Βουλγαρία: Ρεκόρ εσόδων για το εργοστάσιο πυρομαχικών VMZ Sopot το 2023

10:14 26/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ρεκόρ εσόδων ανακοίνωσε το κρατικό εργοστάσιο πυρομαχικών VMZ Sopot, στο Σόποτ της κεντρικής Βουλγαρίας, αφού για το 2023 τα καθαρά έσοδα άγγιξαν τα 828 εκατ. λέβα (περίπου 422,88 εκατ. ευρώ), διπλάσια σε σχέση με το 2022. Το επίτευγμα αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική ανάκαμψη των εργασιών του.

Η αύξηση των εσόδων μπορεί να αποδοθεί στην αυξημένη ζήτηση για εξειδικευμένα προϊόντα στην αγορά, γεγονός που ώθησε το εργοστάσιο να επεκτείνει τη δυναμικότητά του με νέες τεχνολογίες και γραμμές παραγωγής, με επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 20 εκατ.λέβα. Ειδικότερα,

η παραγωγή από το Υπουργείο Άμυνας διαφόρων πυρομαχικών, βλημάτων και πυραύλων σοβιετικού τύπου, τα οποία είναι περιζήτητα από τις χώρες του ΝΑΤΟ, συνέβαλε σημαντικά στην αναπτυξιακή πορεία του VMZ.

Ως απάντηση στις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις του, το VMZ ενίσχυσε το εργατικό δυναμικό του με σχεδόν 500 νέους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν κατά το περασμένο έτος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων σε πάνω από 4.100. Επιπλέον, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να ενισχύσει τις αμοιβές των εργαζομένων, με τους εργαζόμενους να λαμβάνουν πρόσθετη αποζημίωση που αντιστοιχεί σε έναν κατώτατο μισθό πριν από το Πάσχα. Η χειρονομία αυτή ανέρχεται σε περίπου 760 λέβα ανά εργαζόμενο. Ακόμα, το εργοστάσιο είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της περιοχής και προσελκύει πολλούς ενδιαφερόμενους που αναζητούν εργασία.

Εκτός από την εστίασή της στην παραγωγή, η διοίκηση είναι επίσης αφοσιωμένη στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και των προσόντων του εργατικού δυναμικού της μέσω συνεργασιών με εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το επαγγελματικό λύκειο «Gen. Vladimir Zaimov» στο Sopot και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο στη Σόφια.

 

 

 

Keywords
Αναζητήσεις
voulgaria-rekor-esodon-gia-to-ergostasio-pyromachikon-vmz-sopot-to-2023.htm
Τυχαία Θέματα