Η τεσσάρα στην Παναχαϊκή και το ιστορικό γκολ του Βαζέχα

Το υπ' αριθμόν 234 γκολ του Κριστόφ Βαζέχα, στις 20 Μαΐου 2001, ο οποίος παραλίγο εκείνη τη σεζόν να αγωνίζεται... στην Καλαμάτα (σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Άγγελου Αναστασιάδη).
Σαν σήμερα, στις 20 Μαΐου του 2001, ο Παναθηναϊκός
ισοπέδωνε με 4-0 την Παναθηναϊκή στο γήπεδό του στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το γκολ του Κριστόφ Βαζέχα (το δεύτερο του ματς) τον ανέβασε στη δεύτερη θέση των σκόρερ στην Ελλάδα.

Το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Τριφυλλιού. Το σκορ άνοιξε στο 4΄ ο Εμμάνουελ Ολισαντέμπε και το έκλεισε ο ίδιος παίκτης γράφοντας το 4-0 στο 59΄. Ενδιάμεσα μεσολάβησαν τα γκολ των Βαζέχα (26΄) και Καρλ Χάινς Φλίπσεν (59΄). Το γκολ του Φλίπσεν ήταν το τελευταίο του με την «πράσινη» φανέλα μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του.

Το τέρμα όμως του Κριστόφ Βαζέχα ήταν για εκείνον ένα γκολ-σταθμός. Ο «Χρηστάρας» σκόραρε το υπ’ αριθμόν 234 γκολ της καριέρας του και έφτασε στη δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην Ελλάδα, έχοντας μπροστά του το Θωμά Μαύρο με 261 γκολ.

Με το γκολ του ο «τρελός Πολωνός» έφτασε τον Μίμη Παπαϊωάννου που είχε και αυτός 234 τέρματα και λίγο αργότερα, την επόμενη και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Καλαμάτα (2-4) τον προσπέρασε, μένοντας έτσι μόνος δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος

Και μιας και αναφέραμε την Καλαμάτα, αλλά και την περίοδο 2000-01, δεν γίνεται να ξεχάσουμε τις πρόσφατες δηλώσεις του Άγγελου Αναστασιάδη (οι οποίες… θάφτηκαν από την πλειοψηφία των media, σα να μην έγιναν ποτέ):

«Όταν πήγα στον Παναθηναϊκό μου είπαν ότι έδωσαν δανεικό στην Καλαμάτα τον Βαζέχα. Τελικά τον κράτησα με τα χίλια ζόρια γιατί τον ήθελα στα αποδυτήρια. Ήταν πρωταθλητής. Τελικά εγώ έφυγα και ο Βαζέχα έπαιξε άλλα δύο χρόνια».
Keywords
Αναζητήσεις
τελευταιο γκολ βαζεχα
Τυχαία Θέματα