Η «βόμβα» που λέγεται Βύντρα

Κλίμα εμφυλίου δημιουργείται με αφορμή την «ιερή αγελάδα» του Παναθηναϊκού. Λάθη διοικητικά που πρέπει να διορθωθούν, ώστε να αποφευχθούν τα... χειρότερα!

Εξαρχής, από το καλοκαίρι, έγιναν λάθος χειρισμοί στην υπόθεση του Λουκά Βύντρα. Εξακολουθούν και γίνονται «περίεργες» διαπραγματεύσεις και ο κόσμος βράζει, είναι έτοιμος να εκραγεί, όσο η διοίκηση οφείλει να προστατεύσει την ομάδα από τον εμφύλιο.


Την περσινή χρονιά, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι, λίγο πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ο κόσμος έβλεπε την έκρηξη να πλησιάζει και να μην ξέρει πώς να την αποφύγει. Το ίδιο συμβαίνει φέτος. Η ίδια ατμόσφαιρα είναι αντιληπτή, με τη «βόμβα» να μην είναι αυτή τη φορά εξωγενείς παράγοντες, όπως η αστυνομία ή το «παρασκήνιο», αλλά ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που ονομάζεται Λουκάς Βύντρα. Και για αυτό την μικρότερη ευθύνη την έχει ο παίκτης.

Το καλοκαίρι, και ενώ έχουν προηγηθεί αποχωρήσεις μεγάλων αστέρων για οικονομικούς λόγους, ενώ οι περισσότεροι έχουν δεχτεί μειώσεις στις αποδοχές τους, ο Λουκάς Βύντρα παρέμεινε ανέγγιχτος. Η διοίκηση ούτε εξήγησε ποτέ αν του έγινε πρόταση «ψαλιδίσματος» και δεν την απόδέχτηκε, ούτε φυσικά εξήγησε -στην περίπτωση που δεν του πρότεινε μείωση- για ποιους λόγους λειτούργησε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ούτε προστάτεψε τον Παναθηναϊκό, ούτε τον ποδοσφαιριστή.

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα. Φτάσαμε να φεύγει ο Κατσουράνης και ο Λέτο και να μένει στην ομάδα ο Λουκάς Βύντρα, να κοστίζει 1.150.000 ευρώ ετησίως μεικτά, να μη δέχεται μειώσεις, να μην υπάρχουν χρήματα για να αποχωρήσει, μία μεγάλη μερίδα του κόσμου να «βράζει» μαζί του, ο προπονητής του να τον εκθειάζει και από το «ψυγείο» να ετοιμάζει να πατήσει ξανά χορτάρι!

Σίγουρα συμβαίνουν μαγικά πράγματα με τον ποδοσφαιριστή Λουκά Βύντρα.

Έρχεται ένας νέος παίκτης στην ομάδα, ο Καζιγιάμα, και με λίγες προπονήσεις στάζει μέλι για τον συμπαίκτη του. Έρχεται ακολούθως, νέος τεχνικός στο Τριφύλλι (θεωρητικά έπρεπε να ενημερωθεί από τους ανθρώπους της ΠΑΕ ποιοι παίκτες είναι «κομμένοι») και αποθεώνει τον Βύντρα. Αφήνει σαφέστατα υπονοούμενα για την απόδοση του Βύντρα στη Βέροια ο πρόεδρος της ΠΑΕ, και ξαφνικά κάνει «στροφή» 180 μοιρών και τον θεωρεί επαγγελματία, δηλώνοντας πως δεν έχει κάποιο παράπονο (σύμφωνα τουλάχιστον με όσα διέρρευσαν στον Τύπο και δεν έχουν διαψευστεί). Θυμίζουμε πως για άλλους ποδοσφαιριστές της ομάδας, που επίσης βρίσκονται σε σκληρές διαπραγματεύσεις με την ΠΑΕ για την αποδεύσμεσή τους, όπως ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα από τον Γιάννη Αλαφούζο να αμφισβητήσει το ήθος τους («προσποιείται τον τραυματία») και να επιμείνει στους ισχυρισμούς του. Προφανώς και ο Βύντρα έχει ένα μαγικό ραβδάκι και επηρεάζει θετικά όλους όσοι βρίσκονται τριγύρω του...

Το κλίμα μόνο θετικό δεν είναι, ο κόσμος δεν ξέρει τι και ποιον να πιστέψει και όλα αυτά όσο πλησιάζει η στιγμή που πιθανότατα να φορέσει ξανά φανέλα βασικού ο ποδοσφαιριστής. Είναι αντιληπτό πως από τη στιγμή που η ΠΑΕ δεν προστάτεψε ούτε τον Παναθηναϊκό, ούτε τον ποδοσφαιριστή στην περίπτωση του Βύντρα και έχει αφήσει να κορυφώνεται ένα κλίμα εμφυλίου που ακόμα δεν έχει, ευτυχώς, ξεσπάσει, ΟΦΕΙΛΕΙ να βρει τις λύσεις για να αποφευχθεί ο «πόλεμος» Παναθηναϊκών μέσα στο γήπεδο που θα κάνει τεράστια ζημιά σε όλα τα επίπεδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα