης με τη διάψευση. Μετά άρχισαν οι ενημερώσεις και σε διάστημα μεταξύ 13.01 και 13.30 η CPI, έβγαλε 4 φορές ανακοίνωση;

Τέλος πάντων, ο Αναστάσιος Πικούνης του Μιχαήλ, πούλησε 233.000 μετοχές από την κοινή μερίδα αντί 178.408,10 ευρώ. Τιμή πώλησης  0,7657 ευρώ, ανά μετοχή. Το ποσοστό της ΚΕΜ έπεσε, από  21,781% σε 19,576%.

Σε άλλη ανακοίνωση ο έτερος συνδικαιούχος της ΚΕΜ, Μιχαήλ Πικούνης του Αναστασίου ενημερώνει ότι την ίδια ημέρα, πούλησε την ίδια ποσότητα μετοχών, στην ίδια τιμή και ακολουθεί νέα ανακοίνωση με το ίδιο ποσοστό. Κι επειδή εκείνη την ημέρα από 10 έως 600 μετοχές που αλλάζουν χέρια που και που στη CPI η εμπορευσιμότητα ξεπέρασε το 7% κι όχι απλώς το 2% οπότε, μήπως να ξαναμετρηθούμε;

Η κοινή μερίδα Πικούνη, εμφανιζόταν, με περίπου 26% τον Ιούλιο του 2023 και από τον Αύγουστο του 2023 με 24,617%. Πότε μειώθηκε σε 21%; Τέλος πάντων η εταιρία διοικείται από τον Αριστείδη Παπαθάνο με ποσοστό 10,77% και πρόεδρος είναι ο Χρήστος Παπαθάνος με ποσοστό 27,56%. Κι εδώ τα ποσοστά έχουν αλλάξει τον τελευταίο χρόνο και μάλιστα περίπου την ίδια εποχή που άλλαζαν τα ποσοστά των άλλων μετόχων.

Τέλος πάντων πάμε λίγο στη μετοχή του Τραμπ για να γελάσουμε και να κλάψουμε μαζί. Η μετοχή λοιπόν τη δεύτερη μέρα ανέβηκε 14% κι έφθασε στα 66 δολάρια. Περισσότερα από 32 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια. Η κεφαλαιοποίησή της ξεπέρασε τα 7,5 δισ. δολάρια και το μερίδιο του Τραμπ αξίζει για σήμερα 5 δισ. δολάρια. Έτσι και πάρει έστω το ένα δέκατο, θα είναι τα πιο εύκολα λεφτά που έβγαλε ποτέ του, αληθινά ανεμομαζώματα...

Η εταιρεία εμφανίζεται να δηλώνει ότι σκοπός της είναι να πολεμήσει ενάντια σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Meta, η Netflix η X του Μασκ… Εξαιτίας της έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο το ντεμπούτο του Reddit, ενώ στη Wall Street της κόλλησαν το παρατσούκλι η μετοχή meme.

Σύμφωνα με αντικρουόμενες πληροφορίες, ο Τραμπ δεν μπορεί να δανειστεί με ενέχυρο τη μετοχή, αλλά μπορεί να πάρει ειδική άδεια από το ΔΣ της εισηγμένης και να ξεφορτώσει στα κεφάλια των υποστηρικτών του από τις φτωχότερες Μεσοδυτικές πολιτείες, που αγοράζουν τη μετοχή του.

Και θα χρειαστεί λεφτά γιατί στις 4 Απριλίου πρέπει να πληρώσει την εγγύηση των 175 εκατ. δολαρίων, ενώ στις 15 Απριλίου ξεκινάει άλλη δίκη με την κατηγορία ότι παραποίησε αρχεία για να αποκρύψει πληρωμές σε πορνοστάρ και θα του φάνε πολλά οι δικηγόροι.  Δεν μεταδίδω άλλο…

Keywords
Αναζητήσεις
sproximata-gia-na-pane-protoi-sto-gkise-opap-ethniki-gek.htm
Τυχαία Θέματα