Στέφανος Τσιτσιπάς: Ξανά παρών στα ATP Finals στο Τορίνο!

Η αγωνιστική περίοδος στο τένις φτάνει στο τέλος της με το τελευταίο μεγάλο ραντεβού να είναι τα ATP Finals που θα φιλοξενηθούν στην Pala Alpitour στο Τορίνο

Η έναρξη των αγώνων γίνεται την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Οι οκτώ κορυφαίοι τενίστες δίνουν ραντεβού στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε, όπου εκεί θα βρίσκεται και ο δικός μας Στέφανος Τσιτσιπάς, για 5η συνεχόμενη χρονιά. Ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση το 2019 κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, αν και στα επόμενα τουρνουά δεν είχε

προχωρήσει πέρα από τη φάση των ομίλων, φέτος δείχνει “πεινασμένος” για να προχωρήσει μέχρι το τέλος.

Στις δηλώσεις που είχε κάνει πριν του τουρνουά είχε αναφέρει: «Είναι μια γιορτή. Τα ATP Finals είναι η γιορτή των καλύτερων από τους καλύτερους στο αθλημα μας. Συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί και παίζουμε ο ένας εναντίον του άλλου και επικεντρωνόμαστε στο γεγονός ότι είμαστε οι καλύτεροι του κόσμου, προσπαθώντας να παλέψουμε γι’ αυτό το μεγάλο έπαθλο. Αυτό σημαίνει πολλά. Ειλικρινά θα το θεωρούσα ίσως πιο σημαντικό από ένα Slam. Έχει μεγάλο κύρος και είναι μεγάλο πλεονέκτημα αν μπορέσεις να το κατακτήσεις», επισήμανε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κληρώθηκε στον «πράσινο» όμιλο, με επικεφαλής τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Εκτός από τον Σέρβο, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχο του τίτλου, ο Έλληνας τενίστας, που βρίσκεται στο Νο6 του κόσμου, θα βρει επίσης απέναντί του τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ και τον Δανό Χόλγκερ Ρούνε.

Στον «κόκκινο» όμιλο, επικεφαλής είναι το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ, που θα τεθεί αντιμέτωπος με τους Ρώσους Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ, καθώς και τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον γηπεδούχο Γιάνικ Σίνερ στον πρώτο του αγώνα στα ATP Finals στο Τορίνο. Το παιχνίδι για το «πράσινο» γκρουπ θα γίνει την Κυριακή στις 15:30 και θα ανοίξει το πρόγραμμα στο μονό ανδρών της διοργάνωσης.

H οκτάδα των φετινών ATP Finals έχει ως εξής:

Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία)Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία)Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία)Γιάνικ Σίνερ (Ιταλία)Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία)Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα)Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία)Χόλγκερ Ρούνε (Δανία)

Τα φετινά ATP Finals θα πραγματοποιηθούν στο Τορίνο το διάστημα 12-19 Νοεμβρίου 2023.

Keywords
Αναζητήσεις
stefanos-tsitsipas-xana-paron-sta-atp-finals-sto-torino.htm
Τυχαία Θέματα