Φωτογραφία της Ημέρας: Ευρωπαίος και στο πινγκ-πονγκ ο Παναθηναϊκός!

Το 1974 ο Παναθηναϊκός γίνεται ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που καταφέρνει να φτάσει στην ημιτελική φάση ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου στο πινγκ-πονγκ!
Όπως σε κάθε αθλητική εκδήλωση, ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος πρωτοστάτησε και στο χώρο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ανέκαθεν το Τριφύλλι απέπνεε αύρα Ευρώπης, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ αλλά και στα υπόλοιπα
σπορ, γεγονός που απέδειξε στις 28 Μαρτίου 1974, στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ.

Οι «πράσινοι» απέκλεισαν στον πρώτο γύρο την αυστριακή Τούρνεσαφτ Ίνσμπρουκ με 5-2 και στο δεύτερο γύρο την ιταλική Σέντρο Σπορτίβο Μιλάνο με 5-0 και κλήθηκαν να αγωνιστούν εναντίον της ισχυρής Ροτ Βάϊς του Αμβούργου, στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ευρωπαϊκών Εκθέσεων.

Σε έναν αγώνα για γερά νεύρα, που διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες (τελείωσε μετά τα μεσάνυχτα), οι αθλητές του τότε προπονητή του Τριφυλλιού και μετέπειτα προέδρου της ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ΕΦΟΕΠΑ), Μανώλη Κολυμπάδη, θα επικρατήσουν με 5-4 των Δυτικογερμανών και θα προκριθούν πανηγυρικά στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στη φωτογραφία διακρίνουμε την ομάδα που τίμησε το ελληνικό πινγκ-πονγκ στο εξωτερικό, όπως παρατάχθηκε εκείνο το βράδυ.

Από αριστερά: Μανώλης Κολυμπάδης, Κώστας Πρίφτης, Ηλίας και Άγγελος Μακρής, Νίκος Κωστόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός θα φτάσει ένα βήμα από τον τελικό, αλλά τελικά δε θα μπορέσει να υπερκεράσει το εμπόδιο της Χέρτα Βερολίνου, η οποία θα τον αποκλείσει με σκορ 5-2.

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός της εποχής εκείνης θα δημιουργήσει τρία μεγάλα ρεκόρ για το άθλημα.

Θα γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα καταφέρει να αγωνιστεί σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκού κυπέλλου.Θα δημιουργήσει ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα πινγκ-πονγκ, καθώς τον ημιτελικό απέναντι στη Ροτ Βάϊς θα παρακολουθήσουν 600 φίλαθλοι!Θα είναι ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που αθλητής του θα πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό και συγκεκριμένα, ο 19χρονος Κώστας Πρίφτης, το 1975 για την ιταλική ομάδα Sant' Elpidio.
Αr1stot3lis
Keywords
Αναζητήσεις
κωστας πριφτης πιγκ πογκ, αγγελος μακρης πινγκ
Τυχαία Θέματα