Η απάτη του "-37" σε πενηνταράκια

Ο Παναθηναϊκός είναι πιθανό να κατακτούσε το πρωτάθλημα 2012-13 και είναι σίγουρο πως θα το διεκδικούσε μέχρι τέλους, αν εφαρμόζονταν το 50-50 από τους διαιτητές...
Τη φετινή αγωνιστική περίοδο έγιναν τραγικά λάθη από πλευράς Παναθηναϊκού. Υπήρξαν παιχνίδια που οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας είχαν εξωφρενικά μειωμένη απόδοση, ενώ αποχώρησαν πετυχημένοι παίκτες (για οικονομικούς λόγους) και προπονητές
(για να ικανοποιηθεί η μάζα που επηρεάζεται από τα media).

Ακόμα κι έτσι όμως δεν δικαιολογείται το -37.

Το -37 της τελικής βαθμολογίας είναι μία μαγική εικόνα που σε μεγάλο βαθμό διαμορφώθηκε από τη διαιτησία που ήταν χειρότερη ακόμα και από τα πιο σκούρα χρόνια της πρώτης παράγκας.

Παρακάτω το GreenZone θα επιχειρήσει να κάνει μία ανασκόπηση όλων των φετινών παιχνιδιών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, στα οποία η διαιτησία έβαλε το χεράκι της.

Κρατάμε ΜΟΝΟ τα παιχνίδια που υπήρξαν «κραχτές» φάσεις αλλοίωσης αποτελέσματος και «υποθέτουμε» το δίκαιο σκορ (φυσικά ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ποια θα ήταν η ροή ενός ματς, αν ο διαιτητής δεν έδινε ένα πέναλτι ή αν μετρούσε ένα γκολ που κακώς ακυρώθηκε, κλπ).

Προσπαθούμε να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, χωρίς να χαρίζουμε στον Παναθηναϊκό ΤΙΠΟΤΑ που δεν δικαιούται και χωρίς να αφαιρούμε ΟΥΤΕ ΒΑΘΜΟ από τον Ολυμπιακό σε όσα παιχνίδια ευνοήθηκε χωρίς «κραυγαλέες» φάσεις.

1η αγωνιστική
Ολυμπιακός – Βέροια
Τελικό σκορ 1-2

* Κακώς ακυρωθέν γκολ του Ιωάννου στο 11΄
* Τραγική διαιτησία με λάθος οφσάιντ, καμία κάρτα στο σκληρό παιχνίδι παικτών του ΟΣΦΠ.
(-2 βαθμοί)

2η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα
Τελικό σκορ 1-1

* Αποβολή «τραβηγμένη» στον Κατσουράνη (βρισιές ακούγονται σε ΟΛΟΥΣ τους ποδοσφαιρικούς αγώνες)
* Πέναλτι-μαρς στον Πετρόπουλο στο 87΄ που δεν δόθηκε.
(+2 βαθμοί)

4η αγωνιστική
Ολυμπιακός - Πανθρακικός
Τελικό σκορ 4-0
* Ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με γκολ από ανύπαρκτο φάουλ.
* Στο 2-0 υπάρχει επιθετικό φάουλ
* Έπρεπε να αποβληθεί ο Σιόβας.
Λόγω της έκτασης του σκορ ας υποθέσουμε πως δεν «χαρίστηκαν» βαθμοί

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος
Τελικό σκορ 1-1

Οι «πράσινοι» φωνάζουν για φάουλ στον Ζέκα από τον Μπρίτο στη φάση του γκολ. Επειδή η εικόνα από τα ριπλέι δεν είναι καθαρή, θα θεωρήσουμε πως δεν «κλάπηκαν» βαθμοί από το Τριφύλλι.

5η αγωνιστική

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης
* Πέναλτι και αποβολή (του Φούλοπ στον Χριστοδουλόπουλο) δεν δόθηκε στο 10΄ σε μία πεντακάθαρη φάση. Δεν χρειαζόταν καν ριπλέι για να φανεί η παράβαση.
Πλασματικό το τελικό 0-0.
(+2 βαθμοί).

Ατρόμητος – Ολυμπιακός
Τελικό σκορ 0-1
* Το γκολ προήλθε από εκτέλεση ανύπαρκτου φάουλ, ενώ ο σκόρερ Μήτρογλου βρίσκεται σε θέση οφσάιντ.
* Στον αγώνα χαρίστηκαν με το τσουβάλι κάρτες στους παίκτες του ΟΣΦΠ (τέσσερεις «κραχτές» περιπτώσεις στους Ιμπαγάσα, Μήτρογλου, Χολέμπας, Κοντρέρας) και μία κόκκινη (στον Ντιόγκο που χαιρέτησε… «αλά Σαλπιγγίδης» τον Φυτανίδη). Δεν το συζητάμε για τα φάουλ. Τα περισσότερα δόθηκαν ανάποδα.
(-2 βαθμοί).

