Oι τελικές πότε μετράνε;

Η απάντηση του τίτλου είναι απλή: Μόνο όταν το αποφασίζουν τα φαξ της πλατείας Αλεξάνδρας…
Οι (δήθεν) αντικειμενικοί δημοσιογράφοι μπορεί να μην κουράστηκαν να μοιράζουν με το τσουβάλι το σανό εδώ και μία δεκαετία, όμως σίγουρα κουράστηκε το αναγνωστικό τους κοινό που τους έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη.

Το ένα από τα δύο... αντικειμενικά όργανα του Ολυμπιακού, η εφημερίδα SportDay
κάνει με περίσσια ευκολία το άσπρο μαύρο, βιάζοντας την κοινή λογική, αποκρύπτοντας ειδήσεις που καίνε (σκάνδαλο στημένων αγώνων) και προσπαθώντας συνεχώς να κρατάει χαμογελαστούς τους φιλάθλους της ομάδας του Πειραιά.

Η «γραμμή» φεύγει απευθείας από τα φαξ της πλατείας Αλεξάνδρας και διαμορφώνει συνειδήσεις, μέσω άρθρων των (δήθεν) αντικειμενικών, που παρουσιάζουν διαστρεβλωμένη την αλήθεια, καταπατώντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η οποία έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα απουσιάζει.

Ας δούμε το παράδειγμα με τις τελικές ενέργειες:
Δεν κερδίζει ο Ολυμπιακός και έχει περισσότερες τελικές ενέργειες στο ματς; «Άξιζε κάτι περισσότερο ο ΟΣΦΠ».Δεν κερδίζει ο Ολυμπιακός και έχουν περισσότερες τελικές οι αντίπαλοί του; «Πλήρωσε μία στιγμή αδράνειας…»Κερδίζει ο Ολυμπιακός, αλλά περισσότερες τελικές είχε ο αντίπαλός του; «Αυτό που μετράει είναι η νίκη…»Κερδίζει ο Ολυμπιακός και έχει και τις περισσότερες τελικές; «Ρεκόρ τελικών ο θρύλος», «Και λίγα έβαλε»…Εννοείται πως είναι ακριβώς αντίστροφος ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται το συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο στους αγώνες του Παναθηναϊκού.

Έτσι, όταν την τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν με 1-0 από τη Σάλκε με τις τελικές να είναι 26-6 υπέρ των Γερμανών, η (δήθεν) ουδέτερη εφημερίδα “SportDay” είχε τίτλο «ΟΧΙ ΡΕ ΘΡΥΛΕ», ξέχασε παντελώς να αναφέρει την διαφορά των 20 τελικών, ενώ οι (δήθεν) ουδέτεροι συντάκτες της έγραφαν:

Σωτηρακόπουλος: «Ένα φθηνό γκολ που πλήρωσε ακριβά»
Τσόχος: «Έχασε γιατί ήθελε να νικήσει»
Σαμπράκος: «Έκανε δώρο την πρόκριση»
Λεάνης: «Ένα δευτερόλεπτο αδράνειας»
Χαραλαμπόπουλος: «Μία μεγάλη βραδιά που χάθηκε σε ένα σουτ»

Λίγες ημέρες μετά, οι ομάδα του Πειραιά κερδίζει με 2-1 τον Πλατανιά Χανίων και οι τελικές είναι 27-7 υπέρ των Πειραιωτών. Τίτλος της ίδιας εφημερίδας είναι: «2-1 αντί για 6-1», ενώ οι ενέργειες για γκολ κατέχουν και αυτές τη θέση τους στο πρωτοσέλιδο «Ρεκόρ με 27 τελικές».
Keywords
Τυχαία Θέματα