Συνεχίζεται η πτώση στην τιμή πετρελαίου – Το Brent υποχώρησε κάτω από τα 83 δολάρια το βαρέλι

20:45 8/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το πετρέλαιο Brent (μείγμα πετρελαίου που χαρακτηρίζεται από την χαμηλή του πυκνότητα, συγκριτικά με το κοινό πετρέλαιο, και τη χαμηλή του περιεκτικότητα σε θειώδη) «κύλησε» κάτω από τα 83 δολάρια το βαρέλι, αφού υποχώρησε ενδοσυνεδριακά στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Μαρτίου.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου

στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, βάσει εκτίμησης του κλάδου, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η κατανομή έδειξε υψηλότερα εθνικά αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων.

Το πετρέλαιο βρίσκεται σε πτωτική πορεία από τις αρχές Απριλίου, σημειώνοντας απώλειες σε τρεις από τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, με δείκτες από τα χρονικά περιθώρια έως τα περιθώρια επεξεργασίας να δείχνουν μια ασθενέστερη προοπτική. Παράλληλα, τα περιθώρια κέρδους από την παρασκευή καυσίμων όπως το ντίζελ έχουν μειωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών Χάιταμ αλ-Γκάις, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), τόνισε ότι ο τερματισμός της χρήσης του πετρελαίου και η ολοκληρωτική του αντικατάσταση από εναλλακτικές πηγές ενέργειας, είναι ένα σενάριο που θα αργήσει αρκετά να γίνει πράξη.

Σε άρθρο του στην οικονομική επιθεώρηση του Middle East Economic Survey, ο αλ-Γκαίς είχε επισημάνει ότι οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας δεν είναι σε θέση να αντικαταστήσουν άμεσα τη χρήση πετρελαίου στην αγορά, ενώ τόνισε πως αυτό που θα πρέπει να μειωθεί είναι η μείωση ρύπων και όχι η χρήση του πετρελαίου.

Υποστήριξε ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην ανάπτυξη πράσινων τεχνολογιών για τη συλλογή και αποθήκευση των ρύπων, προκειμένου να αποδείξουν «πως είναι εφικτό να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων, ενώ συνεχίζουμε να παράγουμε το πετρέλαιο που χρειάζεται ο κόσμος».

Keywords
Αναζητήσεις
synechizetai-i-ptosi-stin-timi-petrelaiou--to-brent-ypochorise-kato-apo-ta-83-dolaria-to-vareli.htm
Τυχαία Θέματα