Αρης Βωβός: Αποζημίωση μέχρι 140 εκατ. ευρώ!

Επιβεβαιώνονται οι «παγίδες» για το γήπεδο στον Βοτανικό!
Πολύ μπροστά ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Τουλάχιστον μια θέση από τον Αρη Βωβό που υποστήριξε ότι μπορεί να διεκδικήσει αποζημιώσεις ως 140 εκατ. ευρώ αν δεν γίνει το γήπεδο στον Βοτανικό!

Απόλυτη δικαίωση του Ανδρέα Βγενόπουλου μέσω του ίδιου του Άρη Βωβού. Ο τελευταίος επιρρίπτει όλες τις ευθύνες για την καθυστέρηση στο θέμα του Βοτανικού στον Παναθηναϊκό και προειδοποιεί ότι μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και 140
εκ. ευρώ από το Τριφύλλι.

Ο Άρης Βωβός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Live Sport όπου ξεκαθάρισε πως το αν θα κατασκευαστεί γήπεδο ή όχι στον Βοτανικό εξαρτάται από τον Παναθηναϊκό και όχι την εταιρία του, η οποία έχει υπογράψει συμφωνητικό μόνο για την παραχώρηση του οικοπέδου και το πάρκινκ, ενώ για την αγορά του οικοπέδου και την κατασκευή του κτιρίου έχει ήδη δαπανήσει 140 εκ. ευρώ, τα οποία μπορεί να τα διεκδικήσει από τον δήμο και τον Παναθηναϊκό τον οποίο θεωρεί υπαίτιο για την καθυστέρηση στη ρύθμιση της Διπλής Ανάπλασης.

Όπως υπογραμμίζει, το ζητούμενο της εταιρίας δεν είναι να κάνει αγωγές, αλλά να προχωρήσει το έργο χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, ενώ για το γήπεδο τονίζει πως η κατασκευή του δεν αφορά την εταιρία του, αλλά δεν διστάζει να πει πως δεν πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να το υλοποιήσει.

Ακολουθούν αποσπάσματα των όσων είπε ο Άρης Βωβός για:

Το υπόμνημα του Γ.Βαρδινογιάννη που αναφέρει ότι μετά την ψήφιση του νέου νόμου τον Ιούνιο του 2011 οι συμβάσεις της ΓΗΠΕΛ με την εταιρία του παύουν να υφίστανται, απάντησε:

«Δεν έχουμε υπογράψει σύμβαση με τον Παναθηναϊκό που να αφορά την κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου. Το λέω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Υπογράψαμε σύμβαση για την παραχώρηση του οικοπέδου και για το πάρκινγκ.
Από εκεί και πέρα τον Μάρτιο του 2010 ανακοινώθηκε η νέα νομοθετική ρύθμιση για την Διπλή Ανάπλαση που σήμανε υποχωρήσεις για όλους μας: Τον Παναθηναϊκό, τον δήμο, την εταιρία μας.
Ο νόμος όμως υπογράφτηκε τον Ιούνιο του 2011, και βασικός υπαίτιος γι' αυτό είναι ο Παναθηναϊκός που πρόβαλλε ενστάσεις. Η εταιρία έχει υποστεί συντριβή από την καθυστέρηση αυτή».

Το ποσό που έχει δαπανηθεί και αν σκέφτεται να προχωρήσει σε αγωγές:
«Οποιαδήποτε απαίτηση προκύψει δεν προκύπτει από το συμφωνητικό αλλά από την καθυστέρηση που έγινε μέχρι να υπογραφεί ο νόμος. Σε αυτό φταίει ο Παναθηναϊκός. Είτε με εκπρόσωπο τον κ.Σαμαρά, είτε με τον κ. Κωσταντόπουλο πάντα η στάση ήταν ίδια.
Αν διεκδικήσουμε κάτι από τον δήμο και τον Παναθηναϊκό, θα αφορά όσα έχουμε ξοδέψει για την αγορά του οικοπέδου και την κατασκευή του κτιρίου. Είναι στα 140 εκ. ευρώ.
Δεν είναι όμως πρώτο ζητούμενο για μας οι αγωγές, αυτό είναι εύκολο. Εμείς θέλουμε να ξεκολλήσει το έργο και να τελειώσει για να δούμε τι θα κάνουμε με την επιχείρησή μας».

Την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού: «Ουδείς έχει αρνηθεί στο
Keywords
Τυχαία Θέματα