6η αγωνιστική
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης
Τελικό σκορ 1-0.
* Ο Αστέρας κόπηκε τέσσερεις φορές (!!!) με ανύπαρκτο οφσάιντ σε καλές ευκαιρίες.
* Ο Κοντρέρας υπέπεσε σε πέναλτι στον Καλαντζή που δεν καταλογίστηκε ποτέ.
(- 2 βαθμοί)

8η αγωνιστική
Ολυμπιακός – Άρης
* Στο 8΄ ο Αρετόπουλος (και μόνο) είδε χέρι του Ψυχογιού και έδωσε πέναλτι.
* Σε όλο το παιχνίδι χαρίστηκε απίστευτα στον ΟΣΦΠ. Τουλάχιστον σε έξι περιπτώσεις έπρεπε να δεχτούν κάρτα οι παίκτες των Πειραιωτών (Χολέμπας, Μοδέστο δύο φορές, Αμπντούν, Μανιάτης, Γκρέκο).
(-1 βαθμός).

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός
Ας αφήσουμε στην άκρη τη σφαλιάρα που δέχτηκε ο Μαυρίας και χαρακτηρίστηκε ως… χάδι στο φύλλο αγώνα.
* Ο Τοτσέ στο 60΄, με το σκορ στο 1-2, κόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ σε φάση που σκόραρε.
(+2 βαθμοί)

9η αγωνιστική
Ολυμπιακός - ΟΦΗ
Τελικό σκορ 2-0
* Πρώτη βουτιά για Όσκαρ στο 21΄ από το Βλαχοδήμο. Έπρεπε να κιτρινιστεί.
* Δεύτερη βουτιά υποψήφια για Όσκαρ στο 42΄ από τον Αμπντούν εκτός περιοχής. Από την εκτέλεση του φάουλ ο ΟΣΦΠ άνοιξε το σκορ.
* Τρίτη βουτιά για Όσκαρ από τον Χολέβας στο 52΄. Ξανά φάουλ δίνει ο διαιτητής, ξανά γκολ - «μαϊμού» για τους «ερυθρόλευκους».
* Στο 72΄ ανακόπτεται λανθασμένα παίκτης του ΟΦΗ που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση.
* Στο 75΄ πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ και κίτρινη στον Φετφατζίδη… εξαφανίζεται με μαγικά!
(-2 βαθμοί - χαριστικά)

Κέρκυρα – Παναθηναϊκός
* Καταφανέστατο πέναλτι δεν δόθηκε, όταν σε προβολή του Ζέκα, ο Κοντοδήμος σταματάει τη μπάλα με το χέρι. Τελικό σκορ 0-0.
(+2 βαθμοί)

10η αγωνιστική
ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Τελικό σκορ 0-4
* Στο 22΄ Μήτρογλου και Γιάγκο αλληλοσπρώχνονται εκτός περιοχής. Ο παίκτης του ΟΣΦΠ τραβάει από τη φανέλα τον Γιάγκο και ακολούθως βουτάει εντός περιοχής. Πέναλτι και αποβολή ο διαιτητής.
* Στο 38΄ χέρι του Χολέβας σε σέντρα του Κοντοέ. Ούτε πέναλτι δίνει ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, ούτε (δεύτερη) κίτρινη στον παίκτη του Ολυμπιακού.
* Στο 46΄ δεν δίνεται πέναλτι στον του Παπάζογλου στον Κατίδη.
Αφού όλοι χαρίζονται στον Ολυμπιακό, ας του χαριστούμε και εμείς, λόγω της έκτασης του σκορ, και ας μην αφαιρέσουμε βαθμούς σε αυτό το ματς, παρά τα κραχτά λάθη.

