Στις 31 Μαΐου θα καταβληθεί η δεύτερη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού

17:36 8/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Την Παρασκευή 31 Μαΐου θα καταβληθεί η δεύτερη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού για το 2024, η οποία αφορά στους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Η αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

H ηλεκτρονική πλατφόρμα
Α21 κλείνει προσωρινά

Ωστόσο, την Παρασκευή 10 Μαΐου κλείνει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο εποπτευόμενος Οργανισμός Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δε θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της 2ης διμηνιαίας δόσης για το 2024. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί ξανά για νέες αιτήσεις.

Εισοδηματικά κριτήρια και ποσά

Το ποσό που πιστώνεται στην τράπεζα, υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώνονται στην αίτηση Α21 έτους 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022.

Το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής έχει διευκρινίσει ότι μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024 θα λαμβάνονται υπ’ όψιν για τον υπολογισμό των χρημάτων τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023. Τα ποσά της επιδότησης για τους δικαιούχους του Α21 υπολογίζονται με βάση το οικογενειακό εισόδημα.

Συγκεκριμένα, διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Για το πρώτο και δεύτερο παιδί -70 ευρώ, 42 ευρώ, 28 ευρώ.Για το τρίτο και κάθε επόμενο παιδί -140 ευρώ, 84 ευρώ και 56 ευρώ.
Keywords
Αναζητήσεις
stis-31-maou-tha-katavlithei-i-defteri-diminiaia-dosi-tou-epidomatos-paidiou.htm
Τυχαία Θέματα