Γκολάρες στη Νέα Σμύρνη

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 3-0 την Ξάνθη με δύο γκολ του Ζέκα και ένα απίστευτα όμορφο τέρμα του Λουτσιάνο Φιγκερόα. Τα άκουσε ο Νίκος Νταμπίζας από την κερκίδα...
Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός,
που κέρδισε άνετα με 3-0 την Ξάνθη σε αγώνα μπαράζ. Πλέον οι «πράσινοι» περιμένουν να δουν τι θα γίνει με την αδειοδότηση του ΠΑΣ και σε περίπτωση που δεν καταφέρει η ομάδα των Ιωαννίνων να αγωνιστεί στην Ευρώπη, τότε θα πάρουν τη θέση του.

Τα γκολ του Παναθηναϊκού πέτυχαν οι Ζέκα (28΄, 61΄) και Φιγκερόα (76΄). Το πρώτο τέρμα ήταν εξαιρετικό από πλευράς συνεργασίας και ομαδικότητας, ενώ το τρίτο γκολ του Τριφυλλιού ήταν το highlight του αγώνα και προήλθε από ένα τεχνικό και δυνατό σουτ του «Λούτσο».

Η ομάδα του Γιάννη Βονόρτα μπήκε μουδιασμένη στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να κάνουν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις.

Σιγά-σιγά όμως ανέβασαν στροφές, η ομάδα βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας και προσπαθούσε με πολλές πάσες να «σπάσεις» την σκληροτράχηλη άμυνα της Ξάνθης.

Στο 28΄ οι Ζέκα και Κώστας Μπαρμπαρούσης συνεργάστηκαν εξαιρετικά, έπαιξαν το ένα-δύο, ο πορτογάλος μέσος βρέθηκε τετ α τετ με Λοντίγκιν που τον πλάσαρε.

Λίγο πριν λήξει το ημίχρονο, μία απερισκεψία του Ντιέ (σούταρε την μπάλα πάνω στον πεσμένο στο έδαφος Ζέκα) τον έστειλε στα αποδυτήρια.

Το Τριφύλλι στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και θα μπορούσε να πετύχει γρήγορα το 2-0 αν ο διαιτητής έδινε πέναλτι πάνω στον Φιγκερόα, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι «πράσινοι».

Η Ξάνθη έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Μαρσελίνιο, ο οποίος πέρασε τον Καρνέζη σε τετ α τετ, όμως ο Τριανταφυλλόπουλος έδιωξε την μπάλα λίγο πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ζέκα «καθάρισε» τη νίκη για τον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο αργεντινός στράικερ Λουτσιάνο Φιγκερόα, με δυνατό, φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή που κατέληξε στο «παραθυράκι» των διχτύων της Ξάνθης και άφησε… άγαλμα τον Λοντίγκιν.

Αποθέωση και αποδοκιμασίες

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού επέδειξαν εξαιρετική στάση στις κερκίδες, παρά τις προκλήσεις έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Αποθέωσαν ρυθμικά τον Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος ανταπέδωσε με χειροκρότημα.

Υπήρξαν πάντως και αποδοκιμασίες. Αποδέκτης ο Νίκος Νταμπίζας, αλλά και ο πρώην μεγαλομέτοχος Γιάννης Βαρδινογιάννης.
Keywords
Τυχαία Θέματα