Ιτούδης: «Δεν θα έπρεπε να γίνεται μικρός τελικός»

Ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, στη διαιτησία, στον εκπληκτικό κόσμο του Τριφυλλιού, τον οποίο τόνισε πως περιμένει τώρα στο ΟΑΚΑ...
Επόμενος στόχος του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ιτούδη, είναι ο μικρός τελικός, με τη διεξαγωγή του οποίου όμως δε συμφωνεί. Το δεξί χέρι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έγραψε στο blog
του πως οι ομάδες που αποκλείονται από τον τελικό θα έπρεπε να γυρνάνε απευθείας σπίτι τους.

Aναφέρθηκε παράλληλα στη διαιτησία του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τόνισε πως μόνο στο τέταρτο δεκάλεπτο θα έπρεπε ο Παναθηναϊκός να είχε εκτελέσει 9 ή 10 παραπάνω βολές.

Μίλησε για τον κόσμο του Τριφυλλιού, συνεχάρη τους οπαδούς για τη δυναμική τους παρουσία και τους ευχαρίστησε που σε καιρούς οικονομικών δυσκολιών κατάφεραν και ταξίδεψαν μέχρι την Πόλη για να σταθούν δίπλα στην ομάδα που λατρεύουν.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Δημήτρης Ιτούδης στο blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Καλησπέρα…
Η προπόνηση μας μόλις έχει τελειώσει και ετοιμαζόμαστε για την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα. Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια, μια συγκλονιστική προσπάθεια στον ημιτελικό. Θεωρώ ότι για μεγάλο διάστημα ελέγχαμε το παιχνίδι, αλλά δυστυχώς φάνηκε στο τέλος πως δεν ήταν αρκετό για να νικήσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο. Αυτά έχει ο αθλητισμός όμως.

Η συνέχεια είναι ήδη εδώ για εμάς. Θα πρέπει άμεσα να γυρίσουμε το… τσιπ και να μας βοηθήσει αυτή η κατάσταση να παρουσιαστούμε έτοιμοι και ενωμένοι ως γροθιά στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Για εμάς αυτός είναι ο επόμενος στόχος, έχουμε ένα παιχνίδι που είναι τελείως διαδικαστικό και προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να γίνεται καθόλου. Από τη στιγμή που δεν προκριθήκαμε στον τελικό, θα έπρεπε κι εμείς και η Μπαρτσελόνα να είμαστε στους προορισμούς μας, να γυρίζουμε πίσω.

Σε ότι αφορά τη διακύμανση του παιχνιδιού θεωρώ ότι ήταν καταλύτης το δεύτερο δεκάλεπτο, όπου δυστυχώς, το είπε και ο κόουτς, σε έναν τέτοιο αγώνα, σε επίπεδο Ευρωλίγκας και ανάμεσα σε δύο ομάδες όπως είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Παναθηναϊκός, δεν μπορεί να υπάρχει τόση διαφορά στα κριτήρια.

Τα προγνωστικά ήταν υπέρ της ΤΣΣΚΑ και το γνωρίζαμε καλά. Η ΤΣΣΚΑ έπαιξε καλό μπάσκετ όλη τη χρονιά, διαθέτει καλούς παίκτες, είναι πλήρης ομάδα, αλλά το γεγονός αυτό όντως εμάς μας έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο να δώσουμε τη μάχη μας και να δούμε πού θα οδηγηθεί το παιχνίδι. Ανοίξαμε την αναμέτρηση εκπληκτικά, ήμαστε πολύ καλά τοποθετημένοι στις σετ επιθέσεις, πήραμε ένα καλό προβάδισμα και τελειώσαμε φάσεις υποδειγματικά.

Όταν έχεις να κάνεις με ένα μεγάλο αντίπαλο, λογικό είναι να αντιδράσει. Θεωρώ όμως ότι σε αυτό το δεκάλεπτο θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει ακόμη 9-10 βολές, γιατί δεν ήταν μόνο τα φάουλ που σφυρίζονται, είναι αυτά που σε στέλνουν σε βολές. Εννοείται βέβαια πως και οι αντίπαλοί μας υποστήριξαν τα σουτ τους, πήγαν στο επιθετικό ριμπάουντ, έβαλαν μεγάλα σουτ… Το είδα το παιχνίδι, το ανέλ
Keywords
Τυχαία Θέματα