«Βήματα» για την ενίσχυση εμπορίου με τη Τουρκία

12:03 3/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, υπογράμμισε μετά την 6η Σύνοδο της Μεικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας-Τουρκίας πως υπάρχει «καλή διάθεση» για να ενισχυθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας για τις επενδύσεις και το εμπόριο.

«Ολοκληρώθηκε η 6η Σύνοδος της Μεικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας-Τουρκίας με μεγάλη επιτυχία. Κάναμε μία ανασκόπηση λεπτομερή όλων των θεμάτων μας που είναι οικονομικού, εμπορικού, τουριστικού χαρακτήρα. Υπάρχει μία προφανής

καλή διάθεση να ενισχυθούν οι οικονομικοί δεσμοί των δύο χωρών. Εξάλλου έχουμε πει από τις 7 Δεκεμβρίου της προηγούμενης χρονιάς ότι ούτως ή άλλως θα καταβάλουμε προσπάθειες να ενισχύσουμε επενδύσεις και εμπόριο.

Υπάρχει, όπως είπα, καλή διάθεση και έχουμε σκεφτεί μηχανισμούς και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να φέρουμε τις δύο επιχειρηματικές κοινότητες πιο κοντά τη μία στην άλλη, προκειμένου να αναδειχτούν ευκαιρίες, είτε εμπορικού, είτε επενδυτικού χαρακτήρα.

«Μας ενισχύει η έκδοση βίζας»

Σχετικά με τη δυνατότητα της έκδοσης βίζας  εισόδου Τούρκων πολιτών σε δέκα ελληνικά νησιά, τόνισε πως ενισχύονται οι δυνατότητες και των δικών μας επιχειρηματιών στα νησιά να έχουν μεγαλύτερη πελατεία και περισσότερη κατανάλωση.

«Η τουρκική πλευρά είναι ενθουσιασμένη με τη δυνατότητα της έκδοσης βίζας εισόδου στα δέκα ελληνικά νησιά, κάτω από προϋποθέσεις, οι οποίες προβλέπουν ότι θα επισκέπτονται μόνο αυτά τα νησιά και για 10 μέρες μόνο. Αυτό ενισχύει τις δυνατότητες και των δικών μας επιχειρηματιών στα νησιά να έχουν μεγαλύτερη πελατεία και περισσότερη κατανάλωση.

Την ίδια στιγμή υπάρχει μία καλή διάθεση να ενισχύσουμε τους συγκοινωνιακούς δεσμούς σε ό,τι αφορά τη γέφυρα εισόδου από τους Κήπους, αλλά και την κατεύθυνση ροών εμπορικού χαρακτήρα από την Τουρκία προς την Ελλάδα και από την Ελλάδα προς την Τουρκία και νομίζω ότι κλείσαμε με μία καλή και γενική διάθεση να συνεργαστούμε και να αντιμετωπίσουμε τα θέματά μας με καλή διάθεση και βούληση και από τις δύο πλευρές.

Δεν θέλω να μπω σε μικρότερης σημασίας επιμέρους θέματα, αλλά πήραμε και συγκεκριμένα θέματα τα οποία απασχολούν το εμπόριο των δύο χωρών, τα οποία υποσχεθήκαμε να τα επιλύσουμε με καλή διάθεση μεταξύ μας».

Keywords
Αναζητήσεις
vimata-gia-tin-enischysi-eboriou-me-ti-tourkia.htm
Τυχαία Θέματα