Και τώρα η Μάλαγα...

Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του την κακή εμφάνιση με την Αναντολού Εφές, συντρίβοντας με 91-60 τον Απόλλωνα Πατρών στο Ο.Α.Κ.Α., χωρίς Διαμαντίδη και Μπανκς. Κορυφαίος ξανά ο Λάσμε, ανεβαίνει και ο Σχορτσιανίτης...

O Παναθηναϊκός υποδέχτηκε σήμερα (06/01) στο Ο.Α.Κ.Α. τον Απόλλωνα Πατρών και τον συνέτριψε με σκορ 91-60. Στα
αξιοσημείωτα του ματς το ότι ο Κώστας Τσαρτσαρής ξεπέρασε τους 3.500 πόντους στην καριέρα του στην Α1!

Πέραν της τεράστιας απώλειας του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τον Μάρκους Μπανκς που ανέβασε πολύ υψηλό πυρετό. Έτσι η ομάδα έμεινε με μοναδικά γκαρντ τους Ρόκο Λένι Ούκτις και Βασίλη Ξανθόπουλο! Ωστόσο η εξαιρετική εμφάνιση του Στεφάν Λάσμε και η έμφαση στην άμυνα για το Τριφύλλι, έφεραν μια εύκολη νίκη για τους «πράσινους», που πλέον ελπίζουν να έχουν τον αρχηγό τους για την κρίσιμη αναμέτρηση με τη Μάλαγα, την Πέμπτη 10/01.

Η εικόνα του ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Ξανθόπουλο, Μπράμο, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε. Oι δύο πρώτοι πόντοι για το Τριφύλλι ήρθαν δια χειρός Ματσιούλις, ο οποίος στην επόμενη φάση έκλεψε την μπάλα και σέρβιρε στον Λάσμε για να καρφώσει. Ο Γκαμπονέζος ήταν ασταμάτητος πετυχαίνοντας τα επόμενα δύο καλάθια για τους «πράσινους». Ο Ξανθόπουλος απάντησε σ΄ένα μικρό σερί του Απόλλωνα, κάνοντας με σουτ το 10-5. Ο Σχορτσιανίτης πήρε τη θέση του Λάσμε, ο οποίος είχε καρφώσει εντυπωσιακά ξανά νωρίτερα για το 14-7, έχασε και τις δύο βολές που σούταρε, αλλά πέτυχε καλάθι από κοντά για το 18-7.

Ο Γκιστ πέτυχε το πρώτο του τρίποντο με το Τριφύλλι, ενώ ο Καπόνο που είχε περάσει στο ματς στη θέση του Ματσιούλις έβαλε το όνομά του στους σκόρερς του παιχνιδιού για το 23-11. Με ωραία προσπάθεια ο Ούκιτς πέτυχε καλάθι και φάουλ, ευστοχόντας και στη βολή, ενώ ο ίδιος παίχτης στη λήξη του δεκαλέπτου άφησε τη μπάλα στο καλάθι, γράφοντας το 28-14.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός κατέβηκε με τους Ούκιτς, Καπόνο, Τσαρτσαρή, Γκιστ και Λάσμε. Με τον προσφιλή του τρόπο, το τρίποντο, ο Καπόνο έκανε το 31-17 και στην επόμενη φάση ο Τσαρτσαρής κέρδισε φάουλ ευστόχησε στη μία βολή κι έφθασε τους 3.500 πόντους! Ο Καπόνο πυροβόλησε ξανά έξω από τα 6.75 σημειώνοντας το 35-17, ενώ ο Παναθηναϊκός στο 13' έφθασε στο +20 με καλάθια από τους Ούκιτς και Λάσμε (39-19). Ο Λάσμε συνέχισε να προσφέρει ουσία και θέαμα για τους φιλάθλους του κλειστού, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ένα ρεσιτάλ βολών και για τις δύο ομάδες που έφερε το σκορ στο 53-31. Με τον σέντερ του Παναθηναϊκού να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ, το ημίχρονο έκλεισε με 58-35.

Οι «πράσινοι» μπήκαν χαλαρά στις αρχές του γ΄δεκαλέπτου, κάνοντας αβίαστα λάθη και χάνοντας εύκολα σουτ. Το τάιμ άουτ του Αργύρη Πεδουλάκη ξύπνησε τους παίχτες του που με τρίποντο του Ματσιούλις, ο Παναθηναϊκός «έτρεξε» ένα 7-0 και έκανε το σκορ 67-35. Ακολούθησαν κακές επιλογές στην επίθεση που έκαναν την ομάδα της Πάτρας να μειώσει 67-41. Ο Ξανθόπουλος ξεκόλλησε το Τριφύλλι με τρίποντο στο 28’, κάνοντας το 72-41, πηγαίνοντας και πάλι την διαφορά πάνω από τους 30 πόντους. Στο τέλος της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 76-45, μετά από καλάθι του Σχορτσανίτη.

Ο έλληνας σέντερ πήρε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες στο δ΄δεκάλεπτο, έφερε το ματς στο 84-52 σκοράροντας με ωραίες προσπάθειες κάτω από το καλάθι. Έξι λεπτά πριν από τη λήξη του ματς, πέρασε και ο Γάιος Σκορδίλης στο παιχνίδι, ενώ λίγο αργότερα μπήκε στο παρκέ και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, γιορτάζοντας τα 16α γενέθλιά του, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια άνετη νίκη με 91-60.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 58-35, 76-45, 91-60

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 14, Μπράμος 4, Ματσιούλις 8, Καπόνο 12, Ούκιτς 13, Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 5, Γκιστ 12, Ξανθόπουλος 7, Γιαννόπουλος 2, Χαραλαμόπουλος, Σκορδίλης,

Απόλλωνας Πατρών (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 22, Αργυρόπουλος 2, Καπερώνης, Γκραντ 8, Θανόπουλος, Λιανός 2, Πέτροβιτς 1, Λυμπέρης 5, Κλάιμπερ 15, Μολφέτας, Τέρνερ, Κρόλο
Keywords
Τυχαία Θέματα