Ιδανική πρόβα ενόψει Μάλαγα

Με τους Σχορτσιανίτη και Διαμαντίδη να είναι ασταμάτητοι, αλλά και τους αναπληρωματικούς να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα με 87-70 τον ΚΑΟΔ.
Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε στο άδειο, λόγω τιμωρίας, ΟΑΚΑ τον ΚΑΟΔ
και πήρε μία άνετη νίκη με 87-70. Με τον αρχηγό Δημήτρη Διαμαντίδη να κάνει μεστό και ώριμο, ως συνήθως, παιχνίδι, τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη να κυριαρχεί κάτω από το καλάθι (20 πόντοι), αλλά και τους Στεφάν Λάσμε και Τζέιμς Γκιστ να πραγματοποιούν πολύ καλή εμφάνιση, οι «πράσινοι» δε δυσκολεύτηκαν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στο κρίσιμο παιχνίδι της Ευρωλίγκας εναντίον της Ουνικάχα στη Μάλαγα που μπορεί να σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πριν την έναρξη του ματς, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Κολοκυθά, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι πως το Τριφύλλι αγωνίστηκε με μαύρες εμφανίσεις, σε ένδειξη πένθους.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να περάσει τη μπάλα στο λόου ποστ, με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών τον Σχορτσιανίτη. Ωστόσο ο Έλληνας σέντερ φορτώθηκε γρήγορα με δύο φάουλ και τη θέση του πήρε ο Λάσμε. Ο ΚΑΟΔ βρισκόταν πολύ κοντά στο σκορ, εκμεταλλευόμενος κενά της άμυνας του Τριφυλλιού και κακές περιστροφές των «πρασίνων». Ο Ρόου σκόραρε με κάθε τρόπο για την ομάδα της Δράμας, όμως ωραίες συνεργασίες μεταξύ των ψηλών του Παναθηναϊκού έδωσαν εύκολους πόντους σε Γκιστ και Λάσμε. Ο Γκαμπονέζος σέντερ προσέφερε και εντυπωσιακές στιγμές άμυνας, συνεχίζοντας το σόου του από εκεί που είχε σταματήσει την Παρασκευή επί της Εφές.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΚΑΟΔ πήρε προσωρινά κεφάλι στο σκορ με ένα σερί 6-0. Στο παρκέ πέρασε ξανά ο Σχορτσιανίτης και τα πράγματα έγιναν σαφώς ευκολότερα για την ομάδα του Πεδουλάκη, αφού ο Έλληνας σέντερ ήταν ασταμάτητος κάτω από το καλάθι (5/6 δίποντα).

Στο δεύτερο ημίχρονο το Τριφύλλι περιόρισε τα λάθη του, προσπαθούσε να περνά την μπάλα πιο ορθολογικά στο καλάθι και ανέβασε γρήγορα τη διαφορά. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Πεδουλάκης έδωσε τη δυνατότητα στον Σκορδίλη και τον Χαραλαμπόπουλο να περάσουν στο παρκέ τα τελευταία αγωνιστικά λεπτά, αφού τα πάντα είχαν κριθεί. Το τελικό 87-70 είναι δίκαιο και τα βλέμματα πλέον στρέφονται στο πολύ κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς που ακολουθεί.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 45-36, 67-56, 87-70
Keywords
Τυχαία Θέματα