ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Και χιλιάδες φίλοι μόλις δουν Τριφύλλι, ΖΗΤΩ λένε ο Παναθηναϊκός! Ντέρμπι για γερές καρδιές στο ΟΑΚΑ με τους «πράσινους» να επικρατούν της Μπαρτσελόνα και να κάνουν το 2-1 στη σειρά!
Δεν τον σταματά τίποτα και κανείς! Ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατός για να πεθάνει! Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να τον εγκλωβίσει με άμυνα ζώνης, όμως στο τέλος μίλησε η φανέλα. Και η φανέλα του Παναθηναϊκού
είναι πολύ βαριά! Τελικό σκορ 65-63 και το Τριφύλλι έκανε το 2-1 στη σειρά!

Οι «πράσινοι» έπνιξαν την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ που κόχλαζε, έπαιξαν έξυπνο μπάσκετ κόντρα στους Καταλανούς, ήταν εύστοχοι στα κρίσιμα σουτ και έφτασαν σε μία υπερπολύτιμη νίκη. Όσοι ύμνοι και να γραφτούν για τον τρισδιάστατο Δημήτρη Διαμαντίδη θα είναι φτωχοί, αφού για άλλη μία φορά ήταν αυτός που σήμανε την ολική επαναφορά, ενώ ήταν μέσα σε κάθε άμυνα, καθώς και στο τελευταίο κλέψιμο της μπάλας στα 5'' πριν τη λήξη του αγώνα. Εξαιρετική εμφάνιση και από τους Μάικ Μπράμο και Στεφάν Λάσμε, που ήταν καθοριστικoί στην τεράστια νίκη του Τριφυλλιού, συμβάλλοντας σε άμυνα και επίθεση.

Καταιγιστικός ήταν στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός και σοβαρός, με αυτοσυγκέντρωση στην άμυνα. Η διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο έφτασε στο μεγαλύτερο ύψος της, όμως η Μπαρτσελόνα με τους ψηλούς της και με εύστοχα σουτ του Γιασικεβίτσιους την ψαλίδισε γρήγορα. Μία τριποντή βόμβα του Μάικ Μπράμου (που έκανε τον Πασκουάλ να τραβάει τα μαλλιά του) έδωσε ανάσες στον Παναθηναϊκό, ενώ η πιο εντυπωσιακή φάση ήταν μία φανταστική συνεργασία των Διαμαντίδη και Στεφάν Λάσμε, με τον τελευταίο να καρφώνει ανάποδα με υπερένταση.

Οι κλασικοί θεατρινισμοί – ηλεκτροπληξίες του Ναβάρο δεν έλειψαν, κάτι που εκνεύρισε την κερκίδα, με τον ισπανό πλέι μέικερ να ακούει τα γαλλικά του.

Στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την προσπάθεια του έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης βρέθηκε και ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φίλους του Τριφυλλιού.

Σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο η ισπανική ομάδα έπαιξε άμυνα ζώνης, η οποία μπλόκαρε το Τριφύλλι για αρκετά λεπτά. Ωστόσο στο τέλος οι «πράσινοι» βρήκαν τις λύσεις, βγάζοντας τεράστια ενέργεια στο παρκέ και ετοιμάζονται για την ερχόμενη Πέμπτη, όταν και θέλουν να κλειδώσουν το εισιτήριο για Λονδίνο.

24.000 περίπου οπαδοί δε σταμάτησαν δευτερόλεπτο να τραγουδούν και να στηρίζουν την προσπάθεια των «πράσινων» χαρίζοντας απλόχερα μαθήματα οπαδικής τρέλας σε όλη την Ευρώπη.

Mαγικό δεκάλεπτο

Με Διαμαντίδη, Ξανθόπουλο, Ματσιούλις, Τσαρτσαρή και Σχορτσιανίτη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Ούκιτς αντικατέστησε αμέσως τον αρχηγό στην πρώτη άμυνα. Με τρίποντο του Ναβάρο άνοιξε το σκορ, αλλά γρήγορα απάντησε από τα έξι μέτρα ο Ματσιούλις. Με την είσοδό του στο παρκέ, ο Γκιστ πυροβόλησε από τα 6.75, δίνοντας προβάδισμα στο Τριφύλλι με 5-3. Ο Ναβάρο με νέο τρίποντο έδωσε έβαλε μπροστά τους Καταλανούς. Με ωραίο χουπ, ο Σχορτσιανίτης έκανε το 8-6 και ο ίδιος, έδωσε ασίστ εξώ στον Ματσιούλις, με τον Λιθουανό να διαμορφώνει το 11-8 με σουτ τριών πόντων. Ο Διαμαντίδης σκόραρε μπροστά στον Τόμιτς από το λόου ποστ και ξανά ο αρχηγός εκτός ισορροπίας έκανε το 15-10. Με μία βολή από τον Λάσμε και 2/2 από τον Μπράμο η διαφορά έφτασε το +8 και στη λήξη του δεκαλέπτου, ο Λάσμε πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ευστόχησε εντυπωσιακά μπροστά στον Τόμιτς για το 20-10, μέσα σε αποθέωση.

