«Ερυθρόλευκες» κούπες… όσες και ο Τσαρτσαρής!

Έφτασε τα δέκα πρωταθλήματα Ελλάδος ο Κώστας Τσαρτσαρής. Όσα δηλαδή έχει η ομάδα του ΟΣΦΠ σε όλη την ιστορία της.
Μετά τον Φραγκίσκο Αλβέρτη (11 πρωταθλήματα) βρέθηκε και δεύτερος παίκτης που «έπιασε» τον Ολυμπιακό σε κατακτήσεις πανελλήνιων πρωταθλημάτων. Ο Κώστας Τσαρτσαρής!

Ο «Τσάρτσα» κλείνει την καριέρα του με τον ιδανικότερο τρόπο! Με εκπληκτική εμφάνιση
βοήθησε στην κατατρώπωση των Πειραιωτών και σήκωσε για δέκατη φορά στην καριέρα του το τρόπαιο! Οσες δηλαδή το έχουν πανηγυρίσει οι Άρης και ΟΣΦΠ.

Ο έλληνας φόργουρντ δεν χρειάστηκε βέβαια… μισό αιώνα για να τα καταφέρει, όπως η ομάδα του Πειραιά. Έντεκα χρόνια ήταν υπεραρκετά. Όλα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Το GreenZone καταγράφει τους παίκτες με τους περισσότερους τίτλους στην καριέρα τους:

Συνολικά ο Τσαρτσαρής έφτασε τους 21 τίτλους (10 Πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα, 3 Ευρωλίγκες) και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας με τους παίκτες που έχουν σηκώσει τα περισσότερα τρόπαια στην καριέρα τους (πρώτος φυσικά είναι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης με 25 τίτλους). Ακολουθούν οι Δημήτρης Διαμαντίδης (18 τίτλοι) και Μάικ Μπατίστ (17 τίτλοι). Από 16 τίτλους έχει κατακτήσει ο Παναγιώτης Γιαννάκης και 15 ο Νίκος Γκάλης. Οι Τάκης Κορωναίος, Νίκος Φιλίππου, Μιχάλης Ρωμανίδης έχουν σηκώσει 14 τρόπαια, ενώ ο Νικόλας Χατζηβρέττας 13.

Ο «Ισλανδός» χάρισε μοναδικές στιγμές στον Παναθηναϊκό. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε σοβαρότατους και πολλούς τραυματισμούς, οι οποίοι θα είχαν εξαναγκάσει άλλους αθλητές σε γρηγορότερη απόσυρση από τα γήπεδα. Ο Τσαρτσαρής όμως έσφιγγε τα δόντια και με υπερπροσπάθεια ξεπερνούσε τα προβλήματα και έδινε και την ψυχή του για να παραμένει στην κορυφή το Τριφύλλι.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του αντιμετώπισε άξιους αντιπάλους, παγκόσμιου βεληνεκούς. Σχεδόν πάντα έβγαινε νικητής. Όταν δεν τα κατάφερνε, δεν κρυβόταν, αλλά αναγνώριζε την αξία του αντιπάλου, με το παναθηναϊκό ήθος που τον διέκρινε.

Όταν έβρισκε στο δρόμο του τον Ολυμπιακό, γινόταν... ταύρος. Ακόμα και αν προερχόταν από τραυματισμό, έβρισκε το σθένος για να δημιουργήσει εφιάλτες σε όποιον φορούσε «ερυθρόλευκα».

Αγωνίστηκε στην καριέρα του και ως σέντερ και ήταν ανίκητος κάτω από το καλάθι, όμως σιγά-σιγά επί Ομπράντοβιτς καθιερώθηκε στην θέση «4». Εγκεφαλικός παίκτης, που αγωνιζόταν πάντα με απίστευτη ενέργεια, αλλά και ομαδικότητα, με έφεση στο σκοράρισμα από μακρινή απόσταση.

Σε τρεις συνεχόμενους τελικούς Κυπέλλου αναδείχθηκε MVP (2006, 2007, 2008).

Η λέξη «ευχαριστώ» φαντάζει αδύναμη για να αποχαιρετίσουμε τον τεράστιο αυτό αθλητή, άνθρωπο, Παναθηναϊκό. Ευχόμαστε να παραμείνει στο πλάι της ομάδας, όπως έπραξε και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, γιατί το Τριφύλλι έχει ανάγκη να βρίσκονται δίπλα του προσωπικότητες όπως ο Τσαρτσαρής, που σπανίζουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα