Και το σόου συνεχίζεται!

Εντυπωσιακές οι πράσινες αμαζόνες για ένα ακόμα παιχνίδι και με κορυφαίες τις Βλάνη και Δίελα πήρε μία άνετη νίκη επί του αξιόμαχου Αστέρα Εξαρχείων...

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε στο κλειστό της Λεωφόρου τον Αστέρα Εξαρχείων, στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστική της Α1 μπάσκετ γυναικών, σ΄έναν κατάμεστο και «φλέγοντα» Τάφο του Ινδού.

Η Γιασεμή Σαμαντούρα ξεκίνησε με τις Μαγκλάρα, Καλέντζου, Δίελα, Βλάνη και Ντέλβα.

Η Βλάνη πέτυχε το πρώτο τρίποντο για τον Παναθηναϊκό. Η άμυνα λειτουργούσε
καλά, αλλά βιαστικές επιθετικές επιλογές, λάθη και σχετική αστοχία ανάγκασαν την τεχνικό του Τριφυλλιού να πάρει νωρίς το πρώτο τάιμ άουτ. Η Μοσχοπούλου πήρε τη θέση της Δίελα και στην επόμενη φάση η Καλέντζου πέτυχε καλάθι και φάουλ ξεσηκώνοντας την εξέδρα. Η εντυπωσιακή στην άμυνα Μαγκλάρα «έκλεψε το πορτοφόλι» της Καλαμπάκου και ακολούθησαν δύο σερί καλάθια και φάουλ για την Ντέλβα, η οποία ευστόχησε και στις βολές. Η Θεολόγου, που μπήκε στο παιχνίδι στη θέση της αμερικανής σέντερ του Τριφυλλιού, κατάφερε και πέτυχε και καλάθι, με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με σκορ 14-9.

Στις αρχές του 2ου δεκαλέπτου, ο Αστέρας Εξαρχείων ισορρόπησε το παιχνίδι με τρίποντο και σουτ δύο πόντων από την Μαρίνου, ενώ η Καλμπάκου έφερε το σκορ στο 17-17. Το σκορ διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, αφού οι «πράσινες» ήταν πολύ καλές στην άμυνα, αλλά ιδιαίτερα άστοχες στην επίθεση. Η φάση του αγώνα εκτυλίχθηκε όταν η Ντέλβα έκανε μια μεγαλοπρεπή τάπα στην Καλαμπάκου στη γωνία των 6.75.

Ο Αστέρας πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 20-22, αλλά στην επόμενη φάση η Δίελα, που είχε περάσει ξανά στο παρκέ, κέρδισε το φάουλ από την Τσέρου σε προσπάθεια για τρεις πόντους, ευστοχώντας και στις τρεις βολές. Η ίδια παίχτρια σε έναν άψογα εκτελεσμένο αιφνιδιασμό πέτυχε καλάθι και φάουλ. Οι οπαδοί δε σταμάτησαν να ζητούν γήπεδο στη Λεωφόρο για τον Παναθηναϊκό σε μία ακόμα ανεπανάληπτη εξέδρα. Με βολές της Βλάνη και δύο εντυπωσιακά κλεψίματα από Καλέντζου, η οποία άφησε και τη μπάλα στο καλάθι, και Βλάνη, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σερί 10-0 και πήγε στα αποδυτήρια με σκορ 30-22.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Τριφύλλι συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα από τα τελευταία λεπτά του προηγούμενου δεκαλέπτου και με καλάθια από τις Καλέντζου, Βλάνη, Ντέλβα και Δίελα, η οποία έκανε κι ένα εκπληκτικό κλέψιμο, έφερε το σκορ στο 43-29. Η Βλάνη που έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε άλλο ένα τρίποντο κι ένα πολύ ωραίο λέι απ κάτω από το καλάθι, τρελαίνοντας τον κόσμο στις εξέδρες, κάνοντας το 48-29. Η Καλέντζου μοίραζε, η Χρονοπούλου σκόραρε πετυχαίνοντας 4 σερί πόντους. O Παναθηναϊκός ήταν σαρωτικός, παίζοντας ελκυστικό μπάσκετ, και τελείωσε το δεκάλεπτο με 52-33.

Η Σαμαντούρα ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο με τριάδα στην περιφέρεια τις Σλούκα, Κόνιαλη και Χριστινάκη, τρεις αθλήτριες κάτω από 20 ετών! Παρά τις πολλές αλλαγές και τα τέσσερα φάουλ της Ντέλβα, ο Παναθηναϊκός είχε βρει εξαιρετικό ρυθμό και συνέχισε να πιέζει τις παίχτριες
Keywords
Τυχαία Θέματα