12η αγωνιστική
Πλατανιάς – Παναθηναϊκός
Τελικό σκορ 2-1

Μετά το παιχνίδι ένα μεγάλο μέρος της παναθηναϊκής κοινότητας απαίτησε την έξοδο του Τριφυλλιού από το πρωτάθλημα, όμως η «πράσινη» διοίκηση ξέκοψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

* Στο 22΄ ακυρώθηκε γκολ του Τοτσέ ως οφσάιντ (καλυπτόταν τουλάχιστον δύο μέτρα).
* Στο 58΄ ο Αρετόπουλος ανακάλυψε πέναλτι σε μία φάση που ο Βύντρα μαρκάρει με την πλάτη και που ο Κάλατζιτς επιχειρεί να τον σπρώξει.
* Στο 85΄ ο Ζέκα διώχνει την μπάλα (σε διεκδίκηση) και ο ρέφερι τον αποβάλει με δεύτερη κίτρινη.
* Στο 90΄ ο Πετρόπουλος μαρκάρεται από πίσω εντός περιοχής. Κίτρινη για θέατρο.
(+3 βαθμοί)

13η αγωνιστική
Ολυμπιακός – Πλατανιάς
Τελικό σκορ 2-1
* Το 1-0 από ανύπαρκτο πέναλτι και το 2-0 από κεφαλιά του Τοροσίδη που βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Την παράσταση ο διαιτητής Δημητρόπουλος στο β’ ημίχρονο σε μία εντυπωσιακή φάση. Δύο παίκτες του ΟΣΦΠ τράκαραν μεταξύ τους και ο ρέφερι σφύριξε φάουλ υπέρ της ομάδας του Πειραιά.
(-2 βαθμοί)

14η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
Τελικό σκορ 2-2
* Ο διαιτητής αρνείται δύο κίτρινες κάρτες στον Τοροσίδη και μία στον Ιμπαγάσα.
* Στο τέλος του αγώνα όφειλε να υποδείξει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού (αντικανονικό μαρκάρισμα του Μανολά στον Πετρόπουλο)
(+2 βαθμοί, -1 βαθμός)

15η αγωνιστική
Πανιώνιος – Ολυμπιακός
Τελικό σκορ 1-2
Ομορφιές στο παιχνίδι με ανύπαρκτα φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού (αποκορύφωμα το φάουλ που κέρδισε ο Μήτρογλου χωρίς να υπάρχει αντίπαλος δίπλα του).
Δεν έγινε κάτι «κραχτό», οπότε κρατάμε ως έχει το σκορ.

Παράγοντας «ψυχολογία»
Σε ένα δίκαιο σύμπαν, η βαθμολογία των δύο ομάδων μετά των πρώτο γύρο θα ήταν κάπως έτσι:

Παναθηναϊκός: 33 βαθμοί
Ολυμπιακός: 27 βαθμοί

(Εννοείται... στο περίπου, αφού κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πώς θα εξελίσσονταν οι αγώνες αν οι διαιτητές έπαιζαν 50-50 και αν έδιναν σε κάθε φάση ό,τι έβλεπαν)

Γίνεται αντιληπτό πως ήδη από το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, αν οι «άρχοντες» των αγώνων σφύριζαν δίκαια, ο Ολυμπιακός θα είχε διαλυθεί. Εδώ μία ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό έφεραν οι «ερυθρόλευκοι» και οι οπαδοί τους ξεσήκωσαν τον κόσμο με τις γιούχες και τα κραξίματα. Ήδη από τον πρώτο γύρο θα έπεφταν κορνέδες.

Δυστυχώς, η διοίκηση του Παναθηναϊκού προτίμησε να διαλύσει την «παράγκα» διά του twitter, και χωρίς καμία απολύτως ουσία.

Πάμε παρακάτω…

Δεύτερος Γύρος
17η αγωνιστική
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός
Τελικό 0-1 στο 97΄ (πάλι καλά αλλιώς ακόμα θα περιμέναμε να τελειώσει το ματς)
Στο 95΄ τραυματίζεται παίκτης του Λεβαδειακού. Οι γηπεδούχοι βγάζουν την μπάλα έξω. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν τηρούν το fair play παρά τις παραινέσεις του Πάντελιτς. Κερδίζουν ανύπαρκτο φάουλ και από την εκτέλεση πετυχαίνουν το 0-1.
(-2 βαθμοί)

18η αγωνιστική
Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα
Τελικό 2-0
* Στο 45+2΄ (είχε δοθεί ένα λεπτό καθυστερήσεων…) ο Αμπντούν θα τραβήξει από τη φανέλα τον Οικονόμου, ο διαιτητής θα δώσει ανάποδα το φάουλ και από την εκτέλεση θα σημειωθεί το 1-0 για τον ΟΣΦΠ.
Στο φινάλε του αγώνα ο Μέγιερι θα κλωτσήσει τον Γιάκο, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα. Καταφανέστατο πέναλτι που δεν δόθηκε ποτέ.
(-2 βαθμοί)

20η αγωνιστική
Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός
Πολλά τα λάθη της διαιτησίας και όλα υπέρ του Αστέρα, χωρίς όμως την φάση που να... βγάζει μάτια, ώστε να ασχοληθούμε περισσότερο.