Μπράμος για όλα τα γούστα

Στην αρχή του β΄δεκαλέπτου, ο Γιασικεβίτσιους πατώντας τη γραμμή έκανε το 20-12. Με εκπληκτική προσπάθεια, ο Διαμαντίδης που περπάτησε στον αέρα για να αποφύγει τον Τζαγουάι, πέτυχε ένα εντυπωσιακό καλάθι (ενώ του έγινε και φάουλ που δε σφυρίχτηκε) και ο Ούκιτς με σουτ τριών πόντων έκανε το 25-14. Με μια απίστευτη φάση σείστηκε το κλειστό: με άλεϊ ουπ πάσα του αρχηγού από τα 15 μέτρα, ο Λάσμε πέταξε στον αέρα και κάρφωσε ανάποδα για το 29-14 (είχαν προηγηθεί 2/2 βολές από τον Γκαμπονέζο). Ο Λάσμε αυτή τη φορά ντύθηκε δημιουργός και έδωσε έτοιμο καλάθι στον Μπράμο κάτω από τη ρακέτα, ωστόσο οι Καταλανοί με τους Τόμιτς και Λόρμπεκ βρήκαν κάποιες λύσεις από το λόου ποστ και μείωσαν σε 31-20. Ο Μπράμος με πολύ ωραίο μπάσιμο στη ρακέτα, μετά από ασίστ του Διαμαντίδη έκανε το 33-20, αλλά ο Γιασικεβίτσιους σκόραρε αμέσως από τα 5 μέτρα και ο ίδιος παίχτης με σουτ τριών πόντων έκανε το 33-25. Ενώ ψαλίδιζε τη διαφορά, ο Μπράμος «σκότωσε» τη Μπαρτσελόνα με ένα τεράστιο τρίποντο από τα 9 μέτρα, για το 36-27. Ο Ναβάρο μείωσε με 2/2 βολές, αλλά ο Μπράμος ήταν ασταμάτητος, συνέκκλινε στη ρακέτα, άλλαξε χέρι και διαμόρφωσε το 38-29.

«Πνίγηκε» στην άμυνα ζώνης των Καταλανών

Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου ο Γουάλας μείωσε για του Καταλανούς, αλλά αμέσως απάντησε ο Ούκιτς με πολύ ωραία διείσδυση. Με νέο σουτ τριών πόντων ο Γιασικεβίτσιους και με το κλασικό του σουτ ο Ναβάρο μείωσαν σε 40-36. Ο Τσαρτσαρής ξεκόλλησε το Τριφύλλι κάτω από τη ρακέτα, αλλά ο Ναβάρο με νέο τρίποντο και ο Αμπρίνες από κοντά μείωσαν στον πόντο (42-41), αφού οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν να διασπάσουν τη ζώνη. Ο Τόμιτς έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά γρήγορα ο Τσαρτσαρής, μετά από φοβερή κάθετη πάσα του Διαμαντίδη έκανε το 44-43. Ο Μπράμος με τρίποντο έγραψε το 49-47, αλλά με Τόμιτς και Αμπρίνες πήραν ξανά προβάδισμα οι Καταλανοί, παίζοντας σχεδόν σε όλο το δεκάλεπτο με δύο ψηλούς. Ο Γκιστ με 1/2 βολές έκανε το 50-51, με το οποίο έληξε η γ΄περίοδος.

Στο τέλος κερδίζει πάντα ο Διαμαντίδης

O Πασκουάλ συνέχισε να παίζει άμυνα ζώνης στο δ΄δεκάλεπτο, ενώ περνούσε τη μπάλα συνέχεια απ΄τα χέρια του Τόμιτς που έβρισκε τις επιθετικές λύσεις, αφού δεν υπήρχε κάποιος να τον σταματήσει. Το σκορ κυμαινόταν σε χαμηλά επίπεδα, με τις άμυνες να συγκλίνουν πολύ και το Τριφύλλι να έχει μεγάλη αστοχία. Ο Γκιστ μετά από επιθετικό ριμπάουντ έκανε το 53-55, ενώ ξανά ο αμερικανός πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού έκανε μετά από επιμονή το 55-57. Ο Σχορτσιανίτης με 1/2 βολές μείωσε στον πόντο και ο τεράστιος Διαμαντίδης με σουτ τριών πόντων έβαλε μπροστά το Τριφύλλι με 59-57, αλλά οι Καταλανοί απάντησαν αμέσως με δύο σερί τρίποντα από τους Γουάλας και Γιασικεβίτσιους για το 59-63. Μετά από εξαιρετική ασσίστ από τον Ματσιούλις, ο Λάσμε κάρφωσε, ενώ ο Λιθουανός έπαιξε τρομερή άμυνα πάνω στον Γουάλας, δίνοντας την κατοχή στον Παναθηναϊκό. Με εκπληκτικό τρίποντο με ταμπλό ο Διαμαντίδης έβαλε μπροστά την ομάδα με 64-63. Ο τρισδιάστατος Διαμαντίδης έκλεψε τα 5'' πριν τη λήξη, ο Γκιστ πήρε το φάουλ, έβαλε 1/2 βολές και στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα το Τριφύλλι περίμενε τους Καταλανούς στο κέντρο, οι οποίοι δεν κατάφεραν να εκδηλώσουν επίθεση με αξιώσεις, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την τεράστια νίκη με 65-63 και το προβάδισμα στη σειρά με 2-1 νίκες μέσα σε μοναδική αποθέωση από 24.000 και πλέον οπαδούς.

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 38-29, 50-51, 65-63
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 14, Ματσιούλις 5, Ούκιτς 6, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 12, Γκιστ 9, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 4

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα , Χουέρτας, Αμπρίνες 6, Ναβάρο 17, Γιασικεβίτσιους 13, Τοντόροβιτς, Ουάλας 5, Ίνγκλις, Ραμπασέδα Λόρμπεκ 8, Τζαουάι 2, Τόμιτς 12
Keywords
Τυχαία Θέματα