Τα σχέδια της Κυβέρνησης για το 2024 – Τα νομοσχέδια που θα κάνουν ποδαρικό

Το κλίμα είναι γιορτινό και πολλά στελέχη της Κυβέρνησης απολαμβάνουν λίγες ημέρες ξεκούρασης, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η «μηχανή» έχει σβήσει. Αντίθετα τα γρανάζια συνεχίζουν να κινούνται και να δουλεύουν… ο λόγος για τα νομοσχέδια που ετοιμάζονται και θα κάνουν ποδαρικό το 2024. 

Αναλυτικότερα, οι πρώτες παρεμβάσεις έρχονται από το υπουργείο Εσωτερικών και αφορούν το νομοσχέδιο που παρέχει το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου στους απόδημους Έλληνες ενόψει των ευρωεκλογών. 

Με έντονο

ενδιαφέρον αναμένεται και το νομοσχέδιο που παρουσίασε προ ημερών στο υπουργικό Συμβούλιο ο Κυριάκος Πιερρακάκης για τη λειτουργία των μη κρατικών ΑΕΙ. Επιπρόσθετα, το υπουργείο Παιδείας θα παρουσιάσει το νέο σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών, αλλά και την αναδιάρθρωση του πανεπιστημιακού χάρτη της χώρας.

Επίσης, από την ολομέλεια της Βουλής θα περάσουν και οι παρεμβάσεις στην αθλητική νομοθεσία για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Τα νομοσχέδια ανά υπουργεία 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης με το νέο έτος θα νομοθετήσει το σχέδιο για την κοινωφελή εργασία.

Το υπουργείο Υγείας έχει ένα δύσκολο έργο, μέσα σε αυτό είναι η αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ και γενικότερα η νέα διάρθρωση του υγειονομικού χάρτη της χώρας. 

Το υπουργείο Άμυνας θα κληθεί να παρουσιάσει ένα νέο σύστημα αξιολόγησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και το πρόγραμμα «Ευκαιρία» για την αναμόρφωση της στρατιωτικής θητείας.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ως βασικό έργο την αναμόρφωση του χάρτη των επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης ανά τη χώρα, ενώ θα προχωρήσει και στη σύσταση του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας.

Το υπουργείο Πολιτισμού ετοιμάζεται να προχωρήσει στη σύσταση της Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών, αποτέλεσμα συμφωνίας με τους καλλιτέχνες μετά τις απεργίες των προηγούμενων μηνών.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ετοιμάζει τομές στο Κτηματολόγιο, με την προοπτική κατάργησης υποθηκοφυλακείων και τη μετατροπή τους σε υποκαταστήματα κτηματολογικών γραφείων.

Τέλος, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα αναμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
ta-schedia-tis-kyvernisis-gia-to-2024--ta-nomoschedia-pou-tha-kanoun-podariko.htm
Τυχαία Θέματα