Το ΥΠΕΚΑ μας δουλεύει... ψιλό γαζί!

Η ιστοσελίδα aioniapistos.gr αναλύει την ανακοίνωση -απάντηση προς τον Παναθηναϊκού- του ΥΠΕΚΑ και τα σημεία της οποίας χρίζουν ιδιαίτερη προσοχή...
Με μία πρόχειρη ανάγνωση αντιλαμβάνεται κανείς πως η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ «μπάζει». Η ιστοσελίδα aioniapistos.gr αναλύει τα σημαντικότερα σημεία.

Αναλυτικά:

Η ανακοίνωση
του Υπουργείου Περιβάλλοντος Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας, σε βάρος του Παναθηναϊκού, φανερώνει τον πανικό που έχει πιάσει όσους δρομολογούν το γκρέμισμα της Λεωφόρου.

Και μόνο ως γεγονός λέει πάρα πολλά...

Πάμε λοιπόν στην ουσία της ανακοίνωσης του ΥΠΕΚΑ, δίχως να περιμένουμε να πάρει θέση η ΠΑΕ ως οφείλει, αφού σε εκείνην απαντάει το Υπουργείο και όχι στο... aioniapistos.gr!

1) To Υπουργείο κατηγορεί την ΠΑΕ, ότι καθυστέρησε έναν μήνα να πάρει θέση στο Προεδρικό Διάταγμα, καθώς το Π.Δ. υπογράφηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2012.

Η θέση του aioniapistos.gr: Το γεγονός ότι καθυστέρησε ν' αντιδράσει η ΠΑΕ, δεν της αφαιρεί το διακαίωμα ν΄αντιδράσει, εκτός και εαν το Υπουργείο το απαγορεύει!

Συνεχίζω...

2) Όταν αναφέρει το Υπουργείο ότι το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης περιγράφει σαφώς και την πορεία κατασκευής του νέου γηπέδου, μήπως νομίζει ότι απευθύνεται σε... δημοσιογραφικά ζόμπι;

Η θέση του aioniapistos.gr: Το νέο γήπεδο δεν περιλαμβάνεται στα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ έργα της Διπλής Ανάπλασης, χάρις στην τροπολογία της πρώην Υπουργού ΥΠΕΚΑ, κυρίας Μπιρμπίλη.

Επαναλαμβάνω δεν περιλαμβάνεται στα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ έργα. Αυτό που αναφέρεται είναι ότι το γήπεδο επιτρέπεται να γίνει από τον Δήμο Αθηναίων και όχι την ΠΑΕ, εαν ποτέ βρεθεί χρηματοδότης.

Τι πιο φυσικό δηλαδή υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες; Να βρεθεί μια τράπεζα να βάλει 60 εκατ. ευρώ σε μια χώρα που είναι υπό χρεωκοπία, σε ένα Δήμο που είναι υπό χρεωκοπία, για μια ΠΑΕ με τρομερά οικονομικά προβλήματα και σ' ένα ποδόσφαιρο που είναι υπό χρεοκοπία!

Δηλαδή μας δουλεύουν ψιλό γαζί, μπροστά στα μούτρα μας!!!

Συνεχίζω...

3) Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της ανακοίνωσης του ΥΠΕΚΑ είναι η επισήμανση ότι το Υπουργείο δεν λειτούργησε μονομερώς.

Τέτοιο αυτογκόλ πραγματικά δεν το περιμέναμε! Προφανώς οι άνθρωποι εννοούν ότι το νομοσχέδιο και το Προεδρικό Διάταγμα είχε και άλλους υποστηρικτές! Απλά ξέχασαν να τους αναφέρουν. Διότι για το νομοσχέδιο Μπιρμπίλη, η μοναδική που πανηγύρισε (πέρα από την Μπιρμπίλη και τον Βωβό) ήταν και η... (πρωην) ΓΗΠΕΛ!

Σε ότι αφορά το Προεδρικό Διάταγμα ο μοναδικός που συντάχθηκε με το Υπουργείο ήταν ο Δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης!

Ο Ερασιτέχνης αντέδρασε στο Προεδρικό Διάταγμα, κάτι που αναφέρει το Υπουργείο στον επίλογο της ανακοίνωσης, σ' ένα τρομερό αυτογκόλ!

Συνεχίζω...

4) Σε όλους τους εμπλεκόμενους το Υπουργείο αφήνει να εννοηθεί ότι είναι και ο Ερασιτέχνης και έτσι εαν θεωρεί ότι θίγεται μπορεί κάλιστα να προσβάλει το Προεδρικό Διάταγμα στο ΣτΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα