«ANTE ΓΕΙΑ ΕΣΕΙΣ!»

«Όταν τις κερδίσαμε και πήραμε το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδό τους, πήγαμε και γράψαμε στον τοίχο τους "Άντε γειά εσείς"». Η Ξανθή Μυλωνά αποκλειστικά στο GreenZone...
Τη συναντήσαμε στο σπίτι της...στον Τάφο του Ινδού. Τα γκράφιτι, η μυρωδιά του ιστορικού κλειστού, οι Παναθηναϊκές φυσιογνωμίες έξω από το καφενεδάκι της Λεωφόρου προμήνυαν ένα ευχάριστο απόγευμα.

Και πώς να μην είναι ευχάριστο όταν παρέα μας είχαμε το κορίτσι με το αιώνιο χαμόγελο. Την Ξανθή Μυλωνά, την τελευταία μεγάλη αρχηγό του Παναθηναϊκού,
τη μοναδική αθλήτρια που ήταν παρούσα σε όλους τους τίτλους του τμήματος του γυναικείου βόλλεϋ από το 2005-2011. Όση ώρα λάμβανε χώρα η συνέντευξη, οι νεαρές αθλήτριες έβγαιναν από την προπόνηση και στη θέα της Ξανθής τη χαιρετούσαν με θέρμη, σεβασμό και εκτίμηση. Και αυτή είχε για όλες μια ζεστή αγκαλιά κι έναν καλό λόγο.

«Μπορείτε να με ταλαιπωρήσετε για όσο θέλετε» μας είπε και το εκμεταλλευτήκαμε με το παραπάνω. Μιλήσαμε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του γυναικείου βόλλεϋ του Παναθηναϊκού, για τον «αιώνιο αντίπαλο» και το... «άντε γεια εσείς», για τη Λεωφόρο που θεωρεί σπίτι και οικογένειά της.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στο GreenZone.gr η Ξανθή Μυλωνά:

- Από πρωταγωνίστρια πλέον θα παρακολουθείς από την κερκίδα την ομάδα. Πιστεύεις πως υπάρχει η δυνατότητα φέτος για διακρίσεις και κούπες;

«Η χρονιά φέτος θα είναι δύσκολη, η ομάδα είναι νέα, έχει ταλέντο, αλλά για διακρίσεις και κούπες το θεωρώ ακατόρθωτο. Υπάρχουν ισχυροί αντίπαλοι που έχουν προβάδισμα τη φετινή περίοδο, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Ηρακλής Κηφισιάς... Για μένα είναι μια πολύ δύσκολη μετάβαση αυτή».

- Ποια είναι η άποψή σου για την Ανθή Βασιλαντωνάκη;

«Θεωρώ πως είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στην ηλικία της, αλλά αν δε δουλέψει θα παραμείνει ταλέντο. Χρίστηκε διεθνής και σε μικρή ηλικία, έχει όλο το μέλλον μπροστά της για να κάνει σπουδαία πράγματα. Πολύ μεγάλα ταλέντα είναι και η Χριστοδούλου, που πιστεύω πως σε λίγα χρόνια θα είναι σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού και η Νομικού».

- Για τη Μάρκου που θα σε αντικαταστήσει φέτος;

«Επίσης μια καλή νεαρή αθλήτρια, που μέσα από σκληρή δουλειά μπορεί να βελτιωθεί».

- Παρακολούθησες το φιλικό με την ΑΕΚ που ηττηθήκαμε με 3-0. Είδες κάποια θετικά σημεία;

«Εντάξει, είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα. Η ομάδα είναι πεσμένη, χρειάζονται πολλά για να γυρίσει σε ένδοξες μέρες. Η ΑΕΚ είναι πολύ ισχυρή και φέτος, με παίκτριες με προσωπικότητα και εμπειρία. Εμείς είμαστε νέα ομάδα, χωρίς ξένες, που θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, παρότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα».
«Ονειρεύομαι τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σ΄όλα τα σπορ, αυτή είναι η θέση του, με όλα τα τμήματα στη Λεωφόρο...»- Έχεις παρακολουθήσει καθόλου τα τμήματα υποδομών νεανίδων στο βόλλεϋ του Παναθηναϊκού; Γίνεται καλή δουλειά;

«Φυσικά και τα παρακολουθώ. Έχει ξεκινήσει μια πολύ καλή προσπάθεια, υπάρχει προσέλευση, δουλεύουν καλ
Keywords
Τυχαία Θέματα