Το ΧΑ έχει δικαίωμα στις προσδοκίες

09:08 22/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Μία μεγάλη προσφορά στις αγορές και σε όλους τους ταύρους έκανε χθες η NVIDIA. Διέλυσε κάθε προσδοκία και τίναξε όλες τις αναλύσεις στον αέρα με +10% και πλέον, μεγαλύτερα του αναμενομένου έσοδα και κέρδη. Έδωσε επίσης καθοδήγηση πολύ υψηλότερη από όσο αναμενόταν για τη συνέχεια.

Παρά ταύτα η μετοχή υποχώρησε χθες 1% πέραν της προχθεσινής πτώσης, γιατί έχει κάνει ήδη ένα ράλι 200%, οπότε η αγορά που είχε προεξοφλήσει αυτά ή περίπου αυτά τα μεγέθη πούλησε

την είδηση. Ωστόσο η εταιρεία έκανε μία μεγάλη προσφορά στην επενδυτική κοινότητα με τις επιδόσεις της, καθώς επαναπροσδιόρισε πόση αξία έχει η επιβεβαίωση και η υπέρβαση επίσης, μίας παράλογα υψηλής προσδοκίας σε ένα κοινό εθισμένο σε εντυπώσεις.

Το ΧΑ δεν χρειάζεται να φθάσει έως εκεί, αλλά έχει δικαίωμα στην προσδοκία όπως όλες οι αγορές. Στο κάτω-κάτω, από φέτος θα ληφθεί η απόφαση για την αναβάθμιση του…

Η Wall Street πάντως, πήρε χθες τη ρεβάνς με τους δύο μεγαλύτερους δείκτες να τερματίζουν ανοδικά με αγορές την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, ενώ ο Nasdaq έκανε ανάλογη κίνηση και μετρίασε πολύ τις απώλειες. Η εικόνα από τα πρακτικά της Fed είναι καλή, αφού κινείται για μειώσεις αλλά ψάχνει την κατάλληλη στιγμή με τους περισσότερους να εκτιμούν ότι μία μείωση είναι πρόωρη και ο Μάρτιος δεν είναι πιθανός μήνας μειώσεων, όπως ήδη ξέραμε, οι υπόλοιποι λογικοί. Απρίλιος ή Μάιος όμως, αρχίζουν και κερδίζουν πιθανότητες.

Στο ΧΑ τώρα, ξένοι και εγχώριοι θεσμικοί ή μεγάλοι παίκτες και επαγγελματίες είναι αγοραστές. Ανάλογα με το βάθος του πορτοφολιού και την έκταση της αισιοδοξίας, οι κινήσεις είναι από μετρημένες έως πιο έντονες. Οι τραπεζικές μετοχές που χαλάρωσαν λίγο έγιναν στόχος αγορών. Το ΔΑΑ, η ΔΕΗ, η Coca-Cola, ο ΟΠΑΠ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, είναι μεταξύ των μετοχών εταιριών που έχουν αγοραστές επίσης.

Μαζί τους κινούνται τίτλοι της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, για παράδειγμα σε κλάδους σχετιζόμενους με τεχνολογία που βρήκαν χώρο και κινούνται όσο οι δείκτες διορθώνουν ή μένουν στάσιμοι.

Στις τράπεζες μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη διάθεση μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς. Το προηγούμενο διάστημα απρόσκλητοι επισκέπτες έσπευσαν να τοποθετηθούν στις τράπεζες φοβούμενοι ότι θα μείνουν εκτός γιατί έχουν πάρει το μήνυμα από την Εθνική και το ΔΑΑ για τις υπερκαλύψεις. Τόσο το ΤΧΣ όσο και η Τράπεζα Πειραιώς, επιθυμούν την καλύτερη δυνατή ποιότητα επενδυτών με μακροχρόνιο ορίζοντα.

Η ελληνική οικονομία έχει περάσει πολλές δυσκολίες κι έχει χτυπηθεί, αλλά αντέχει και βελτιώνεται. Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά οι πρώτες επιτυχίες, έφεραν τις επόμενες και κάθε σκαλοπάτι είναι και πιο πάνω, είναι μία πρόοδος.

Keywords
Αναζητήσεις
to-cha-echei-dikaioma-stis-prosdokies.htm
Τυχαία Θέματα