Εμείς οι δυο είμαστε φίλοι

Το αιώνιο ερώτημα: Υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών; Αγνή φιλία και αγάπη χωρίς πονηρές σκέψεις ή κρυφούς πόθους;

Κείμενο: Χριστίνα Ντεχόλα

Πριν λίγα χρόνια πίστευα πολύ στην φιλία μεταξύ των δύο φύλων, έκανα παρέα με αγόρια από τα λυκειακά μου χρόνια καθώς μπορούσα να συνεννοηθώ καλύτερα με αντρικούς εγκεφάλους. Ήμουν ένα κορίτσι που θεωρούσα τις συζητήσεις για μαλλιά και νύχια πληκτικές, ήθελα να ζήσω έντονα να γνωρίσω τον κόσμο και αυτό μου το έδιναν οι αντρικές παρέες.
Ένιωθα και γω ένα «αντράκι» ανάμεσά τους. Βραδιά με μπύρες αυτοί; Μαζί τους και γω. Κατασκήνωση
δίπλα στο ποτάμι; Γιατί όχι; Εκδρομή στο βουνό με 4Χ4 , ξέφρενα πάρτι, γιορτές , σαββατοκύριακα με sleepover στην παραλία και πολλά άλλα.
Μπορούσα με βεβαιότητα να αποδείξω ότι ο κολλητός μου είναι κολλητός μου. Είχα κοιμηθεί στο ίδιο κρεβάτι μαζί του σαν να ήμαστε αδέρφια. Εντάξει μπορεί μια φορά να είχε μεθύσει και να μου έλεγε ότι είμαι όμορφη σαν και αυτόν και ότι ταιριάζουμε αλλά μάλλον μιλούσε το κρασί.
Όμως ένας άνθρωπος κατάφερε να μου αλλάξει γνώμη και να με βάλει στη ζώνη του “it’s complicated”…
Τελικά το να κρατήσεις μια τέτοια φιλία είναι δύσκολη δουλειά. «Είσαι ξεχωριστή για μένα, νιώθω ότι μπορώ να σου λέω τα πάντα» μου είπε μια μέρα. Και για μένα είναι ξεχωριστός και το ξέρει. Έχει την δύναμη να με αλλάξει προς το καλύτερο, με εμπνέει, με κάνει πιο δημιουργική και μου θυμίζει να παλεύω με ζήλο για όσα αγαπάω.
Μια φιλία μπορεί να καταλήξει σε μια μακροχρόνια και πετυχημένη σχέση ή να χαθεί στον χρόνο, μπορεί να μετατραπεί σε έρωτα που θα γκρεμιστεί εύκολα σαν παλάτι στην άμμο, μπορεί να παραμείνει βαθιά ριζωμένη στην καρδιά ή να καταλήξει σε φιλονικία και παρεξήγηση. Το αν υπάρχει αληθινή φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας δεν το ξέρω ακόμη. Ίσως να υπάρχει και να είναι αμοιβαία μπορεί και να είναι πλάνη. Η ζωή είναι ένα ρίσκο και ποτέ δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις στο ταξίδι σου αυτό.
Και για να σας χαιρετήσω δε βρήκα καλύτερο τρόπο από αυτόν:
«Δε μοιάζετε καθόλου με το δικό μου τριαντάφυλλο, δεν είσαστε τίποτα ακόμα, τους είπε. Κανείς δε σας έχει εξημερώσει και δεν έχετε εξημερώσει κανέναν. Είσαστε όπως ήταν η αλεπού μου. Μια αλεπού ίδια μ’ άλλες εκατό χιλιάδες. Γίναμε όμως φίλοι και τώρα είναι μοναδική στον κόσμο». (Antoine De Saint Exupery , Little Prince)
Keywords
Τυχαία Θέματα