Ο βασιλιάς της ΠΑΕ: Γιώργος Στάμος!

Ζει και βασιλεύει και την ΠΑΕ κυριεύει. Ο Γιώργος Στάμος είναι το απόλυτο αφεντικό στα οικονομικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός... Γράφει ο Green Finger

Από συνεργάτης του Αλέξανδρου Παπαδοσπυριδάκη, ο Γιώργος Στάμος αναρριχήθηκε στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ και τώρα υπόσχεται ότι θα κρατήσει «όρθιο» τον Παναθηναϊκό. Ο υπεύθυνος του οικονομικού τμήματος της ΠΑΕ έχει άποψη για όλα τα τεκταινόμενα και υπόσχεται λαγούς και πετραχήλια.

Τα παράδοξα
στην παρουσία του Γιώργου Στάμου έχουν να κάνουν από μια σειρά γεγονότα:

1. Άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά παρά τη φημολογούμενη… αποβαρδινογιανοποίηση, παραμένει μαζί με τους Παρθενόπουλο, Κατσέλη και μια σειρά άλλων στελεχών, στην ΠΑΕ. Και όχι μόνο παραμένουν, αλλά αναβαθμίστηκαν… (διαβάστε περισσότερα εδώ)

2. Την πρώτη διετία της πολυμετοχικότητας, μαζί με τον (τότε) προϊστάμενό του, Αλέξανδρο Παπαδοσπυριδάκη, είχαν στα χέρια τους όλα τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ και ενημέρωναν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

3. Το καλοκαίρι του 2010, έχοντας όλα τα οικονομικά στοιχεία στα χέρια του (δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό…), ενημέρωσε τον πρώην μεγαλομέτοχο για τους κινδύνους που διατρέχει η ΠΑΕ, εάν ανέβει το μπάτζετ, την ώρα που ο Τζίγκερ είχε φροντίσει με τον τρόπο του να απομακρύνει τους Βγενόπουλο, Πατέρα, Ζολώτα και Ξυλά. Παρ’ όλα αυτά το μπάτζετ της ΠΑΕ, αντί να κατέβει, απογειώθηκε με αμφιβόλου ποιότητας ποδοσφαιριστές, όπως ήταν οι Πλεσί, Φερνάντες, Γκαρσία, αλλά και τους Γκοβού και Μπουμσόνγκ.

4. Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Νοεμβρίου του 2010, παρ’ ότι γνώριζε από πρώτο χέρι ότι ο μεγαλομέτοχος δεν προτίθεται να βάλει όλο το ποσό των χρημάτων που του αναλογούσαν (κόντρα στη συμφωνία «κυρίων» του Plaza), δεν ενημέρωσε κανέναν από τους άλλους μετόχους, που συμμετείχαν.

Εξ ου και η οργισμένη αντίδραση του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος δικαίως ζήτησε πίσω τα μισά χρήματα που έβαλε, θεωρώντας ότι έπρεπε να έχει ενημερωθεί σχετικά με την κίνηση του μεγαλομετόχου!

5. Επί προεδρίας Γόντικα, η πορεία του ήταν εξίσου ανοδική. Ήταν από τους ανθρώπους που φρόντισαν να μην γίνει έγκαιρα η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που είχε αποφασιστεί τον περασμένο Μάρτιο. Δεν ήταν περίεργο που ένας άνθρωπος με τόσο μεγάλη εμπειρία στην ΠΑΕ, δεν ήξερε ποια ήταν τα έγγραφα που έπρεπε να στείλει στην επιτροπή κεφαλαιοαγοράς;

7. Ως οικονομικός προϊστάμενος της ΠΑΕ, παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστο, με ποια στοιχεία ενημέρωνε τα μέλη της διοίκησης περί (υποτιθέμενης) πτώχευσης και ποια ήταν η ενημέρωση που έκανε στους Λουμίδη, Τζήμα και Χατζηνικολάου, οι οποίοι παραιτήθηκαν επειδή η ΠΑΕ θα… πτώχευε!

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις παραιτήσεις των τριών, που έριξαν τη διοίκηση, σταμάτησαν βιαίως την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ως εκ τούτου συνέβαλαν στην τιμωρία του Παναθηναϊκού από την UEFA, η ΠΑΕ χωρίς να βρει παραπανήσια έσοδα, παραμένει ενεργή και όχι πτωχευμένη, όπως έλεγαν τότε κάποιοι.

8. Επίσης στα παράδοξα ήταν το γεγονός ότι το… δεξί χέρι του Αλέξανδρου Παπαδοσπυριδάκη δήλωσε στη γενική συνέλευση ότι αγνοούσε την πρωτοβουλία του συνεργάτη του και προϊσταμένου του να ορίσει νέο πρόεδρο στη ΓΗΠΕΛ (Σωτήρη Λουμίδη) εν αγνοία της διοίκησης και των μετόχων!

9. Τέλος προκαλεί απορία πως ο οικονομικός προϊστάμενος της ΠΑΕ, δε γνωρίζει τα οικονομικά της θυγατρικής της ΠΑΕ (ΓΗΠΕΛ) και δεν έχει ζητήσει από τη διοίκηση να τρέξουν το θέμα της λογοδοσίας, έτσι ώστε να πάρει στα χέρια της η ΠΑΕ, όλα τα σχετικά έγγραφα.

Ο ίδιος άλλωστε δήλωσε στη γενική συνέλευση ότι δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν στην ΠΑΕ, όλα τα έγγραφα της ΓΗΠΕΛ.
Keywords
Αναζητήσεις
στάμου γεώργιος παναθηναικός, γιωργος σταμος παναθηναικος
Τυχαία Θέματα