O Oμπράντοβιτς επίτιμος δημότης Αθηνών

Στα πλαίσια της εκδήλωσης «Οι Σέρβοι στον Ελληνικό Αθλητισμό», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στις 19.00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα αναγορευτεί επίτιμος δημότης Αθηνών. Θα βραβευτούν επίσης οι Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Ζέλικο Ρέμπρατσα και Ντέγιαν Τομάσεβιτς, μεταξύ άλλων...

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους σέρβους προπονητές και αθλητές που τίμησαν και τιμούν με την παρουσία
τους την Ελλάδα. Η Πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας Σερβίας θα τιμήσουν κορυφαίες προσωπικότητες, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στο Μέγαρο Μουσικής.

Η κορυφαία στιγμή της βραδιάς θα είναι η ανακήρυξη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ως επίτιμου δημότη Αθηνών, από τον Δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη (αντίστοιχα θα βραβευθεί και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ως επίτιμος δημότης Πειραιά, από τον Δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο).
Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, o Ζέλικο Ομπράντοβιτς σημείωσε πως είναι δεμένος με την Ελλάδα και στη σύντομη τοποθέτησή του, θέλησε να στείλει και αυτός ένα ακόμη μήνυμα προς τους Ελληνες οπαδούς:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πάντες γι’ αυτή τη θαυμάσια εκδήλωση. Είναι ένα υπέροχο γεγονός και προσωπικά, θα είμαι χαρούμενος αν δω ότι οι άνθρωποι έμαθαν κάτι από εμάς, όπως και εμείς μάθαμε αρκετά από αυτούς. Αυτό που νομίζω ότι έχουμε κοινό Σέρβοι και Έλληνες είναι η ευφορία που νιώθουμε μέσα στους αγώνες. Θα ήταν καλό βέβαια να συμπεριφερόμαστε λίγο πιο φυσιολογικά και στις νίκες και στις ήττες. Εγώ ολοκλήρωσα τις υποχρεώσεις μου στην Ελλάδα τον Ιούνιο και μέχρι σήμερα ήμουν σε διακοπές, αλλά ήρθα στην Αθήνα πέντε φορές. Είμαστε δεμένοι με αυτό τον τόπο» τόνισε ο μεγαλύτερος προπονητής που έχει περάσει ποτέ από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, ο οποίος δήλωσε υπερήφανος που έχει στην Ελλάδα πολλούς φίλους εκτός αθλητισμού και ξεκαθάρισε ότι πάντα θέλει να μέσα του να κρατάει τις όμορφες στιγμές.

Το μήνυμα του Ίβκοβιτς:

«Είμαστε όλοι γεμάτοι συναισθήματα για την Ελλάδα. Και αισθάνομαι πάρα πολύ ικανοποιημένος για την τιμή αυτή» τόνισε ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Ηταν περισσότερος ο προπονητικός χρόνος που πέρασα στην Ελλάδα, παρά στη χώρα μου. Είχα την ευκαιρία αρχικά να αναλάβω τον Άρη και ως τελευταία ομάδα, για δεύτερη φορά, τον Ολυμπιακό που είχε τη δική μου νοοτροπία ως προπονητή. Θα ήθελα να πω για εμάς που έχουμε πολλά χρόνια στην Ελλάδα, ότι εδώ έχουμε ζήσει πολλές όμορφες στιγμές. Θυμάμαι όταν ήρθε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και συγκεκριμένα τη νύχτα που υπέγραψε με τον Παναθηναϊκό, θυμάμαι πολλές συγκινητικές στιγμές, όχι μόνο σχετικές με τον αθλητισμό, αλλά και με τις ανθρώπινες σχέσεις».

Ο Ιβκοβιτς τόνισε στη συνέχεια ότι θα πρέπει στην Ελλάδα να γίνει διαχωρισμός μεταξύ των φίλων του αθλητισμού και των φιλάθλων, αφού είναι πολλοί εκείνοι που βάζουν τα χρώματα της ομάδας τους, ακόμα και πάνω από τη ζωή τους. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να μιλήσει για όσα κρατάει στη ψυ
Keywords
Τυχαία Θέματα