Έντονος προβληματισμός στην Τοξοβολία

Γονέας αθλητή του Παναθηναϊκού και μέλος του Ερασιτέχνη, έστειλε στο GreenZone επιστολή που αφορά το τμήμα τοξοβολίας...
Του Αναστάσιου Σκουρόγλου *

Παρά την τρίτη θέση που κατέκτησε ο Ανδρέας Κουκουζέλης στην κατηγορία νέων ανδρών στους αγώνες του διημέρου 13-14 Απριλίου, έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των «πρασίνων».

Αιτία είναι αφενός ο τραυματισμός του Φώτη Μπλάνη, λίγο πριν το τέλος της Στρατιωτικής του θητείας κάτι που σημαίνει
ότι θα επιστρέψει στους αγώνες από το Σεπτέμβριο. Αφετέρου είναι οι μέτριες επιδόσεις στις οποίες επιδόθηκαν οι περισσότεροι από τους αθλητές του τμήματος καθώς και οι δύο εγκαταλείψεις κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Βασικός παράγοντας των χαμηλών επιδόσεων είναι η έλλειψη σωστής προπόνησης. Λόγω των έργων που επιτελούνται στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η Τοξοβολία έχει ξεσπιτωθεί και στεγάζεται προσωρινά στο Πειραματικό Λύκειο που βρίσκεται στην οδό Τσόχα όπισθεν του γηπέδου. Ο χώρος εκεί είναι μικρός, με αποτέλεσμα οι αθλητές να προπονούνται σε βολές 30 μέτρων ενώ οι αγώνες είναι στα 70. Ως εκ τούτου φαντάζει σαν άθλος η επίδοση του Κουκουζέλη. Καλό θα ήταν η διοίκηση, ο έφορος και η προπονήτρια του τμήματος να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να βρεθεί ένας χώρος για να γίνεται σωστά η προπόνηση. Διαφορετικά η φετινή εαρινή αγωνιστική περίοδος θα πρέπει να θεωρηθεί χαμένη.

Ακόμα θα πρέπει να σχολιάσουμε και ένα άλλο γεγονός. Την Κυριακή 31/3/2013 συνεδρίασε στο Μαρκόπουλο η επιτροπή της ΕΦΟΤ, στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι των σωματείων. Εκεί αποφασίστηκε ανάμεσα σα αλλά η καταβολή από κάθε αθλητή ενός παραβόλου 10€ για την συμμέτοχη σε κάθε αγώνα. Αρνητικά σχόλια προκάλεσε η απουσία εκπροσώπου του Παναθηναϊκού Α.Ο. από μια τόσο σημαντική συνεδρίαση για το μέλλον της Τοξοβολίας.

* Ο Αναστάσιος Σκουρόγλου είναι γονέας αθλητή τοξοβολίας του Τριφυλλιού και μέλος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού
Keywords
Τυχαία Θέματα