«Απλώσαμε βεντάλια κοινωνικών μέτρων» δηλώνει ο Σπανάκης για την ακρίβεια

18:55 8/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει το σοβαρό πρόβλημα της ακρίβειας που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και για τον λόγο αυτό έχει απλώσει «βεντάλια» προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών. Όπως επισήμανε, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά βήματα ως προς την πορεία της ανάπτυξης της οικονομίας, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος που χρειάζεται να διανύσει.

«Έχουμε πορεία μπροστά

μας. Γι’ αυτό, είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε. Η χώρα έχει σταθερότητα και παρουσιάζει ανάπτυξη, που είναι πολύ μεγαλύτερη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τη στιγμή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε ύφεση, η Ελλάδα έχει ανάπτυξη, γιατί έχει μία σταθερή και σοβαρή κυβέρνηση με ατζέντα. Αυτά δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανένας.

Όσον αφορά στα θέματα της αντιμετώπισης της ακρίβειας, μέχρι πρότινος η χώρα δεν είχε καν ελεγκτικό μηχανισμό για να ελέγξει την αισχροκέρδεια. Αυτά τα χρόνια διαμορφώσαμε μηχανισμό και προχωράμε σε πολλαπλούς ελέγχους, έχοντας απλώσει μία “βεντάλια” κοινωνικών μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, το οποίο δεν είναι ελληνικό, δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό. Για παράδειγμα, η Αμερική, αυτή τη στιγμή, στο τρίμηνο, έχει το μεγαλύτερο ποσοστό πληθωρισμού. Στη χώρα μας, ο πληθωρισμός μειώνεται», δήλωσε ο Β. Σπανάκης στον ΣΚΑΙ.

Σχετικά με τις Ευρωεκλογές, ο υφυπουργός, επισήμανε ότι πρόκειται για κρίσιμη εκλογική διαδικασία και πρόσθεσε ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει σταθερή ευρωπαϊκή προοπτική. «Το μήνυμα των Ευρωεκλογών είναι πολύ σοβαρό, δεν είναι μία χαλαρή εκλογική διαδικασία. Είναι πολύ σοβαρή εκλογική διαδικασία, διότι θέλουμε ευρωβουλευτές να διεκδικούν. Η Νέα Δημοκρατία έχει μία σταθερή πορεία και μία σταθερή ευρωπαϊκή προοπτική».

Keywords
Αναζητήσεις
aplosame-ventalia-koinonikon-metron-dilonei-o-spanakis-gia-tin-akriveia.htm
Τυχαία Θέματα