Από την τάξη του Πατέρα, στην αταξία του… Φάμπρι και του Σο!

Ο Παναθηναϊκός από τη σταθερότητα και την υγεία του 2010, οδηγήθηκε από συγκεκριμένα πρόσωπα στην αρρώστια και στην αστάθεια του 2013... Γράφει ο GreenFinger

Είναι πραγματικά τραγικό και ανεξήγητο αυτό που έχει συμβεί με τον Παναθηναϊκό μέσα σε μια τριετία. Από το ζενίθ στο ναδίρ.

Τι είχε ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2009-10;

Μια σταθερή διοίκηση με ξεκάθαρο πλάνο. Το πλάνο της πολυμετοχικότητας
του 2008.Έναν πρόεδρο στιβαρό. Τον Νικόλα Πατέρα.Μια ΠΑΕ με ισχυρή φωνή σε Λίγκα και ΕΠΟ.Την παράγκα και το σύστημα Γκαγκάτση ξεχαρβαλωμένα.Μετόχους που είχαν βάλει πολλά εκατομμύρια το καλοκαίρι του 2008 και στη πλειοψηφία τους, στήριζαν τη διοίκηση.Μια ομάδα με πλούσιο ρόστερ και μεγάλους αστέρες, επιπέδου Ζιλμπέρτο, Σισέ, Κατσουράνη, Λέτο, Καραγκούνη, Νίνη…Μια εξέδρα γροθιά και συσπειρωμένη.Ρεκόρ στα διαρκείας, ξεπερνώντας το φράγμα των 30.000!Τον αιώνιο αντίπαλο 5ο και καταϊδρωμένο και τον Σωκράτη Κόκκαλη έτοιμο να τα βροντίξει και να φύγει… Και φυσικά τον Παναθηναϊκό νταμπλούχο και με ευρωπαϊκές διακρίσεις.
Όλα αυτά είναι προφανές ότι δεν άρεσαν σε κάποιους…

Ο Πατέρας εκδιώχθηκε από την προεδρία, όταν με επιστολές και υπόγειες διαδρομές και διαρροές, ενημερώθηκε ότι δεν θα στηριχτεί, εάν παραμείνει στη θέση του!

Οι μέτοχοι Βγενόπουλος, Ζολώτας, Ξυλάς βρέθηκαν στο στόχαστρο, λες και έκαναν έγκλημα που έβαλαν τα ωραία τους λεφτά και ο Παναθηναϊκός έγινε πανίσχυρος.

Χωρίς πλάνο, χωρίς διάθεση να μπουν χρήματα και με τους Τσάκες να σουλατσάρουν στην ΠΑΕ, ο Παναθηναϊκός έφτασε σήμερα να είναι ακριβώς το αντίθετο από το 2010!

Χωρίς ισχυρή διοίκηση.Χωρίς στιβαρό πρόεδρο.Χωρίς φωνή σε Λίγκα και ΕΠΟ.Με το σύστημα Μαρινάκη να βασιλεύειΜε τους μετόχους να ακούν Παναθηναϊκό και να μην πλησιάζουνΜια ομάδα με ρόστερ χαμηλού επιπέδου, χωρίς προσωπικότητεςΜια εξέδρα διχασμένη…Με αρνητικά ρεκόρ προσέλευσηςΜε τον Ολυμπιακό Πρωταθλητή από τον… Σεπτέμβριο.Και φυσικά με τον Παναθηναϊκό να παλεύει για να μπει στην… πεντάδα!
Όσο και εάν προσπαθούν κάποιοι να εξαφανίσουν τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές, η ιστορία δεν αλλάζει.

Όσοι διέλυσαν την πολυμετοχικότητα τον Μάιο του 2010, έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην σημερινή εικόνα.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μπορεί το 2008 να δήλωνε εγγυητής, αλλά το 2010 φρόντισε να απορυθμίσει όλο το σύστημα και ιδού τα αποτελέσματα.

Οπότε τι νόημα έχει να ψάχνουμε να βρούμε εάν φταίει ο Φάμπρι που κάνει τον… τρελό του χωριού ή ο Σο που ήταν έτοιμος να «βιδώσει» τον Ισπανό τεχνικό…

Όλοι αυτοί, βρίσκουν και κάνουν…
Keywords
Τυχαία Θέματα