30/10: Απ' τον Χαραλαμπίδη στον Σισέ (vid)

Ποιον Παναθηναϊκό διέλυσε η οικογένεια Βαρδινογιάννη «παρκάροντας» τις μετοχές της και αποχωρώντας αφήνοντας πίσω της μόνο χρέη!
Παικταράδες, χαμόγελα, νίκες, επιτυχίες, ευρωπαϊκές διακρίσεις. Αυτά «έκλεψαν» απ' τον κόσμο του Παναθηναϊκού! Ηταν η χρονιά που ο Παναθηναϊκός είχε ξεπεράσει τα 30.000 εισιτήρια διαρκείας. Κατιτίς παραπάνω δηλαδή, από το νέο γήπεδο που ετοιμάζονται να «σερβίρουν» στον Παναθηναϊκό ήταν μόνο
τα διαρκείας… Σαν σήμερα 30 Οκτωβρίου σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ το Τριφύλλι υποδέχτηκε και υπέταξε (2-1) τον Ολυμπιακό σε ένα αλησμόνητο πάρτι με πρωταγωνιστή τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του Νίκου Νιόπλια.

Ηταν η εποχή της «κακοδιαχείρισης», η εποχή που γκρίνιαζε η οικογένεια Βαρδινογιάννη και η αυλή καθώς έπρεπε να… πληρώσουν, η εποχή που αρνούνταν ο κάτοχος του 54,7% να συμμετάσχει με το ποσοστό του στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά αυτά ελάχιστη σημασία έχουν για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος εκείνη την εποχή κυκλοφορούσε περήφανος και χαμογελαστός. Παρά την οικονομική κρίση γέμιζε το ΟΑΚΑ, παρά την οικονομική κρίση έκανε ένα αξεπέραστο ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ – Τζιλμπέρτο Σίλβα, Πλεσί (67’ Σιμάο), Κατσουράνης – Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού (46’ Λουίς Γκαρσία), Σισέ.

Υπήρξε βέβαια και η εποχή που η οικογένεια Βαρδινογιάννη δημιουργούσε, όπως η περίοδος 1983-84, η οποία ήταν η πέμπτη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και είχαν προηγηθεί τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα του αιωνίου αντιπάλου...

Κομβικός αγώνας της ομάδας του Γιάτσεκ Γκμοχ στον δρόμο προς την κατάκτηση του νταμπλ ήταν το πέρασμα από τα Γιάννινα και η νίκη επί του πάντα μαχητικού ΠΑΣ χάρη σε γκολ του Χαραλαμπίδη, σε ένα ματς που έγινε σε κατάμεστο γήπεδο παρουσία εκατοντάδων εκδρομέων του Παναθηναϊκού!

Ολως τυχαίως και εκείνη η ομαδάρα που την επόμενη χρονιά έφτασε ως τους τέσσερις του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και το 1985-86 κατέκτησε εκ νέου τον τίτλο δημιουργώντας ένα άλλο ανεπανάληπτο ρεκόρ (44.942 μέσο όρο εισιτηρίων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς), διαλύθηκε απ’ την οικογένεια Βαρδινογιάννη…

Παναθηναϊκός: Λαφτσής, Κυράστας, Ταράσης, Βονόρτας, Καψής, Παπαβασιλείου, Μαυρίδης, Καρούλιας, Χαραλαμπίδης, Ρότσα, Γαλάκος (52’ Δημόπουλος)

Δείτε το σχετικό βίντεο:
Keywords
Τυχαία Θέματα