Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι αύριο η προθεσμία πληρωμής

13:46 28/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Αύριο, Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, εκπνέει η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2024 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε ακινησία μετά την παράταση που είχε δοθεί στα τέλη Δεκεμβρίου με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη.

Όσοι δεν έχουν πληρώσει ακόμη μπορούν να εκτυπώσουν το «Έντυπο τελών κυκλοφορίας», μέσα από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ,

χωρίς κωδικούς taxisnet, παρά μόνο με το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, η διαδικασία θέσης οχημάτων σε ακινησία γίνεται ψηφιακά μέσα από τον υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνο των φορολογουμένων μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης της δημόσιας διοίκησης gov.gr και ειδικότερα στην πλατφόρμα myCAR με τους κωδικούς Taxisnet.

Ο χρήστης επιλέγει «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία» και καταχωρεί ή επιλέγει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμεί να θέσει σε ψηφιακή ακινησία. Καταχωρούνται τα στοιχεία της διεύθυνσης ακινητοποίησης του οχήματος, δηλαδή τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής, την οδό και τον αριθμό.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που ένας ιδιοκτήτης οχήματος καθυστερήσει να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, έστω και για ένα λεπτό, θα καταβάλει ως πρόστιμο το διπλάσιο ποσό.

Όσοι εντοπιστούν μετά τη δήλωση ακινησίας να κυκλοφορούν τα οχήματά τους βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντικές ποινές, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 10.000 ευρώ το οποίο αυξάνεται στα 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής ενώ ταυτόχρονα αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

Keywords
Αναζητήσεις
teli-kykloforias-mechri-avrio-i-prothesmia-pliromis.htm
Τυχαία Θέματα