Ελεύθεροι και ωραίοι (μέρος 2ο) - Τι θα πει κακοδιαχείριση

Αφιέρωμα στους ξένους ποδοσφαιριστές που κόστισαν πολλά εκατομμύρια, δεν έφεραν τίτλους και αποχώρησαν χωρίς να μπει δραχμή στα ταμεία της ΠΑΕ...

Το αφιέρωμα της... «καλοδιαχείρισης» της 30ετίας Βαρδινογιάννη συνεχίζεται. Σε αυτό το κομμάτι θα μελετήσουμε όλους τους ξένους παίχτες που έφυγαν από τον Παναθηναϊκό, χωρίς να μπει ούτε μισό ευρώ στα ταμεία.

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος είχαμε ασχοληθεί με τους Έλληνες, οι οποίοι αποχώρησαν όλοι ελεύθεροι (πλην του Γιούρκα Σεϊταρίδη – και αυτόν
βέβαια κατάφεραν να τον πουλήσουν λίγους μήνες πριν το EURO 2004…).
Ας δούμε, λοιπόν, αν με τους ξένους τα κατάφεραν καλύτερα:

Βέλιμιρ Ζάετς:

Η διοίκηση έκανε την έκπληξη και απέκτησε τον Ζάετς το καλοκαίρι του 1984. Ο Κροάτης μετράει 66 συμμετοχές με την «πράσινη» φανέλα, 1 πρωτάθλημα και μία εκπληκτική πορεία μέχρι τους 4 της Ευρώπης. Σταμάτησε την μπάλα στον Παναθηναϊκό.

Στράντλι – Μύκλαντ

Αποκτήθηκαν με 1,5 δισεκατομμύρια δραχμές και οι δύο μαζί. Ο Στράντλι αγωνίστηκε σε 30 ματς, δεν κέρδισε κανέναν τίτλο και δεν έβαλε ούτε δραχμή στα ταμεία. Το «κουνούπι» αγωνίστηκε σε 71 παιχνίδια, δεν κέρδισε κανέναν τίτλο και μπήκαν… μηδέν δραχμές στα ταμεία.

Πάολο Σόουζα

Εκπληκτικός παίχτης που η μεταγραφή του έκανε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη. Μεγάλη καριέρα σε Γιουβέντους, Ίντερ και Ντόρτμουντ. Στοίχησε η μεταγραφή του 500.000 δραχμές και το συμβόλαιό του άγγιζε το 1 δις. το χρόνο. Έφυγε έχοντας κατακτήσει μηδέν τίτλους, με 10 μόλις συμμετοχές σε 2 χρόνια. Κατάληξη για την ΠΑΕ όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος... η συνηθισμένη. Ούτε δραχμή στα ταμεία.

Γκόραν Βλάοβιτς

Από τις μεγάλες μεταγραφές της εποχής Τζίγγερ. Ο Κροάτης, βέβαια ήρθε ως δεξί χαφ και αναγκάστηκε να γίνει καθαρόαιμος φορ στο Τριφύλλι. Δαπανήθηκαν 700 εκατομμύρια δραχμές για να αποκτηθεί. Έπεσε στην «καρδιά» της «παράγκας» και της Ριζούπολης και κατάφερε να κερδίσει μόνο το double του 2004. Δεν έφερε ούτε αυτός χρήματα στα ταμεία.

Χέλγκι Σίγκουρτσον

Ο… καρχαρίας. Φορ περιοχής από την Ισλανδία που για να σκοράρει έπρεπε να γκρεμιστεί φούρνος. Έπαιξε σε 32 ματς, δεν κέρδισε τίτλους, είχε συμβόλαιο 130 εκατ. δραχμές το χρόνο και μπήκαν στα ταμεία 375.000.

Μπλένταρ Κόλα

Έκανε δύο πολύ καλές χρονιές με τον Απόλλωνα, τον αγόρασε ο Παναθηναϊκός με 120 εκατομμύρια δραχμές. Έπαιξε 104 αγώνες, δεν κέρδισε κανέναν τίτλο και δεν έφερε χρήματα, αφού κατέληξε ελεύθερος στην ΑΕΚ.

Ντάνιελ Σάριτς

250 εκατομμύρια δραχμές στη Δυναμό Ζάγκρεμπ. Μέτριο δεξί μπακ που αγωνίστηκε μέχρι να του «φάει» τη θέση ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Έπαιξε σε 43 ματς σε 3 χρόνια, χωρίς να κατακτήσει τίτλο και χωρίς να μπει ούτε δραχμή στα ταμεία.

Γιόνας Κόλκα

Πολύ γρήγορος παίχτης. Αριστερό χαφ που σκόραρε όλα τα γκολ με το δεξί! Φιλότιμος παίχτης πάνω απ’ όλα. Κόστισε 570 εκατ. δραχμές στην Αϊντχόφεν, είχε συμβόλαιο 140 εκατ.
Keywords
Αναζητήσεις
ελευθεροι ξενοι παικτες,
Τυχαία Θέματα