Η γραφειοκρατία κρατά τον Λάσμε στις Η.Π.Α.

Η άφιξη του Στεφάν Λάσμε στην Ελλάδα καθυστερεί εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών που δεν επιτρέπουν την έκδοση της βίζας του από το ελληνικό προξενείο της Βοστώνης...

Ο Παναθηναϊκός, μετά την αποστολή του υπογεγραμμένου συμβολαίου του Στεφάν Λάσμε, γνώριζε πως θα υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση στην άφιξή του στην Αθήνα,
λόγω θεμάτων με τη βίζα του. Ωστόσο τα γραφειοκρατικά προβλήματα είναι πιο πολύπλοκα από τα προβλεπόμενα και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προσπαθούν να τον φέρουν το συντομότερο στην Ελλάδα.

Χθες, Δευτέρα, ο γκαμπονέζος πάουερ φόργουορντ/σέντερ και η οικογένεια του επισκέφτηκαν το ελληνικό προξενείο της Βοστώνης, για τα διαδικαστικά θέματα που εκκρεμούν για την έκδοση της βίζας εισόδου στη χώρα μας.

Ωστόσο επειδή ο παίκτης διατηρεί την υπηκοότητα της αφρικανικής χώρας, λόγω των διακρατικών συνθηκών, χρειάζεται δύο συγκεκριμένα έγγραφα:

Το πρώτο αφορά στο πιστοποιητικό υγείας, όπως και ασφάλεια υγείας, έγγραφα απαραίτητα για να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης της βίζας. Ο Λάσμε δεν τα έχει προσκομίσει λόγω του επείγοντος της καταστάσεως.

Το δεύτερο απαραίτητο έγγραφο που χρειάζεται είναι το ποινικό μητρώο. Ο Λάσμε το κατέθεσε, αλλά προερχόταν από την αρμόδια αρχή της περιοχής που κατοικεί. Όπως ορίζεται από τους κανονισμούς, όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις ο ταξιδιώτης οφείλει να προσκομίσει ποινικό μητρώο από το FBI, για την έκδοση του οποίου απαιτούνται 4 μήνες και, όπως γίνεται αντιληπτό, πρέπει να βρεθεί μία άλλη επιλογή.

Οι άνθρωποι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με το Υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να επιλύσουν τα εκκρεμή ζητήματα και να φέρουν το ταχύτερο δυνατόν τον Λάσμε στην Αθήνα, δεδομένων των άμεσων κρίσιμων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.
Keywords
Τυχαία Θέματα