Το Χρηματιστήριο Αθηνών εξέπληξε με τη δυναμική του

22:05 9/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Εξέπληξε και τους πιο αισιόδοξους το ΧΑ, όχι με τη νέα άνοδο, αλλά με τη δυναμική που έβγαλε στη συνεδρίαση της Τρίτης, συντρίβοντας ανοδικά βραχυχρόνια μικρά εμπόδια, καθώς οι τράπεζες και εταιρίες από τον κλάδο ενέργειας, οδήγησαν την αγορά.

Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, αν και το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα blue chips, που κυριάρχησαν από την αρχή μέχρι

το τέλος. Σημαντική και την Τρίτη ήταν η προοδευτικότητα της κίνησης, με «πέρασμα» από όλες τις τιμές και αποφυγή χασμάτων.

Ο Γενικός Δείκτης από την αρχή της συνεδρίασης διεκδίκησε την άνοδο με τιμές πάνω από τις 1.414 μονάδες και αφού κυμάνθηκε σε αυτή την περιοχή μέχρι τις 15:30 πάτησε κι άλλο το γκάζι και έκλεισε τη συνεδρίαση σχεδόν στα υψηλά της ημέρας στις 1.417.75 μονάδες μετά τις δημοπρασίες, με ημερήσια κέρδη 1,17%.

Αυξημένος ήταν ο τζίρος στα 120,6 εκατ. ευρώ, με μόλις 5,5 εκατ. ευρώ αξίας συναλλαγών σε πακέτα. Ήταν η μεγαλύτερη αξία συναλλαγών στις τελευταίες 4 συνεδριάσεις. Στη συνεδρίαση με ασυνήθιστη δύναμη και ημερήσια κέρδη, πρωταγωνίστησαν οι Eurobank με άνοδο 5,41%, Πειραιώς, με άνοδο 2,53% και επιστροφή στην πρώτη θέση της αξίας συναλλαγών, Εθνική Τράπεζα με άνοδο 2,48% Μυτιληναίος με άνοδο 4,08% και Alpha Bank με άνοδο 2,10%. Τις πλαισίωσαν με άνοδο και η ΔΕΗ, Jumbo, ΟΤΕ, Optima Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ KAI Aegean.

Ο δείκτης FTSE σημείωσε άνοδο 1,69% στις 3.431.92 μονάδες, ο δείκτης FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κινήθηκε λιγότερο κλείνοντας με μικρά κέρδη 0,39% στις 2.338.71 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης πάλι, ήταν ο πρωταγωνιστής της συνεδρίασης, κι έκλεισε με ημερήσια άνοδο της τάξης του 3,18% στις 1.234 μονάδες.

Η αγορά έδειξε μία υγιή στάση αδιαφορώντας για τις διεθνείς αγορές όπως άλλωστε αδιαφορούσε όταν διόρθωνε χωρίς να τις λαμβάνει υπόψη και εστίασε στα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων. Απολύτως ανοδική η συνεδρίαση με 68 μετοχές να κλείνουν θετικά και 40 μετοχές να υποχωρούν.

Keywords
Αναζητήσεις
to-chrimatistirio-athinon-exeplixe-me-ti-dynamiki-tou.htm
Τυχαία Θέματα