Μάθε τη φοιτητούπολή σου | Πάτρα

Ζητήσαμε από φοιτητές που σπουδάζουν στις μεγαλύτερες φοιτητουπόλεις να μας δείξουν τα κατατόπια, ώστε να κάνουμε πιο εύκολη τη φοιτητική ζωή των πρωτοετών μας που τώρα θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως ελεύθεροι ακαδημαϊκοί πολίτες. Μιλάει η εμπειρία του παλιότερου, γι’ αυτό πιτσιρίκο, δώσε βάση! Τα στέκια αλλάζουν, όπως και οι συνήθειές σου. Πάτρα
Βασίλης Αβγερίδης (Oικονομικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Πατρών) Που να μείνεις; Αν δεν έχεις την επιλογή να μένεις στην εστία η οποία βρίσκεται εντός της πανεπιστημιούπολης τότε θα ψάχνεις σπίτι, σωστά;Η πρώτη επιλογή είναι το κέντρο αλλά υπάρχουν
και άλλες γειτονιές - φοιτητοφωλιές.
Αν είσαι στο πανεπιστήμιο νοίκιασε κάπου κοντά στην αγ. Σοφίας για να είσαι 10 λεπτά από το κέντρο και με καλή πρόσβαση με αστικό. Επίσης θα βόλευε και το Ρίο που είναι πολύ κοντά στην πανεπιστημιούπολη και είναι πολύ ήσυχη περιοχή άλλα είναι αρκετά μακριά από το κέντρο και το χειμώνα δεν έχει ιδιαίτερη νυχτερινή ζωή.
Αν είσαι στο ΤΕΙ, οπουδήποτε στο κέντρο θα σε βόλευε . Επίσης θα μπορούσες να ψάξεις για κάτι στην περιοχή της Ταραμπουρας καθώς εκεί βρίσκονται τα ΤΕΙ και είναι αρκετά κοντά στο κέντρο. Επίσης, πολύ καλή επιλογή θα ήταν κάπου στην ευρύτερη περιοχή της πλατειάς των υψηλών αλωνιών, αρκετά ήσυχη περιοχή και μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο άλλα ίσως τα ενοίκια να είναι λίγο πιο ακριβά. Μετακινηση
Η μετακίνηση από και προς τα πανεπιστήμια γίνεται με τα λεωφορεία Νο.6 και Νο.9 και με τον προαστιακό.
tips: ο προαστιακός έχει πιο φτηνό το εισιτήριο, καθώς δίνει και την δυνατότητα για μηνιαία κάρτα απεριόριστων διαδρομών, και η ακρίβεια των δρομολογίων είναι χαρακτηριστική. Δυστυχώς τα δρομολόγια είναι μόνο κάθε μια ώρα.
Αν πάλι έχεις οικολογική συνείδηση, πάρε το ποδηλατάκι σου, όπως αρκετοί άλλοι, αλλά με προσοχή γιατί δεν υπάρχουν υποδομές και οι οδηγοί δε φημίζονται για τις ικανότητές τους.
Η πόλη των επιλογώνΗ πόλη της Πάτρας συνδυάζει σχεδόν τα πάντα. Και βουνό και θάλασσα. Και κρύο και ζεστή. Και club και μπουζούκια και κουλτούρα. Έχει κάτι για όλα τα γούστα.
Υπάρχουν καφετέριες για πιο high class καταστάσεις (πεζοδρόμος Αγίου Νικολάου, Ρήγα Φεραίου, Ραδινού) αλλά και πιο alternative ή rock καταστάσεις (Γεροκωστοπούλου, Ηφαίστου, πλατεία Όλγας) αλλά και κάτι σε πιο ενδιάμεσες καταστάσεις μπορείς να βρεις στην πλατεία Γεωργίου και τα Ψηλά Αλώνια αλλά και διάσπαρτα σε πολλά σημεία του κέντρου.
Επίσης υπάρχουν μέρη για άραγμα με την παρέα σου για κρασιά-ούζα-τσιπούρα σε περιοχές όπως το Κάστρο στην παλιά πόλη και η Πλατεία Τριών Ναυάρχων.
Επίσης υπάρχει η επιλογή για ένα χάλαρο ποτάκι σε κάποιο από το πολλά μπαράκια που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το κέντρο της πόλης και μετά ξενύχτι μέχρι αργά σε κάποιο από τα club που του κέντρου.

Όταν ανοίξει ο καιρός και μπει με το καλό η άνοιξη νούμερο ένα επιλογή είναι οι καφετέριες που βρίσκονται στη μαρίνα και το βράδυ μαζεύεται όλος ο κάλος ο κόσμος για ποτό. Μόλις όμως μπουν για τα καλά οι ζεστές και
Keywords
Αναζητήσεις
πατρα φοιτητουπολη, πατρα φοιτιτουπολη
Τυχαία Θέματα