Global Management Challenge | Μέχρι την Κυριακή οι εγγραφές των ομάδων

Δηλώστε την ομάδα σας (3-5 φοιτητές) συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε εδώ και εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας.Η νικήτρια ομάδα θα ταξιδέψει στο Σότσι στη Ρωσία για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνή Τελικό! Επίσης όλα τα μέλη της ομάδας της θα κερδίσουν Laptop.
Στον 9ο διαγωνισμό Ελλάδας
γίνονται δεκτές μόνο ομάδες φοιτητών. Οι φοιτητές μπορούν να προέρχονται από Πανεπιστήμια της Ελλάδας (πχ. ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ιδιωτικά Κολλέγια) από αντίστοιχα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κύπρο, Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό) και πρόσφατοι απόφοιτοι (μέχρι και ένα έτος από την αποφοίτησή τους, δηλαδή να έχουν αποφοιτήσει μέσα στο 2013), γεγονός που θα αποδεικνύεται από τα αντίστοιχα επίσημα δικαιολογητικά.
Δείτε τους κανόνες και το χρονοδιάγραμμα του 9ου Διαγωνισμού Ελλάδας για να είστε έτοιμοι για τη συμμετοχή σας.

To Global Management Challenge 2013 έρχεται με μια νέα έκδοση λογισμικού! Σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο, το Global Management Challenge ανανεώνεται και καινοτομεί.
Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός επιχειρηματικής στρατηγικής εισάγει σημαντικές νέες αποφάσεις και κριτήρια. Στόχος είναι το Global Management Challenge να είναι ο πρωτοπόρος στον χώρο των διαγωνισμών στρατηγικής και μάνατζμεντ. Η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού, μαζί με τους συνεργάτες και την EDIT 515 την εταιρεία που δημιούργησε το λογισμικό του GMC, παρουσιάζουν την νέα έκδοση του προσομοιωτή που θα χρησιμοποιηθεί παγκόσμια, στις χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.
Τηρώντας με συνέπεια τη δέσμευσή του να αντικατοπτρίζει την σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα, η νέα έκδοση GMC λανσάρεται με νέα επίκαιρα επιχειρηματικά θέματα με στόχο να προετοιμάσει καλύτερα τα μελλοντικά στελέχη.