21η αγωνιστική
Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός
* Κλωτσιές, μπουνιές, αγκωνιές, τάκλιν με δύο πόδια από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Οι κάρτες στο τσεπάκι του διαιτητή.
* Αποβολή του Σανκαρέ γιατί ο Αμπντούν άφησε την πορεία της μπάλας και έπεσε στον παίκτη που τον κυνηγούσε. Όλες οι «ανάποδες» φάσεις υπέρ του Ολυμπιακού. Είπαμε, όμως... αφού όλοι του χαρίζονται θα του χαριστούμε και εμείς στα παιχνίδια που δεν υπάρχει κάτι κραυγαλέο.

26η αγωνιστική
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
Τελικό σκορ 2-0

* Αποβολή αυστηρή του Σο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στην πρώτη κίτρινη απλώς διαφωνεί με το Ζέκα!
* Το 2-0 έπρεπε να ακυρωθεί ως οφσάιντ.
Δεν προσθέτουμε βαθμούς στον Παναθηναϊκό. Ήττα για το Τριφύλλι.

27 αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Πλατανιάς
Τελικό σκορ 0-1
Δύο πέναλτι δεν δόθηκαν υπέρ του Παναθηναϊκού. Το ένα βγάζει μάτια, όταν σε σέντρα του Ζέκα ο Ποτουρίδης αποκρούει με το χέρι.
Ας υποθέσουμε (είπαμε, χαρίζουμε ό,τι περισσότερο γίνεται για να είμαστε δίκαιοι) πως με 50-50 θα έληγε ισόπαλο το ματς.
(+1 βαθμός)

29η αγωνιστική
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
Τελικό σκορ 1-1
Έγιναν ΤΑ ΟΡΓΙΑ.

*Στη φάση του γκολ ο Τζιμπούρ σπρώχνει τον Σο κάνοντας επιθετικό φάουλ. Στην αμέσως προηγούμενη σέντρα υπάρχει οριακό οφσάιντ του Μήτρογου.
* Στο 37΄ δεν δίνεται πέναλτι του Παπαδόπουλου στον Τοτσέ.
(-1 βαθμός, +2 βαθμοί).

ΣΟΥΜΑ
Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει συγκεντρώσει 17 πόντους – δώρο από λανθασμένες αποφάσεις διαιτητών. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός έχει απολέσει 16 βαθμούς από εις βάρος του αποφάσεις.

Μέσα σε όλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το -2 με το οποίο αναγκάστηκε να ξεκινήσει στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, εξαιτίας των (στημένων) επεισοδίων στο ΟΑΚΑ την περασμένη περίοδο. Άλλες ομάδες δεν δέχτηκαν τόσο εξοντωτικές ποινές για παρόμοιους λόγους.

Παράγοντας «ψυχολογία»
Ό,τι γράψαμε νωρίτερα για την περίπτωση του Ολυμπιακού, δηλαδή πως από το πολύ «κράξιμο» θα είχε διαλυθεί από τον πρώτο γύρο σε ένα δίκαιο σύμπαν, ισχύει και από την ανάποδη για τον Παναθηναϊκό.

Αν οι διαιτητές έδιναν ό,τι έβλεπαν:

α) ο κόσμος θα ήταν συσπειρωμένος
β) η ομάδα θα έπαιζε με άλλη ψυχολογία στο πρωτάθλημα
γ) ακόμα και απλήρωτοι, οι παίκτες θα τα έδιναν όλα, αφού θα ήξεραν πως θα γεμίσουν οι τσέπες τους αν έβγαιναν στο Τσάμπιονς Λιγκ
δ) κανείς δεν θα ασχολούνταν με τον κακό Φερέιρα
ε) θα είχε καταρρεύσει το μιντιακό σύστημα που προστατεύει τον ΟΣΦΠ
στ) θα είχαν καταρρεύσει οι δήθεν παναθηναϊκοί των media σε εφημερίδες και ιστοσελίδες που έχουν κάνει σημαία το -37 μόνο και μόνο για να δοξάσουν και να νοσταλγήσουν τον πρώην μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού.
ζ) είναι πολύ πιθανό οι «πράσινοι» να κατακτούσαν μέχρι και το πρωτάθλημα. Είναι σίγουρο πως θα το διεκδικούσαν μέχρι τέλους.

Η ουσία είναι πως για να μπορέσεις να γευτείς τα παραπάνω χρειάζεσαι διοίκηση με πυγμή και με διάθεση να πολεμήσει την «παράγκα», κάτι που φέτος δεν είχε ο Παναθηναϊκός.

Σκορπιός
Keywords
Τυχαία Θέματα