Αγγίζουν την ιερή αγελάδα και διαλύεται το σύμπαν

Τελικά οι Μάγια πρόβλεψαν και τον Βύντρα! Λίγες ημέρες πριν η γη καταστραφεί, τα πρώτα τσουνάμια ξεκίνησαν, με αφορμή τον αμυντικό του Παναθηναϊκού.
Ο Παναθηναϊκός παραπαίει οικονομικά και αγωνιστικά εδώ και μήνες, όμως η συντέλεια έφτασε επειδή αποφάσισε η διοίκηση να «τελειώσει» τον πιο δυσανάλογα-πληρωμένο παίκτη της ομάδας, όσον αφορά τη σχέση απόδοση-αποδοχές.

Ένας άνευ προηγουμένου πόλεμος
κατά του Συλλόγου ξεκινάει από το παρεάκι της διχόνοιας που ζει στα γραφεία της εφημερίδας Derby. Ένας πόλεμος που, ως συνήθως, εξαπλώθηκε σαν θανατηφόρος ιός με ταχύτατους ρυθμούς στους (δήθεν) αντικειμενικούς δημοσιογράφους σε σταθμούς και έντυπα Μέσα.

Το πόσο υποκριτές είναι φαίνεται από την αντιμετώπισή τους στην παρόμοια περίπτωση του Κώστα Κατσουράνη. Τότε που η ΠΑΕ απομάκρυνε τον αμυντικό μέσο, χωρίς πειστικές δικαιολογίες, κάνοντας τους (ηθελημένα ή μη, δεν έχει σημασία) το χατίρι, καθώς ήταν ο παίκτης που σε κάθε ευκαιρία στοχοποιούσαν, χωρίς φυσικά ποδοσφαιρικά κριτήρια.

Και τώρα που σύσσωμη η Παναθηναϊκή κοινωνία βράζει με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είτε είναι αδιάφοροι, είτε στημένοι ντροπιάζουν το Τριφύλλι με την απόδοσή τους, οι δήθεν «πράσινοι» και οι δήθεν αντικειμενικοί υψώνουν ασπίδα προστασίας και δημιουργούν κλίμα πολέμου.

Όλα αυτά φυσικά, μη νομίζετε πως είναι τυχαία με τα… πριγκιπικά. Εντελώς συμπτωματικά, η μειωμένη απόδοση στη Βέροια συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών -που επίσης εντελώς συμπτωματικά είναι οι αγαπημένοι του περιβάλλοντος Βαρδινογιάννη και οι μόνοι που υπάρχουν στην ομάδα πριν από το 2008- συνέπεσε χρονικά με το κάλεσμα των μετόχων της ΠΑΕ στον Φεϊζάλ να πάρει μέρος στην ΑΜΚ. Εντελώς πάλι συμπτωματικά ο πρίγκιπας των 170 εκατ. ευρώ ζήτησε να μην φύγει κανένας μέχρι να... πάρει την ομάδα.

Το παρεάκι της διχόνοιας, οι νοσταλγοί της μιζέριας του παρελθόντος δεν αφήνουν ανέγγιχτο ούτε τον Χουάν Ραμόν Ρότσα. Στο στόχαστρο μπαίνει και ο προπονητής του Παναθηναϊκού στον οποίο στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει, επειδή δεν έφερε αντίσταση στην απόφαση να φύγει ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής του συστήματος. Γράφει ο Γιώργος Ζαϊρης στην αντι-Παναθηναϊκή εφημερίδα Derby:

Φυσικά πλέον το μπαλάκι πάει και στον Ρότσα. Καυτή πατάτα, όχι μπάλα. Αλλά από την στιγμή που αποδέχθηκε ο Αλαφούζος να του ανακοινώνει αποφάσεις σε ό,τι αφορά το ρόστερ της ομάδας, σημαίνει ότι είναι έτοιμος να αναλάβει και αυτός τις ευθύνες του.
Και ακολούθως, αναρωτιέται ο ίδιος για ποιον λόγο μετά τη δημόσια διαπόμπευση τους από ΜΜΕ και ΠΑΕ, οι προς αποχώρηση ποδοσφαιριστές να δεχτούν να μεταγραφούν σε άλλη ομάδα. Ίσως γι’ αυτό τον λόγο, σήμερα πρώτο θέμα των (δήθεν) αντικειμενικών είναι η οργή των συγκεκριμένων παικτών στην προπόνηση του Παναθηναϊκού. Κάπως έτσι, είναι πιθανό, να προετοιμάζουν το κλίμα της αντεπίθεσης. Η οποία αντεπίθεση θα είναι είτε προσφυγές είτε το να κάτσουν στο βαρύ τους συμβόλαιο και να δικαιώσουν τους φιλάθλους που τους κατηγορούν πως ενώ ανήκουν τόσα χρόνια στον ιστορικότερο σύλλογο της χώρας ποτέ δεν τον έβαλαν πάνω από τον εαυτούλη και την τσέπη τους.

Ο ανώνυμος συντάκτης Off The Record που ζει ανάμεσά μας, συμμετέχει και αυτός στο θέατρο του παραλόγου και της υποκρισίας. Απολαύστε τι γράφει μετά τις φήμες για το «τελείωμα» του Βύντρα και τι χαρά ακτινοβολούσε την επομένη της απόλυσης του Κατσουράνη, για να καταλάβετε πώς παίζεται το παιχνίδι στον Παναθηναϊκό εδώ και τόσα χρόνια:

Off The Record, 18 Δεκεμβρίου 2012:

Βγήκε σχεδόν επίσημα η ΠΑΕ και στοχοποίησε ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, βάζοντας δημόσιογραφικούς στρατούς και έμμισθα παπαγαλάκια στα site της ξεφτίλας και της κατηφόρας, να τους κολλήσουν τη ρετσινιά του «πουλημένου». Με πάσα επισημότητα. Μιλάμε για καθαρό ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ. Ούτε οι πιο ορκισμένοι εχθροί του Παναθηναϊκού, ούτε οι μεγαλύτεροι αντι-παναθηναϊκοί δε θα έκαναν τέτοιο πράγμα.
Off The Record, 4 Οκτωβρίου 2012:

Έχει πέσει απίστευτος πανικός. Πανικός και αμηχανία. Αυτή ήταν η αίσθηση που κυριαρχούσε χτες το απόγευμα. Κόποιοι άνθρωποι ήταν για λύπηση. Όλοι εκείνοι που επί τρία χρόνια έβγαζαν τρελό τον κόσμο, τοποθετώντας τον Κατσουράνη στη λίστα με τους διακριθέντες (όσο απίστευτα και αν σερνόταν) και από χτες είναι υποχρεωμένοι να πάνε με τα νερό της διοίκησης για να μη χαλάσουν την εικόνα των «καλών παιδιών». Έχουν απίστευτη πλάκα.

(...) Για την αγωνιστική προσφορά του παίκτη τι να πούμε; Για τη συμπεριφορά του στα αποδυτήρια τι να πούμε; Για την εξωγππεδική του ζωή τι να πούμε; Είναι αργά. Τώρα τα ανακάλυψαν όλοι. Κάποτε, όταν λέγαμε ότι ο Κατσουράνης περπατάει μας φώναζαν «τσάτσους». Όταν λέγαμε ότι το μόνο που κάνει είναι να εκνευρίζει τους συμπαίκτες του με υποδείξεις και βρισιές, μας έγραφαν «νοσταλγούς».
Αv γελούσαμε με το ανέκδοτο «Κατσουράνης στόπερ» μας έλεγαν ότι δεν αντέχουμε τους παιχταράδες που έφερε ο Πατέρας. Όταν λέγαμε ότι δεν μπορεί να βαφτίζονται «ασίστ» οι γιόμες του Κατσουράνη, μας έλεγαν «μίζερους που δεν αναγνωρίζουμε τον αρχηγό της Εθνικής».
Keywords
Τυχαία Θέματα