Από Καλαφάτη… σε Καλαφάτη

Δύο ειδήσεις, που γεννούν αντίστροφα συναισθήματα στον κόσμο του Παναθηναϊκού και σχετίζονται με το όνομα «Καλαφάτης»...
Πληκτρολογώντας το όνομα «Καλαφάτης» στη μηχανή αναζήτησης της Google, παρατηρούμε πως τα δύο πρώτα links που εμφανίζονται αφορούν τον Σταύρο Καλαφάτη, αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ακολουθούν
οι βιογραφίες του μεγάλου Ιδρυτή του Παναθηναϊκού Γιώργου Καλαφάτη και οι ειδήσεις για την αγορά του προπονητικού κέντρου στο Κορωπί που θα φέρει το όνομά του.

Το βράδυ της 28ης Μαΐου του 2013 δημοσιεύθηκαν δύο ειδήσεις που σχετίζονται με τον Παναθηναϊκό και συμπτωματικά και με το όνομα «Καλαφάτης». Δύο ειδήσεις που είναι αντιστρόφως ανάλογες μεταξύ τους, όσον αφορά τα συναισθήματα που γεννούν. Η μία σκορπά στον κόσμο του Τριφυλλιού αισιοδοξία για το μέλλον, χαμόγελα και συγκίνηση για μία ενέργεια ουσίας της «πράσινης» διοίκησης. Η δεύτερη δημιουργεί έντονους προβληματισμούς για όσους «εχθρεύονται» τον Παναθηναϊκό και ανησυχία για το μέλλον, όσον αφορά το φλέγον «γηπεδικό ζήτημα».

Η πρώτη είδηση είναι η αγορά του προπονητικού κέντρου «Απήλιον», δηλαδή του ΠΡΩΤΟΥ περιουσιακού στοιχείου της ΠΑΕ από το 1979 όταν και συστάθηκε. Ενός υπερσύγχρονου κέντρου που θα μετονομαστεί «Γιώργος Καλαφάτης», προς τιμήν του προσώπου που οραματίστηκε και ίδρυσε τον Παναθηναϊκό.

Η δεύτερη είδηση, που είχε δει το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες νωρίτερα, αφορά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης», μόλις ανεγερθούν στο «σκουπιδότοπο» του Ελαιώνα οι «αθλητικές εγκαταστάσεις του τομέα Α΄», προφανώς δηλαδή οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη (διαβάστε εδώ). Το διάταγμα υπογράφηκε, εκτός άλλων, και από τον υφυπουργό ΠΕΚΑ που συμπτωματικά ονομάζεται Καλαφάτης.

Όσο για το ποδοσφαιρικό γήπεδο; Αυτό «επιτρέπεται» να κατασκευαστεί, αν βρεθεί ο χρηματοδότης, θα είναι χωρητικότητας «έως» (!) 40.000 θέσεων και θα το νοικιάζει με άγνωστο μέχρι στιγμής μίσθωμα η ΠΑΕ. Τόσο… φιλικό προς τον Παναθηναϊκό είναι το διάταγμα!

Υ.Γ. Τρεις δεκαετίες πίσω, το 1981, το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έπαιρνε το όνομα ενός άλλου ηγέτη. Ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Ράλλης μετονόμαζε το «γήπεδο του Παναθηναϊκού» σε «Απόστολος Νικολαΐδης» προς τιμήν του παράγοντα που έδωσε πνοή σε δεκάδες αθλήματα, που χάρισε στο Τριφύλλι τον χαρακτήρα του πρωτοπόρου του ελληνικού αθλητισμού και του «πρωταθλητή σε όλα τα σπορ παντοτινού» και ο οποίος είχε πριν λίγους μήνες φύγει από τη ζωή. Για πρώτη φορά, ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος έχει στην ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ του δύο περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θα φέρουν τα ονόματα των μεγάλων του ιστορικών ηγετών.

Πράσινος Ασθενής
Keywords
Τυχαία Θέματα