Το Χ.Α. «ζεσταίνεται» κόντρα στα δυσοίωνα μηνύματα από Ευρώπη και ΗΠΑ

20:16 9/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η ελληνική αγορά έχει δυναμική και κινήθηκε κόντρα στις ευρωπαϊκές αγορές και τα μηνύματα για το άνοιγμα της Wall Street, την ίδια ώρα που οι νέες εκδόσεις κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, είχαν ζήτηση ρεκόρ, με την εκτίμηση ότι τα επιτόκια κορύφωσαν.

Ανοδικά συνέχισε το ΧΑ φθάνοντας μία ανάσα από τα υψηλά του Ιουλίου και της τελευταίας δεκαετίας και μάλιστα εντελώς κόντρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που υποχωρούσαν την Τρίτη, ενώ και τα παράγωγα της Wall Street έδιναν μήνυμα για πτωτικό άνοιγμα. Το ΧΑ έχοντας αυτή τη φορά μία καλή συνεδρίαση των αγορών πίσω του την προηγούμενη ημέρα έδειξε

τη δυναμική του και απορρόφησε τις πωλήσεις αυξάνοντας την αξία των συναλλαγών.

Το ΧΑ έχει δυναμική, αλλά κατά πόσον θα υπάρξει και διόρθωση τις προσεχείς ημέρες μετά από 4 διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, για να πάρει φόρα θα εξαρτηθεί από τους επενδυτές. Στις τελευταίες 9 συνεδριάσεις μετά τα Χριστούγεννα, το ΧΑ έχει 7 ανοδικά κλεισίματα. Οι θετικές αναλύσεις στήριξαν το ΧΑ και τον τραπεζικό δείκτη, ενώ η διάθεση τοποθετήσεων στο ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς, έστειλε θετικό μήνυμα.

Οι 4 τράπεζες και ειδικά η ΕΤΕ και η Eurobank, μαζί με τις ΔΕΗ, Helleniq Energy και Aegean Airlines ήταν οι ηγέτες της κίνησης, ενώ συνέχισαν την άνοδο οι μετοχές του
ομίλου Στασινόπουλου, ΒΙΟΧΑΛΚΟ και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε ανοδικά από το άνοιγμα και έφτασε έως και τις 1.348,77 μονάδες, ωστόσο ανέκοψε ρυθμό στο τέλος κλείνοντας με άνοδο 0,79% στις 1.341,1 μονάδες. Οι συναλλαγές αυξήθηκαν στα 124 εκατ. ευρώ, με 2,87 εκατ. ευρώ σε πακέτα.

Ημέρα ρεκόρ ήταν χθες για τα ομόλογα της Ευρωζώνης όπου οι επενδυτές εκτιμώντας ότι τα επιτόκια κορύφωσαν προσέφεραν κεφάλαια ρεκόρ για ιταλικά και βελγικά κρατικά ομόλογα, όπως και για τα βρετανικά ομόλογα. Οι επενδυτές σπεύδουν να κλειδώσουν αποδόσεις εκτιμώντας ότι τα επιτόκια δεν θα αυξηθούν άλλο, αντίθετα θα μειωθούν έστω στο δεύτερο εξάμηνο.

Keywords
Αναζητήσεις
to-cha-zestainetai-kontra-sta-dysoiona-minymata-apo-evropi-kai-ipa.htm
Τυχαία Θέματα