Οι «επικές» νίκες του Παναθηναϊκού και η αντιμετώπιση της διοίκησης

Νίκη στο Αμβούργο (2000) και ισοπέδωση της Άρσεναλ στη Λεωφόρο (2001) έχει το μενού του «σαν σήμερα». Αυτή την ομάδα διέλυσε ο Τζίγγερ το 2003, με αφορμή τη Ριζούπολη...
Η τριετία 2000-2003 σημαδεύτηκε από σπουδαίες ευρωπαϊκές επιτυχίες του Παναθηναϊκού, δύο εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν σαν σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου. Διπλό στο Αμβούργο το 2000, νίκη με γκολάρα του Γιώργου Καραγκούνη το 2001.

Η ίδια ομάδα που έχτισε στις συνειδήσεις της νέας γενιάς το «Ελλάς - Ευρώπη - Παναθηναϊκός»
υποτάχθηκε πλήρως -υπό τις ευλογίες του ιδιοκτήτη της Γιάννη Βαρδινογιάννη- στην Παράγκα του Πρωταθλήματος που βρισκόταν στα φόρτε της. Μετά το 2003 και τη Ριζούπολη, ο Τζίγγερ διέλυσε την ομάδα που έκανε πορείες ανυπέρβλητες στην Ευρώπη και αποτελούσε τον κορμό της Εθνικής που κατέκτησε το 2004 το Euro.

«Νίκη στο Αμβούργο, ΠΑΟ ολέ, ολέ»

Νίκη απαιτούσαν οι «παλαβοί» οπαδοί που μετέτρεψαν σε... Λεωφόρο το Φολκς Παρκ Στάντιον και οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού τους έκαναν το χατήρι.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από το Αμβούργο για την 3η αγωνιστική της Α’ φάσης των ομίλων.

Έχει προηγηθεί ισοπαλία 1-1 με τη Λα Κορούνια στη Λεωφόρο και ήττα 2-1 από τη Γιουβέντους στην Ιταλία. Η νίκη είναι μονόδρομος για να διατηρηθούν οι ελπίδες πρόκρισης.

Ο Παναθηναϊκός στη γερμανική πόλη στήθηκε άριστα από τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος αρχικά είχε εκπλήξει άπαντες με την απόφαση να αφήσει εκτός αποστολής τον Πάουλο Σόουζα.

Το πρώτο ημίχρονο είχε «πράσινο» χρώμα. Ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε. Το σκορ άνοιξε στο 36', έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Φερνάντο Γκαλέτο και ολοκληρώθηκε από τον Γιώργο Νασιόπουλο.

Στο β’ ημίχρονο το Τριφύλλι κινδύνεψε σε αρκετές περιπτώσεις, η πίεση ήταν ασφυκτική, αλλά τελικά χάρις σε έναν εντυπωσιακό Κώστα Χαλκιά που έπιανε τα πάντα, αλλά και με μπόλικη δόση τύχης, αφού ο Κέτελαρ στο 90’ σημάδεψε το δοκάρι, κατάφερε και έφυγε από τη Γερμανία με ένα σπουδαίο διπλό.

«Όταν βρέθηκα απέναντι στον τερματοφύλακα δεν ήξερα αν έπρεπε να πλασάρω ή να τον περάσω. Έκανα το δεύτερο και δικαιώθηκα για το ρίσκο μου», είπε μετά το τέλος του αγώνα ο σκόρερ.

Ακολούθησε ισοπαλία στη Λεωφόρο με το Αμβούργο, ήττα 1-0 από τη Λα Κορούνια και επική νίκη – πρόκριση με 3-1 επί της Γιουβέντους την τελευταία αγωνιστική.

Το «ψαράκι» του Καραγκούνη

Οι εκπληκτικές πορείες συνεχίστηκαν και την επόμενη χρονιά, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ και να αποκλείεται από τη Μπαρτσελόνα ελέω Πουγιόλ, ατυχίας και... διαιτησίας.

Για να φτάσουν οι παίκτες του Γιάννη Κυράστα (και μετέπειτα του Σέρχιο Μαρκαριάν) στον άθλο πέρασαν από σπουδαίους αντιπάλους και έφεραν αποτελέσματα που έγραψαν χρυσή ιστορία.

Ενδεικτικά, ο Παναθηναϊκός έδωσε 16 παιχνίδια εκείνη τη χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μισό πρωτάθλημα!

Στο παιχνίδι με την Άρσεναλ, σαν σήμερα στις 26 Σεπτεμβρίου 2001, όλοι ήταν ε
Keywords
Τυχαία Θέματα