Από τον Βγενόπουλο στην Μπουρδάκου...

Στην όψη της Θύρας 2 του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας κάποιοι βλέπουν «πράσινα» μετάλλια και διακρίσεις και κάποιοι άλλοι ποτά, φυστίκια και lounge μουσική...
Χρειάστηκε να περάσουν 32 ολόκληρα χρόνια για να στεφθεί ένας ξιφομάχος του Παναθηναϊκού πρωταθλητής Ελλάδας. Η Άννα Μπουρδάκου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ξίφος ασκήσεως στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στο ΟΑΚΑ,
σπάζοντας μία πολυετή κατάρα για το σύλλογο. Το τελευταίο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση ανήκε στον σημερινό μέτοχο του Παναθηναϊκού, Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας το 1981 στο ξίφος μονομαχίας.

Αξίζουν πολλά μπράβο στον έφορο Δημήτρη Σύριο, στον προπονητή Δημήτρη Κάζαγλη και σε όλους εκείνους που «ανέστησαν» ένα ιστορικό τμήμα με πολλές κατακτήσεις πρωταθλημάτων και πλέον το έχουν φέρει σε τροχιά πρωταθλητισμού.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνεχίζει να βγάζει πρωταθλητές σε όλα τα αθλήματα, αυτός είναι ο σκοπός ίδρυσης του άλλωστε.Στο πλευρό της αθλήτριας του Τριφυλλιού βρέθηκε και η 5η Ολυμπιονίκης και δύο φορές παγκόσμια κυπελλούχος στη σπάθη Βάσω Βουγιούκα. Για όσους δεν γνωρίζουν ποια είναι η Βουγιούκα, πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη ξιφομάχο που ανέδειξε ποτέ η Ελλάδα, η οποία μάλιστα ξεκίνησε από τον Παναθηναϊκό, μέχρι που το τμήμα κατέστη ανενεργό στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Η συγκεκριμένη αθλήτρια, πριν λίγο καιρό, αρνήθηκε πρόταση ύψους 100.000 ευρώ για να αγωνιστεί με τα χρώματα της Τουρκίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ίσως η απόφαση της αυτή, για την οποία δεν μετάνιωσε στιγμή, να είναι πιο σημαντική κι από όλα τα μετάλλια που έχει κερδίσει στην πλούσια καριέρα της...

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή διατηρεί στις τάξεις του αρκετούς ταλαντούχους και ελπιδοφόρους αθλητές, ενώ έχει την τύχη να διαθέτει μία εξαιρετική αίθουσα, στο κέντρο της Αθήνας, στη Λεωφόρο -στο χώρο που γεννά πρωταθλητές, η οποία ανακαινίστηκε εξ' ολοκλήρου με προσωπικά έξοδα του Αχιλλέα Μακρόπουλου και η οποία αποτελεί επίσης την έδρα της εθνικής ομάδας ξιφασκίας με αμαξίδιο, για άτομα με ειδικές ανάγκες. Κάποιοι όμως φέρονται να έχουν «βάλει στο μάτι» τη συγκεκριμένη αίθουσα, θέλοντας να την μετατρέψουν σε μπαρ για να πίνουν κάποιοι άλλοι τα ποτά τους και να τρώνε τα φυστίκια τους. Αν είναι δυνατόν!

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο Αχιλλέας Μακρόπουλος, ο άνθρωπος που έχει αποδείξει επανειλημμένως πως ενδιαφέρεται όσο λίγοι για τον Ερασιτέχνη και τον στηρίζει καθημερινά ηθικά και οικονομικά να μην συναινέσει σε ένα ακόμη «έγκλημα» που φημολογείται πως προτάθηκε από την ΠΑΕ και που πάει να διαπραχθεί κατά του ίδιου του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνεχίζει να βγάζει πρωταθλητές σε όλα τα αθλήματα, αυτός είναι ο σκοπός ίδρυσης του άλλωστε.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι όσοι θέλουν να τον μετατρέψουν από Αθλητικό Όμιλο σε μπαρ «το Ναυάγιο»...

Ar1stot3lis
Keywords
Τυχαία Θέματα