Triple Crown με «τετράποντο» Χατζηβρέττα

Με αφορμή την απόσυρση του Νικόλα Χατζηβρέττα από τα παρκέ, το GreenZone θυμάται ένα (από τα πολλά) παιχνίδια που έκλεψε την παράσταση... Ένα... τετράποντο του Νικόλα Χατζηβρέττα ήταν αρκετό για να εκτινάξει τη διαφορά του «αιώνιου ντέρμπι», να στείλει στα ουράνια τους φίλους του Παναθηναϊκού και να χαρίσει στο Τριφύλλι ένα μαγικό Triple Crown.

Βρισκόμαστε στο
2009, στο Ολυμπιακό Στάδιο που διεξάγεται ο τέταρτος τελικός της Α1 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» είχαν καταφέρει να «σπάσουν» το πλεονέκτημα έδρας των Πειραιωτών και υπό τις ιαχές των εκστασιασμένων οπαδών τους θέλουν να σηκώνουν την κούπα μέσα στο σπίτι τους.

Το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν είναι, αφού παρόλο που οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρίσκονται συνεχώς μπροστά στο σκορ, ο Ολυμπιακός ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής και συνεχώς απειλεί.

Την ομάδα του Τριφυλλιού ξεμπλόκαρε ένας από τους πλέον έμπειρους καλαθοσφαιριστές του, ο Νικόλας Χατζηβρέττας με τετράποντη βόμβα (εύστοχο τρίποντο και φάουλ με συνοδευτική βολή στην ίδια προσπάθεια) στις αρχές της 4ης περιόδου. Το σκορ εκτινάχθηκε στο 71-62 και η συνέχεια ήταν μία τυπική διαδικασία για τον πρωταθλητή Ευρώπης να σηκώσει και την μεγάλη εγχώρια κούπα, μετά το «έπος» του Βερολίνου που είχε προηγηθεί. Απο κοντά, ο Γιάννης Μπουρούσης να αναρωτιέται τι τα ήθελε αυτά περί... 10 ημερών.

Ο Νικόλας Χατζηβρέττας ήρθε στον Παναθηναϊκό ως top σκόρερ και στα χέρια του Ομπράντοβιτς μετατράπηκε σε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς της Ευρώπης. Ήρθε από την ΤΣΣΚΑ στον Παναθηναϊκό το 2003 και μέχρι να αποχωρήσει για τον Άρη το 2009 κατέκτησε με το Τριφύλλι στο στήθος όλα τα πρωταθλήματα Ελλάδος και έχασε μόνο το κύπελλο του 2004.
Ο Νίκος Χατζηβρέττας εκείνη τη χρονιά είχε την τύχη να συμπληρώνει την πιο ονειρική περιφέρεια του Ευρωπαϊκού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, αποτελούμενη εκτός από τον ίδιο, από τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Ντρου Νίκολας και Βασίλη Σπανούλη.

Μπορεί ο Ζοτς να μην του έδινε όσο χρόνο συμμετοχής θα έπαιρνε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα (αφού δεν θα επικρατούσε τέτοιος ανταγωνισμός), ωστόσο ο Έλληνας άσσος ήταν πάντα έτοιμος να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του κάθε φορά που πατούσε στο παρκέ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρώτος προημιτελικός της ίδιας περιόδου. Για να ακουστεί το αγαπημένο «στο Βερολίνο ήρθα για 'σένα Πανάθα», έπρεπε πρώτα να ξεπεράσει ο σκόπελος της Σιένα. Τα πράγματα μόνο εύκολα δεν ήταν, αφού ο Δημήτρης Διαμαντίδης προερχόταν από τραυματισμό και έτσι οι «πράσινοι» έχαναν τον πιο αξιόπιστο αμυντικό τους για την αναμέτρηση κόντρα στα περιφερειακά πολυβόλα των Ιταλών. Ρόλο «Μήτσου» ανέλαβε ο Χατζηβρέττας και τα πήγε εξαιρετικά όσο αγωνίστηκε. Η συνέχεια είναι γνωστή. Πάγωμα στον δεύτερο προημιτελικό και επαναφορά της τάξης στην απόρθητη μέχρι τότε Σιένα.
Keywords
Τυχαία Θέματα