Νέες Παράμετροι για το Global Management Challenge από το 2013: Environmental Responsibility - Διαχείριση αποτυπώματος άνθρακα & δυνατότητα ανάπτυξης προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον IFRS Reporting standards - Εναρμόνιση των οικονομικών στοιχείων με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Business Funding - Εναλλακτικές χρηματοδότησης μέσω της κεφαλαιαγοράς Capital Management – Δυνατότητα ανάθεσης μέρους της παραγωγής σε τρίτους Focus on Human Capital - Έμφαση στην ανάπτυξη του Ανθρώπινου δυναμικούΌπως αναφέρει ο CEO της SDG, Pedro Alves Costa, «Ο διαγωνισμός Global Management Challenge ανανεώνεται συνεχώς με βάση τις χρηματοοικονομικές και μακροοικονομικές τάσεις και αντιλήψεις της παγκόσμιας αγοράς. Με την νέα έκδοση, ο διαγωνισμός Global Management Challenge αυξάνει σημαντικά το βαθμό με τον οποίο αντικατοπτρίζει το παρόν αλλά και το μέλλον.» Η νέα έκδοση του λογισμικού έχει διάφορα νέα χαρακτηριστικά, τόσο στους παράγοντες – κριτήρια όσο και στις αποφάσεις. Παρακάτω παρουσιάζονται τα κυριότερα νέα χαρακτηριστικά:
1. Η αυξημένη σημασία των περιβαλλοντολογικών παραγόντων στη διοίκηση:Υπάρχει πλέον η επιλογή για αγορά υλικού «εξέχουσας ποιότητας» τα οποία είναι ταυτόχρονα περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον αλλά και υψηλότερης αξίας. Το Πρωτογενές αποτύπωμα άνθρακα κάθε εταιρείας μετριέται με βάση την ενέργεια που χρησιμοποιείται στις διάφορες διεργασίες του. Η εταιρεία είναι σε θέση να συμψηφίζει το αποτύπωμα άνθρακα της ολοκληρωτικά, καταβάλλοντας μια χορηγία που θα διατεθεί για έργα δέντρο-φυτεύσεων. Ωστόσο, η μελλοντική νομοθεσία μπορεί να επιβάλει φόρους με βάση το αποτύπωμα ή / και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.
2. Οι περιορισμοί χώρου μπορεί να είναι εξίσου σημαντικοί με τους χρηματοοικονομικούς περιορισμούς. Μια εταιρεία μπορεί πλέον να αναθέσει σε τρίτους (ή να «εκμισθώσει»), μερική ή το σύνολο της προμήθειας μηχανικών εξαρτημάτων, αντί να τα κατασκευάζει η ίδια. Η ευελιξία αυτή μπορεί να έχει πλεονεκτήματα (από την άποψη του φυσικού χώρου ή κόστους επενδυτικών κεφαλαίων), αλλά παράλληλα συνεπάγονται αντίστοιχοι κίνδυνοι που συνδέονται με τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, κλπ. Λόγω της ανάγκης για διαχείριση του φυσικού χώρου που απαιτείται για τις δραστηριότητες της εταιρείας, υπάρχει μια νέα απόφαση για την επέκταση του εργοστασίου της εταιρείας προκειμένου να επιτραπεί η λειτουργία περισσότερων μηχανών, οι εργασίες συναρμολόγησης ή η αποθήκευση υλικών. Η απόφαση αυτή περιορίζεται από τα όρια χρηματοδότησης και την έκταση της γης που ανήκει στην εταιρεία.
3. Η ανάγκη να παρακινείς και να διατηρείς το προσωπικό σε δύσκολους καιρούς. «Στον τομέα της εκπαίδευσης και ανάπτυξης η νέα έκδοση προχωρά ακόμα πιο μακριά.», αναφέρει ο Pedro Alves Costa. Η ιδέα είναι ότι με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί μια εταιρεία να πετύχει καλύτερη αποτελεσματικότητα σε όλες τις διαστάσεις, κάτι το οποίο θα αποδειχθεί καθοριστικό στην αξιολόγηση της εταιρείας. Μια νέα απόφαση για την εκπαίδευση του υπάρχοντος προσωπικού (σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησης) θα έχει επιπτώσεις στο ηθικό, στην διατήρηση του προσωπικού και στην αποτελεσματικότητα.
4. Οι τράπεζες θα εφαρμόζουν αυστηρότερες ποινές για παραβίαση των όρων δανειοδότησης. Το υψηλότερο επιτόκιο για μη εγκεκριμένες τραπεζικές υπεραναλήψεις θα εφαρμοστεί στο σύνολο της υπερανάληψης και όχι μόνο στο ποσό που υπερβαίνει το εγκεκριμένο όριο.
5. Οι εισηγμένες εταιρείες δεν περιορίζονται στη χρηματοδότηση αποκλειστικά μόνο από τραπεζικά δάνεια.Κάθε εταιρεία επιτρέπεται να εκδίδει μετοχές στο χρηματιστήριο ως εναλλακτική λύση της χρηματοδότησης με μακροπρόθεσμα δάνεια. Αντίθετα, ένα ποσοστό των υφιστάμενων μετοχών μπορεί να εξαγοράζονται, αν, για παράδειγμα, η εταιρεία διαθέτει πλεονάζοντα μετρητά.
6. Χρήση Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης Τόσο η μορφή και η ορολογία των λογαριασμών της εταιρείας έχουν πλέον ευθυγραμμιστεί με τα τελευταία πρότυπα ΔΠΧΠ (Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης) για τις ΜΜΕ επιχειρήσεις.
7.«Απόδοση της επένδυσης» - Νέο κριτήριο Μέχρι τώρα, η νικήτρια ομάδα καθοριζόταν με ένα απλό κριτήριο - « την τιμή της μετοχής της εταιρείας στην τελευταία διαχειριστική περίοδο». Το κριτήριο αυτό δεν είναι πλέον κατάλληλο μέσο για την αξιολόγηση της απόδοσης μιας ομάδας, επειδή οι εταιρείες μπορούν να αυξήσουν κεφάλαια από την πώληση μετοχών, ή μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πλεόνασμα κεφαλαίων για την εκ νέου αγορά μετοχών.Η νικήτρια ομάδα θα καθορίζεται με βάση ένα νέο κριτήριο - «την απόδοση της επένδυσης» (investment performance).
Αυτό συμβαίνει επειδή ο αριθμός των μετοχών που κάθε εταιρεία έχει μπορεί να ποικίλει. Το νέο κριτήριο μετρά την «επιστροφή» της επένδυσης για τους αρχικούς μετόχους όχι απλά σαν την αξία των μετοχών τους στο τέλος του διαγωνισμού, αλλά και αφού ληφθούν υπόψη τυχόν αγοραπωλησίες μετοχών, καθώς επίσης και τυχόν έκδοση μερισμάτων.
Αυτές και κάποιες μικρές αλλαγές περιγράφονται πλήρως στο νέο on-line εγχειρίδιο. Μετά τις αλλαγές αυτές το Global Management Challenge έρχεται όλο και πιο κοντά στην πρώτη γραμμή του επιχειρηματικού κόσμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα