Μπλακ άουτ και ήττα

Κακή εμφάνιση και αναπόφευκτη ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τον Πανιώνιο με 63-56. Πολλά παράπονα έχουν από τη διαιτησία οι «πράσινοι»...
O Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με 63-56, στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής της Α1, όντας
διπρόσωπος στα δύο ημίχρονα κι έχοντας κακή επιθετική λειτουργία. Ωστόσο, ακόμα και στην κακή του ημέρα, το Τριφύλλι θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη, αν σε καθοριστικά σημεία οι διαιτητές δεν προκαλούσαν με τις αποφάσεις τους.

Στο πρώτο ημίχρονο, με τα μπλοκ άουτ να λειτουργούν υποδειγματικά και εξαιρετική αμυντική λειτουργία, οι «πράσινοι» δυσχέραιναν τις διεισδύσεις των αντιπάλων τους, αναγκάζοντάς τους να σουτάρουν από μακρυά, παρότι δεν έλειψαν λάθη και βεβιασμένες επιθετικές ενέργειες.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εφιαλτικό. Με τους «πράσινους» να παθαίνουν μπλακ άουτ και να μην έχουν καθαρό μυαλό σε άμυνα και επίθεση, η διαφορά ψαλιδιζόταν και οι γηπεδούχοι παίζοντας πιο ορθολογικά πέρασαν μπροστά, χάρις στην πολύ καλή απόδοση των Νίκου Παππά και Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς. Άξιο αναφοράς είναι το ότι στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίχτες του Αργύρη Πεδουλάκη σούταραν μόνο τρίποντα. Στοίχισαν τα λάθη, αλλά και η μη εύρεση λύσεων στην ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων. Από το Τριφύλλι «διασώθηκαν» οι Γιόνας Ματσιούλις, Μάικ Μπράμος και Στεφάν Λάσμε, αλλά δε βρήκαν άξιους συμπαραστάτες σήμερα.

Ο Παναθηναϊκός κοιτά μπροστά τώρα, έχοντας το κρισιμότατο παιχνίδι εναντίον της ΤΣΣΚΑ στο Ο.Α.Κ.Α. που μπορεί και να ρυθμίσει τη θέση κατάταξής του στον όμιλο της Ευρωλίγκας.

Η εικόνα του ματς:

Υποδειγματική άμυνα στο α΄ημίχρονο

Mε τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός. Με τον Ματσιούλις να συνεχίζει με τρίποντο από εκεί που το άφησε την Πέμπτη στην Ευρωλίγκα και τον Γκιστ να καρφώνει εντυπωσιακά, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 0-5, ενώ ο Ούκιτς διεύρυνε το σερί με πολύ ωραία διείσδυση. Με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Παναθηναϊκός περνούσε τη μπάλα στη ρακέτα και από κει με 2/2 βολές από Λάσμε και με κάρφωμα του Τσαρτσαρή μετά από ωραία ασσίστ του Σχορτσιανίτη έγινε το 0-11. 1.46' πριν τη λήξη του δεκαλέπτου ο Πανιώνιος πέτυχε το πρώτο του καλάθι με σουτ τριών πόντων και στη συνέχεια ο Παππάς με προσωπική ενέργεια έκανε το 5-11. Με 2/2 βολές από τον Λάσμε και εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Ξανθόπουλο στη λήξη της περιόδου το σκορ διαμορφώθηκε σε 7-17.

Με τρίποντο από τον Μπράμος άνοιξε το δεύτερο δεκάλεπτο. Η άμυνα για σεμινάριο των «πράσινων» ήταν ο οδηγός τους και για την επίθεση. Mε εντυπωσιακό επιθετικό ριμπάουντ και κάρφωμα, ο Λάσμε διεύρυνε τη διαφορά για το Τριφύλλι στο 9-24. Με τρίποντο από τον Γιάνκοβιτς ο Πανιώνιος μείωσε σε 12-24. Ο Διαμαντίδης βρήκε εκπληκτικά τον Λάσμε με μπακ ντορ ασσίστ και ο τελευταίος κάρφωσε εντυπωσιακά. Οι γηπεδούχοι με σουτ τριών πόντων από τον Κιζ και δύο καλάθια (κοντινό χουπ και σουτ) από τον Μπούκερ κατέβασαν τη διαφορά στο 19-26 εκμεταλλευόμενοι ορισμένα λάθη από τους παίχτες του Τριφυλλιού, αλλά και την ολιγωρία του Σχορτσιανίτη στην επίθεση. Το ημίχρονο έκλεισε με ωραία διείσδυση από τον Ούκιτς, που αρέσκεται να παίρνει την τελευταία επίθεση πάνω του στη λήξη του χρόνου, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 19-28.

Αντεπίθεση Πανιωνίου - κακές επιλογές στην επίθεση

O Mίλμπουρν από κοντά άνοιξε το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπράμος να απαντά με σουτ τριών πόντων για τον Παναθηναϊκό και το 21-31. Ο Πανιώνιος έκανε το δικό του σερί και με λέι απ απ΄τον Παππά, κάρφωμα του Γιάνκοβιτς και καλάθι του Μπούκερ μείωσε στους τέσσερις. Οι γηπεδούχοι είχαν βρει τις επιθετικές λύσεις και με νέα καλάθια από Παππά και Γιάνκοβιτς ισοφάρισαν σε 33-33 και μάλιστα πέρασαν μπροστά με σουτ από κοντά από τον Μπούκερ. Το Τριφύλλι αντέδρασε και με βολές από Διαμαντίδη και Ματσιούλις πήρε ξανά το προβάδισμα με 37-40. Ο Μπούκερ πολύ δυνατά κάτω από τη ρακέτα έφερε τη διαφορά σε απόσταση αναπνοής, ωστόσο ο Παναθηναϊκός εκδήλωσε πολύ καλά την τελευταία του επίθεση. Ο Ούκιτς διείσδυσε, έβγαλε έξω τη μπάλα στον αμαρκάριστο Ματσιούλις, με τον Λιθουανό να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων για το 39-43.

Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε το τέταρτο μέρος, με τρίποντο από τον Ματσιούλις, αλλά ο Πέιν απάντησε με τον ίδιο τρόπο για την ομάδα του. Ο Πανιώνιος έβρισκε πλέον ανοιχτούς διαδρόμους και με τον Μπατή να ευστοχεί σε 2/2 βολές και να πετυχαίνει και τρίποντο, πέρασε μπροστά με 49-48. Ο Παππάς στον αιφνιδιασμό έκανε το +3 για την ομάδα του, φθάνοντας το 11-2 σερί για τον Πανιώνιο. Οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν να βρουν λύσεις στην επίθεση, ενώ οι Γιάνκοβιτς και Αθηναίος, με σουτ τριών πόντων ανέβασαν τη διαφορά στο 58-50. Ο Μπράμος μείωσε με τον ίδιο τρόπο για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Ματσιούλις με νέο σουτ τριών πόντων διαμόρφωσε το 59-56. Ο Διαμαντίδης δέχθηκε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία, αφού δε σφυρίχτηκε φάουλ πάνω του από τον Μπατή και ο Γιάνκοβιτς με 4 συνεχόμενες βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ του αγώνα που έληξε με 63-56.

Τα δεκάλεπτα: 7-17, 19-28, 39-43, 63-56

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 2, Πέιν 6, Αθηναίου 3, Κις 3, Μίλμπουρν 7, Αθανασούλας, Μπατής 5, Γιάνκοβιτς 17, Καββαδάς, Παπάς 8, Αγραβάνης, Μπούκερ 12

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης , Μπράμος 12, Ματσιούλις 15, Ούκιτς 5, Λάσμε 13, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 4, Γκιστ 2, Μπανκς, Ξανθόπουλος 3, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης
Keywords
Τυχαία Θέματα